Fashion

Mission in Paris, completed!

In November 2019 zijn modeontwerper Christian Lagerwaard, Karl en ik naar Parijs geweest, de stad van de mode. Christian en ik kennen elkaar al 35 jaar, maar zijn elkaar door de jaren heen uit het oog verloren. Na enkele recente ontmoetingen hebben Christian en ik de draad weer opgepakt. Beiden zijn we enthousiast om samen een nieuwe droom waar te maken. Een droom waar we beiden aan toe zijn. We pakken deze nieuwe uitdaging met beiden handen aan en gaan jullie verrassen. De verrassing begint al in Parijs…

Christian Lagerwaard,

Christian Lagerwaard is bij velen bekend, want ook ik heb al eens geschreven over deze Nederlandse designer. Dit blogverhaal met adembenemende foto’s, is zeker de moeite waard om nog eens te lezen: Haute Couture voor een speciale dag. Christian heeft toen Karl en mij gekleed voor de trouwdag van onze dochter Rachelle, zo mooi. Willen jullie meer weten over Christiaan, klik op ChristianLagerwaard.com en belandt in de wereld van deze designer.

Nu zijn we bijna twee jaar verder en Christian laat ons Parijs zien vanuit de modewereld. Parijs voelt voor Christian als thuis. Hij gaat gemiddeld zo’n 25 keer per jaar naar Parijs. Hier doet hij de inkoop van materialen (stoffen, atelier benodigdheden), maakt afspraken met relaties, organiseert modeshows (voorbereidingen, modellen casten, locatie besprekingen en onderhoudt klantencontacten). Hij zegt dan ook dat Parijs de beste stoffenbeurs ter wereld heeft.  Twee keer per jaar vindt deze beurs plaats.  Daar is hij dan ook drie dagen te vinden.

Hij gebruikt Parijs ook voor zijn marketing en PR. Hij heeft in Parijs gewoond en voelt zich ook een Parijzenaar. Hij voedt zich met de Parijse cultuur en geniet van hun levensstijl. Dit is wat hij nodig acht om het contact niet te verliezen met Parijs. Elke keer als hij weer in Parijs is, voelt hij dat als thuiskomen.

Revival of the Women’s suite by Christian Lagerwaard

‘2020 Wordt ons jaar’, zegt Christian. De droom van Christian en mij gaat dit jaar van start, onze spontane samenwerking. Christian is toe aan een nieuwe uitdaging en ik ga daar een rol inspelen. Christian’s Haute Couture en prêt-à-porter zijn uniek, maar er is nog plek voor een nieuwe collectie: Revival of the Women’s suite by Christian Lagerwaard.

Hoe is dit label ontstaan?

Zolang ik al met mode stoei, zolang stoei ik in het vinden van een mooi pak. Zodra dat ik meen het perfecte pak te hebben, voelt het toch niet zo. Daarbij vind ik herenpakken vaak veel mooier en draagbaarder. Er zullen zeker vrouwenpakken zijn die misschien wel perfect zijn, maar dan zijn ze meestal onbetaalbaar.  Tijdens onze gesprekken weet Christan mij tegemoet te komen en zegt zonder met zijn ogen te knipperen:” Zal ik voor jou en met jou dat perfecte pak gaan maken”? Dat klinkt als muziek in mijn oren en ik roep: JAAAAA”.

Dit gaan we vieren bij Hermès in Parijs, ECHT?!

Mijn samenwerking met Christian gaan we bezegelen met een tas van Hermès. De Hermès tas en het perfecte pak staan jaren op mijn wish-list. Mijn pak is in de maak en de Hermès tas gaat Christian ook voor mij regelen. Christian, de insider van Parijs heeft de juiste contacten in Parijs en hij kan ook deze droom voor mij waarmaken. Zo vreemd hoe dingen in je leven gaan. Soms kijk je zolang uit naar iets en vervolgens leg je het neer. En dat is ook goed. Vervolgens komt het weer op je pad en komen je dromen uit. Hoe mooi is dat!  Christian, onze insider regelt alles. Hij kent de taal en de Parijzenaren. Karl en ik staan erbij en kijken erna.

Mission Birkin bag completed

De Hermès Birkin tas is de meest iconische handtas ter wereld. Deze tas staat voor klasse en is vernoemd naar Jane Birkin (zangeres/actrice), een droomtas. Het is bijna onmogelijk om deze handmade bag te bestellen, maar Christan heeft het in Parijs geregeld. Hij heeft met de eigenaar een afspraak geregeld. Daar zitten we dan bij Hermès in Parijs, Rue du Faubourg Saint-Honoré. Eindelijk is het zover. Christiaan vraagt naar François Manalt (vip-salesmanager). François begroet ons en we gaan naar de VIP-room. François en Christian voeren het gesprek in het Frans en Christian vertaalt alles naar ons toe.  De eerste Birkin bag wordt gehaald in de camel-kleur zoals ik heb gevraagd.

Mijn hart slaat over, mijn eerste Hermès tas. Zo spannend! De gesprekken gaan verder en de kleuren voor mijn tas worden uitgezocht. Dit blijkt toch niet zo makkelijk te zijn.

De doos met kleurstalen, garen en sluitwerk wordt erbij gehaald. Met vier man sterk worden keuzes gemaakt.

Mijn tas is nu gepersonaliseerd en de order kan geplaatst worden. Ik kom op een vip-account te staan en mijn gegevens worden ingevuld.

Er gaat zoveel door me heen, want deze tas is altijd onbereikbaar voor mij geweest en nu … Ik zit erbij en kijk erna. Ik kijk Karl aan en hij knikt naar mij. Als een kind kan ik wel schreeuwen van geluk, echt wel.

Ik wacht met plezier

Mijn laatste vraag: “Wanneer is mijn tas klaar?”. Gelukkig ben ik voorbereid op het antwoord en weet ik dat er een lange wachttijd is. De Birkin tas heeft 48 werkuren nodig voordat hij helemaal af is. Maar dan nog: “Er zijn nog zoveel wachtende voor u. Dus reken maar op een klein jaartje, voordat uw Birkin af is”, zegt François. Geen probleem, ik wacht met plezier!

Mission Birkin bag completed

Dankzij de mannen, krijg ik dit jaar 2020 de Hermès Birkin tas. Dit moment vergeet ik nooit meer. Een tas die onbereikbaar leek, maar toch weer niet. Een tas die ook het symbool is van een startende samenwerking tussen Christian en mij. Mission completed! Een toekomst, die klinkt als muziek in mijn oren.

Mission possible?

Mission completed.

 

 

 

Tags: