Fashion

Modeflitsen van toen en nu, om van te smullen

Ik sta voor mijn kledingkast en tuur naar mijn kleding. De kledingstukken laten me wegdromen en opeens zit ik terug in de tijd.  Ik zie mijn kleding en ik denk aan vroeger. Ik kom tot de conclusie dat de mode van toen eigenlijk nu weer in mijn kast hangt. Zo grappig, maar klopt wel. Ik zie de felle kleuren van de 80’s, maar ook de wijde broeken van de 70’s. Ik rommel nog wat door en in mijn gedachtes komen de televisieseries van toen aan mij voorbij. OMG, hier moet ik even bij stil staan. Hier moet ik iets mee doen. Ja hoor, ik neem jullie mee naar de 70’s en 80’s. Modeflitsen van toen en nu, om van te smullen.

Ik doe mee, de trends van de 70’s

Als tienermeisje heb ik de trends van de 70’s beleefd. Wel anders dan nu (minder bewust), maar ik heb toch zeker opgelet. Thuis hadden we geen tijdschriften, maar ik had een babysitadres en daar lagen modetijdschriften. Deze tijdschriften bladerde ik door: van voor tot achter en van achter naar voor. Mijn liefde voor mode is er altijd geweest. De televisie is ook een inspiratiebron voor mij geweest, met name de Amerikaanse televisieserie Charlie’s Angels; met als favoriet Farrah Fawcett. Wie kent haar niet?! Iedereen wilde haar figuur, haar haren en haar gebit. Ik ook! Haar kledingstijl was voor mij een inspiratiebron. De strakke flared broek met hoge taille, geweldig. Mam en pap heb ik kunnen overtuigen. Ik heb twee flared pantalons gehad: een flared ribbroek en een flared terlenkabroek. Laat me nu ook een flared blauwe ribbroek in mijn kast hebben hangen… Zo grappig! Te winters voor nu, maar mijn lichtgroene zijden flared pantalon is een geweldig alternatief om jullie te laten zien hoe de mode zich herhaalt. The flared pants stays, maar we combineren deze nu anders. Geen strakke top erop (kan wel), maar alles mag nu wat losser en wijder. Een oversized bloes of t-shirt is meer van nu.

Waar ben ik …

In deze collage beleven jullie de mode van de wijde pijpen pantalons van de jaren 70. Jullie vinden mij ook als tiener, helaas is de kwaliteit van die foto’s wat minder. Herken de gedempte kleuren van toen. De natuurlijke haarlokken, wat je nu ook weer ziet. Met mijn klasgenoten zit ik op de trap met mijn hand onder mijn hoofd. Ik weet zeker dat ik ook een flared broek aan heb, want zoals je ziet: de rest ook. Kijk eens in je eigen album en herken de mode van nu in toen. Je zult zien, dat de mode zich herhaalt.

Too much, de trends van de 80’s

In de 80’s ben ik bewuster de mode gaan volgen. Ik ben geen tiener meer, maar een krachtige vrouw. De mode van de 80’s was toen ook krachtig in haar uitstraling met opvallende en kleurrijke trends. In de 80’s was alles too much: te veel haar, te veel make-up en te veel schoudervulling. Mijn inspiratie werd toen beïnvloed door nog meer Amerikaanse televisieseries, zoals Dallas en Dynasty. Heerlijk wegdromen in de wereld van de sterren. De trend van de schoudervullingen heb ik gevolgd, tot overvloed van ramp. Ik droeg toen wel drie schoudervullingen over elkaar, ha ha ha. Nu kijk ik in mijn kast en daar hangen nu ook weer blazers met schoudervullingen. Dit zijn dan wel oversized blazers en niet de getailleerde blazers zoals die van de 80’s. De blazer met schoudervulling dragen we tegenwoordig anders. We maken het ons nu makkelijker in de mode en zo ook met onze blazers. Draag de blazer zoals ik met een plissé rok of met een culotte broek. Hou het losjes, zoals de mode van nu.

Ook de glitterbloes draag ik anders dan vroeger. Niet zoals de Dynasty-sterren netjes in een mantelpakje, maar losjes op een plissérok zoals ik. Zo is de mode van nu, draagbaar.

Waar ben ik…

Geniet van de collage van de 80’s, too much! Mijn foto’s zijn nu wat scherper, dus ik ben beter de herkennen. Maar toch … ik ben best onherkenbaar. Herken jij mij achter mijn big hair, te veel make-up en te veel schoudervulling? In ieder geval ik heb echt mijn best gedaan, net zoals de Dolly Dots! Check ook je kledingkast op schoudervulling en kijk of jij nu onbewust de mode van toen weer volgt. Hoe leuk is dit?  Draag je blazer niet zoals Christel en Alexis van Dynasty, maar met een vleugje nonchalance.

Herken je deze nog?

Ik kan het niet laten, want deze leren riem is eentje van de 80’s. Een lange leren riem die in het midden breed is en smal uitloopt naar beide uiteinden. Het brede stuk draag je aan de voorkant en de uiteinden gaan van achter naar voren waar je ze weer vaststrikt. Ik had twee van deze riemen, maar heb deze helaas weggedaan. Nu zijn ze weer hot, zo gaan de trends. Ze komen, ze gaan en ze komen weer.

Met dank aan…

Wat een challenge om eens terug te gaan in de tijd. Kijken hoe de nieuwe trends elkaar opvolgen en herhalen. Wel anders, maar toch… Het modemerk Wenz heeft het initiatief genomen en mij uitgedaagd, zo leuk. Neem gerust een kijkje op hun website www.wenz.nl, even tijd voor jezelf.

 

THNX www.wenz.nl

SEE YOU SOON

 

 

Tags: