FoodLifestyle

Vijftig tinten kip

Vijftig tinten kip is een kookboek, maar net even anders. Het is een hilarisch kookboek, een parodie op “vijftig tinten grijs” van E.L. James. Het kookboek heb ik gekregen van een vriendin.  Samen hebben we gelachen om de humor en erotiek waarmee het kookboek geschreven is. Ik ga zeker een recept kiezen uit dit boek, ik ben benieuwd.

Tafel boeken en Vijftig tinten kip

Mijn vriendin zoekt me vaker op in het zuiden en dan maken we er een gezellige dag of weekend van. Een vriendin die jammer genoeg net wat te ver weg woont. Maar ja, zo blijft het wel altijd speciaal als ze er weer is. De lieve schat neemt ook altijd een verrassing mee. Door haar heb ik kennisgemaakt met de tafelboeken (lees mijn blog: Banken met Eric Kuster) en nu met het aparte kookboek “Vijftig tinten kip”. Dit boek is kleiner dan de tafelboeken, heeft een mooie kaft, geweldige verhalen en overheerlijke kip recepten. Lieve schat, bedankt voor je attentie en je vriendschap. Love you!

Boeiend en erotisch koken met kip

Vijftig tinten kip is niet zomaar een kookboek, het is een heel sexy kookboek. Zo bestaat elk gerecht uit een recept en hebben ze allemaal een verhaal. De verhalen spelen zich af in de keuken. Mejuffrouw Hen, een jonge scharrelkip speelt de hoofdrol. Net als Anastasia Steele (vijftig tinten grijs) is ze overgeleverd aan de willekeur van een dominante man, in dit geval een welstellende, sexy en vooral erg hongerige chef-kok. Ze deelt met de lezer haar gevoelens, wanneer de sexy chef-kok haar aan raakt, opbindt, stoomt, naait, masseert etc.

Tijdens de bereidingen komen de meest hilarische teksten naar voren, zoals: Ik voel zijn handen over mijn lichaam glijden. ‘Ik wil jou koken, hard.’  fluistert hij. ‘Helemaal.’ O jee. Ik voel me van binnenuit heet worden. Het gaat verder… De kopteksten van elk verhaal liegen er niet om:

🐓 Opengesperde Kip

🐓 Kip In Vuur en Vlam

🐓 Sla Me Zacht

🐓 Vogel de Hele Nacht

🐓 Opgebonden & Genaaide Kip

Het boek telt 50 recepten met erotische getinte kopteksten en verhalen. De chef-kok gaat elke keer anders te werk in zijn keuken, hij blijft boeiend. Met zijn keukentouw en koksmes gaat hij aan de slag en maakt Mejuffrouw Hen op vijftig verschillende manieren klaar.

Ik ben er klaar voor

De keuze is gemaakt, ik heb het recept gevonden. Heel eerlijk, ik heb er moeite mee gehad om het juiste recept uit te zoeken. Ik ben niet de chef-kok van het boek en ik voel er niets voor om nu een kip erotisch op te binden. Ha ha ha! Ik ga voor: Stomend Wit vlees. Nog wat hilarische tekst van Stomend Wit Vlees: De stoom kronkelt naar boven tot aan mijn naakte, natte borsten. Hij heeft me zachtjes maar snel gekookt. Het klinkt kinky, maar ik besef dat ik steeds meer wil van deze keukenadonis.

Oké? Hoe heet het recept in de normale keuken?

Kippenborst gestoomd in witte wijn met sesam olie en lente-uitjes. 

Vandaag heb ik vijf eters en ik ben benieuwd of het recept bij hun in de smaak valt. Ik volg het recept, waarvan ik alleen de hoeveelheid van de saus heb ik verdubbeld. Er komt geen boter aan te pas en alle ingrediënten zijn vers. Lekker gezond! De kipfilets worden gestoomd en worden steeds witter, dus gaarder. Ik ruik de wijn, gember en knoflook die in het kokend water zitten en de kipfilets voorzien van dit overheerlijke aroma.

De rijst wordt ook gekookt en tot slot snij en rasp ik alles voor de de saus.

De haricots verts zitten in de stoomoven. Tot slot meng ik de ingrediënten voor de saus.

Daar gaat de bel…

Daar komen de eters

Op maandag is mijn tafel weer ouderwets gevuld. Mijn moeder die ook een jaartje ouder wordt verras ik elke maandag met een etentje. Zij en haar vriend schuiven gezellig aan. Ik vertel van mijn kookboek en laat hun het bijbehorende verhaal lezen. Mijn moeder zegt: “Wat een onzin, maar lijkt me wel lekker”. Haar vriend lacht! Daar gaat weer de deurbel, Karl en Carlo (mijn zoon) komen binnen, altijd op tijd. Ja hoor, de liefde van mijn man gaat door de maag. Ik loop hun tegemoet en laat ook hen eerst het verhaal lezen. Lachend lezen ze de tekst: ”Wel apart”,  wordt gereageerd.

Aan tafel! Het witte vlees, de witte rijst en de groene bonen worden verrast met de overheerlijke saus. Ben ik blij dat ik de hoeveelheid hiervan heb verdubbeld.

Het is een overheerlijk luchtig recept, makkelijk te bereiden voor iedereen. Nu geen erotische verhalen meer, maar genieten van dit overheerlijk gerecht.

Vijftig tinten kip, kadotip!

Laat dit boek niet aan je voorbij gaan. Het is zo’n grappig kookboek, een genot voor iedereen die van kip houdt. Laat je verrassen of verras iemand anders. De foto’s zijn prachtig en laten zien dat zelfs een kip sexy kan zijn.  Maak kennis met de chef-kok, hij mag ook gezien worden. Neem het leven niet te serieus en laat het vlees spreken 😉

Vijftig tinten kip, de beste kadotip!

Tags: