Fashion

Suit up met Acne Studios

Dit seizoen is code groen voor mooie dames pakken. Suit up your closet! De suits zijn terug van weggeweest en overrompelen de catwalks. De hedendaagse colberts en/of suits zijn wel een tikkeltje anders, maar daarmee weer zo verfrissend. Ik ben gek op suits en blij met deze trend. Lente/zomer 2018, ik ben de suitbabe van het seizoen en volg code groen met Acne Studios.

Acne Studios is Zweeds
Zoals jullie weten zijn Scandinavische Brands helemaal mijn ding. Ze volgen de trends op een minimalistische manier. De Scandinavische mode is eenvoudiger, maar trendy. Acne is een multidisciplinair modehuis in Stockholm. Het bedrijf legt zich toe op meerdere richtingen zoals: grafisch ontwerp film, productie en reclame. In 1996 is het modehuis zich gaan specialiseren in ready-to-wear fashion, Acne Studios wordt opgericht. Jonny Johannson is de oprichter en creatief directeur. In 1997 heeft Jonny 100 paar ruwe jeans met rode stiksels ontworpen. De Franse Vogue is er als de kippen bij en pakt de populariteit van de jeans op. Acne Studios breidt al snel hun mode aanbod uit van denim. 2006 Is dan ook het moment dat Acne Studios een opzichzelfstaand bedrijf is, gescheiden van het collectieve Acne. Inmiddels is Acne Studios uitgegroeid tot een wereldwijd modehuis met stores all over the world. Twee keer per jaar jaagt Acne Studios over de runway en ik volg hun collectie op de voet.
Suit mania
Mijn wensen worden dit seizoen vervult met het grote aanbod aan pakken voor dames. Ik scrol Instagram af en wordt bijna jaloers waarmee de fashionista’s hun suits delen. De fashion bladen blader ik door en daar spot ik ook de meest prachtige suits. Dus dan denk je dat de pakken ook in overvloed in de winkels liggen, helaas! In Zara spot ik een pak, maar de “it suit” vind ik niet zo één-twee-drie. De suit mania in me wordt extremer en ik blijf maar scrollen en bladeren. Uiteindelijk vind ik mijn pak bij Labels in Sittard. De grote revers, brede schouders, veelal double-breasted en oversized en vooral: oversized maakt mijn suit onweerstaanbaar. De mania gekte zwakt af, mijn pak heeft code groen.
Code groen
Dit seizoen is Go green het mantra van menig modehuis. Van appeltjes- tot smaragdgroen en alles wat ertussen in zit… Mijn suitbabe is candy groen en heeft dus ook code groen. De candy rush (lees mijn blog: Candy sweet met Valentijnsdag) blijft bij mij deze lente/zomer, want kleur doet wat met je. Zo staat de kleur groen voor BALANS, HARMONIE, EERLIJKHEID, AANVAARDING en HOOP. Het pak doet de betekenis van de kleur eer aan. Ik voel me gelukkig met de kleur groen. De kleur van mijn ogen is ook groen, wanneer ik het pak aan trek versterkt al het groen elkaar. Groen past bij mij, ik heb code groen.
SUITBABE, jij ook?
Al jaren ben ik verliefd op suits. Zodra ik een broekpak zie en het past, kan ik geen nee zeggen. Een pak in de closet-sale doen is dan ook erg moeilijk voor mij. Een pak blijft namelijk altijd oké. De modellen veranderen, maar het pak blijft. Toch is het pak jaren op de achtergrond geweest, combineren was toen hot. Maar nu is de suit weer terug van weggeweest en mag je het pak weer in zijn geheel dragen. Ik ben een suitebabe, de suit is mijn beste vriend. Deze lente/zomer lopen niet alleen mannen in broekpakken, maar ook vrouwen. Ja hoor, dit seizoen pakken we helemaal uit!
How to suit up
Het Acne Studios pak en ik zijn ready to suit up. Een broekpak is multifunctioneel inzetbaar en geschikt voor elke denkbare situatie. Draag je pak zakelijk met uni kleuren, vrolijk met print, stoer met sneakers, sexy met een kanten top of romantisch met een bloes. Ik ga voor romantisch en match mijn SeebyChloe bloes onder het broekpak. Mijn Zara pump en Chloe tas/zonnebril passen met hun poederkleur prachtig in het kleurenpallet. De oorbellen van OorbellenvanMarthje weten hun plek weer te vinden. De oversized blazer draag ik met gemak, love oversized. De broek is passend en vanaf de knie uitlopend in een plooi, so funny.
Ik heb mijn “it suit” gevonden, jullie ook?!
SUIT UP LADIES!
Tags: