FashionLifestyle

Surprise party, mama 85 jaar!

Er is er een jarig, hoera hoera… Vandaag wordt mijn moeder 85 jaar. Er is een surprise party voor haar geregeld door haar vriend in Hotel van der Valk. Haar dochters, schoonzonen, kleinkinderen en andere familieleden zullen er zijn. Vandaag wordt een mooie dag met volop zon en lachende gezichten. Een dag om niet te vergeten, een dag vol verrassingen. Waaronder een kado ontworpen door Oorbellen van Marthje, spannend. Een prachtig geschenk wat haar aan deze dag zal blijven herinneren, fijne verjaardag mama!

Goedemorgen jarige job

Dankbaar ben ik voor elk jaar dat we de verjaardag van mam kunnen vieren. Een dag die ik denkelijk even spannend vind als mijn moeder. Al vroeg bel ik haar op en zing samen met Karl: “LANG ZAL ZE LEVEN, HIEP HIEP HOERA!” Ze klinkt opgewekt en mijn dag kan niet meer stuk. “Mam, ik ben op tijd bij je, want ik wil nog wat foto’s maken”, zeg ik. Voor haar is dat geen probleem, want zij is altijd van de tijd. Trouwens de genodigde familieleden zijn gewaarschuwd om vóór 12.00 in het restaurant te zitten. Dus deze zondag is iedereen van de tijd. Het kado van Oorbellen van Marthje ligt al klaar in de gang. Je zou het kado maar eens kunnen vergeten…

Het kado van Oorbellen van Marthje

Zoals jullie weten ben ik op het atelier van Oorbellen van Marthje geweest voor meerdere sieraden te laten ontwerpen. Het kado voor mam is één van de sieraden en door Marthje customized. In het atelier hebben we (Marthje, Esther, Marianne en ik) sieraden en losse stenen naast elkaar gelegd om uiteindelijk tot een juiste combinatie te komen. Het atelier biedt ruimte om te experimenteren met  mooie edelstenen. Mijn moeder houdt van edelstenen en van kleur. Daar tegenover fleuren de kleuren van de edelstenen mijn moeder weer op, dus dubbelop. De foto van de jurk van mijn moeder voor de bruiloft van Rachelle (haar kleindochter) wordt bij de stenen gehouden om het sieraad optimaal te personaliseren. Tussendoor stuur ik mijn zussen foto’s om uiteindelijk tot de juiste beslissing te komen. Iedereen heeft een steentje bijgedragen aan het kado van mijn moeder, ze zal schitteren vanmiddag.

Mam , we komen je ophalen…

Karl en ik rijden naar mijn moeder. Ik heb een extra tas meegenomen voor het kado en het fototoestel. De jarige job maakt ons open en we feliciteren haar. Ze schittert in een groen pakje, goed gedaan mama. Ze glimlacht en ik zie aan haar dat ze trots is op haar mijlpaal. Ik verzorg haar nog met lippenstift (longlasting) en de ‘fotograaf’ staat klaar voor de fotoreportage. Ja hoor, ze doet goed mee. “Mam, kijk naar het vogeltje”! Na de fotoreportage hebben we nog wat tijd over en nemen plaats in de woonkamer. Langzamerhand begint ze toch te vragen naar de anderen en waarom nog niemand heeft gebeld. Pffffffff en ik maar elke keer weer iets nieuws verzinnen. Gelukkig gelooft ze mij, want vroeger had ze de verrassing allang door. Dat is dan nu even het voordeel van het ouder worden van mijn moeder.

SURPRISE

‘We komen er aan’, sturen we naar onze familie WhatsApp groep. We parkeren de auto voor Hotel van der Valk in Heerlen. Na de brand is het Hotel prachtig verbouwd. Herman verrast mijn moeder elke zondag hier op een brunch en ze voelen zich kind aan huis. Ze lopen trots voorop, ze kennen de weg. Ze lopen langs een wachtende rij (to be seated), oeps! Karl en ik lopen ietwat beschaamd achter hun aan. Volgens hun mag dat, omdat ze gereserveerd hebben. Die oudjes toch! Het personeel herkent mijn moeder en ze wordt van alle kanten gefeliciteerd. Een lieve meid brengt ons naar de tafel, maar mam ziet niet de familie tafel. Ze concentreert zich op een andere lege ronde tafel, waar wij met z’n viertjes zouden kunnen gaan zitten. De familie heeft de ogen op haar gericht. Mama voelt dat steeds mensen naar haar kijken en kijkt een paar keer om. Ja hoor, nu herkent ze de familie. Wat een ontlading voor iedereen, SURPRISE!!!!

Kaarten en kado’s

De rust is gekeerd en het kado van Oorbellen van Marthje ligt op tafel. De kaart en het kado zijn beiden verpakt in roze papier. “Eerst de kaart lezen mam”, maar ze is zó onrustig en kan moeilijk haar aandacht er bijhouden. Ik ga achter haar staan en help haar. Op de kaart ziet ze haar drie dochters staan. Ze laat de kaart trots aan iedereen zien.

Nu het kado openen?! In het doosje van oorbellen van Marthje ligt een armband en een hanger voor aan een ketting. De kleurrijke edelstenen schitteren en vragen om gedragen te worden. Als eerste gaat de armband om. Om mij heen hoor ik hoe mooi iedereen de armband vind. Trots laat mam haar sieraad zien.

Ik heb een gouden ketting van mij meegenomen voor de hanger. De gouden ketting is te dik van structuur, maar voor nu even is deze perfect. De kleuren van de edelstenen staan prachtig bij haar groene jasje.

De stenen zijn flexibel, want je draagt ze ook heel makkelijk bij andere kleuren. Ik probeer nog wat foto’s te schieten, maar mam wilt gezellig vertellen met iedereen.

Ze ziet er geweldig uit met haar nieuwe sieraden. Ze straalt en is blij, heel blij!

Mam is uniek

Tafelen met je familie is een geweldig idee om je verjaardag te vieren. Met je dierbaarste mensen om je heen, want hoe ouder je wordt hoe kleiner je kring wordt. Vandaag is mam het middelpunt en geniet ze van familie, brunch en haar sieraden. Tussendoor vraagt ze aan mij of haar sieraden van hetzelfde merk zijn als mijn oorbellen. Ja mam, Oorbellen van Marthje creëert niet alleen oorbellen, maar ook andere sieraden. Ik vertel dat deze sieraden speciaal voor haar zijn gemaakt en dat zij uniek is met deze set. Niet alleen de sieraden van Oorbellen van Marthje zijn uniek, maar ook onze moeder is uniek. Net zoals de edelstenen brengt ook zij kracht en kleur in het leven van anderen. Lieve mama, geniet van deze unieke dag.

Sieraden van Oorbellen van Marthje
siert iedereen!

Tags: