Lifestyle

Mijn stay-home momenten

Het is een moeilijke en de boosdoener is het Coronavirus. De hele wereld staat op zijn kop en wij moeten thuisblijven. De wereld staat stil, maar de zorg loopt door. Er heerst angst bij iedereen, maar de zorg gaat door. De zorg loopt over in het werk, zij verdienen zoveel respect. Het nieuws, de krant en sociale media houden ons op de hoogte. En waar sta ik dan?  Ik blijf thuis en ga door met mijn leven. Ik blijf zorgen voor mijn gezin, mijn moeder, mijn huis, mijn honden en mijn blog. Ik kan niet de hele wereld dragen, maar wel de dierbaren om mij heen. Ik doe dit met een lach en een traan, maar meer met een lach. Hoe dan? Ik verleg mijn aandacht bij moeilijke momenten en rommel zo door deze verschrikkelijke tijd. Verleg je aandacht nu ook even, neem wat rust en lees mijn stay-home momenten.

 

Paasdecoratie wel of niet?!

Zin om mijn huis te versieren heb ik niet echt. Zeker met alle nare berichten in mijn achterhoofd, toch ga ik ervoor. Misschien niet zo enthousiast als anders, maar ons thuishaventje verdient ook wat vrolijkheid. We zijn tijdens deze crisis zoveel thuis, daar moeten we zeker iets mee doen. Ik heb nog kale takken in de potten aan de voordeur en decoreer daar kunstbloemen aan. Een kleine handeling met impact: top.

Als ik thuiskom zie ik toch vrolijkheid bij mijn entree.

Mijn goudkleurige paashaasjes heb ik verspreid door het huis. Ze lijken op chocoladepaashaasjes, maar helaas …

Je kunt ze niet opeten. Toch zien ze er zo lief uit, om op te eten. Ha ha!

De kaarsen in mijn windlichten zijn voorzien met kransen. Op de kransen heb ik kleine eierschalen geplakt, een subtiele versiering voor de Pasen.

Op de etagère liggen gekleurde chocolade eitjes. Die doen het altijd goed bij ons thuis. Buiten heb ik de bloesem door de kransen gevlochten, zo mooi.

Ja hoor, de lente laat zich zien. De viooltjes stralen in geel/blauwe tinten. Zowel binnen als buiten heb ik toch mijn best gedaan en dat voelt goed. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Seebymiriam gaat gewoon door

Op mijn sociale media zie je mij gewoon als anders. Op Instagram post ik elke dag mijn OOTD (outfit of the day). Juist nu is het een uitdaging om elke dag je fashion momentje te hebben, daar word ik blij van. Mijn samenwerkingen met andere bedrijven gaan ook gewoon door, zoals jullie kunnen zien. Bijna iedere week schrijf ik een verhaal en deel dit op mijn blog.

Ik schrijf over food, fashion, lifestyle en mijn closet-sale. Mijn closet-sale zie ik als mijn eigen boetiekje. Ik maak setjes met mijn gedragen kleding en verkoop deze via mijn closet-cale op mijn website Seebymiriam. Ik heb een vast klantenbestand, maar steeds meer volgers worden klanten. Elke bestelling pak ik met plezier in en gaat meestal de dag erna al op de post.

Via de email corresponderen we. Vragen worden beantwoord en tevredenheid gedeeld. Mijn volgers maken mij blij en ik hoop, ik hun ook. Deze interactie maakt mijn blog compleet. Zo verleg ik elke dag mijn aandacht wanneer de nieuwsberichten mij weer te veel worden. Dankzij jullie blijf ik op de been, THNX.

Breng orde in je kasten

Ja hoor, daar heeft niemand zin. Toch een opgeruimde kast geeft je ook rust. Door mijn closet-sale ruim ik elke keer mijn kledingkast een beetje op. De kast krijgt weer lucht en oogt overzichtelijk. Nu heb ik tijd om ook andere kasten aan te pakken. Deze keer is de kleding kast van Rachelle aan de beurt.

Zij verdient straks een mooi kamertje als zij met haar gezinnetje komt logeren in het Zuiden. Nu kunnen wij niet naar haar en zij niet naar ons, om over de bevalling/kraamtijd nog maar niet te spreken… Ik ga niet zeuren en begin vol goede moed aan haar kast. Haar recente kleding hangt in Amsterdam, maar haar oudere kleding hangt nog hier. In één morgen vul ik zes zakken vol met oude kleding en ik ben nog niet klaar. Deze gaan rechtstreeks naar het goede doel. De andere kleding gaat de wasmachine in om straks fris weer in haar kast te leggen/hangen. Tijdens het opruimen kom ik veel meer tegen en dit brengt me terug in het verleden. Ik zie haar zo voor me, wanneer ze weer klaar staat om te gaan stappen. De tasjes, riemen, oorbellen, shawls, haarbanden, elastiekjes en ringen, te veel om op te noemen. Rachelle heeft aan alles een herinnering en wilt hier geen afstand van nemen. Helaas, moet ik deze keer de keuze voor haar maken. Voor mij is het ook makkelijker en ze zal straks super blij zijn met deze opgeruimde kamer. Haha en ik ook. Even ben ik het coronaviris vergeten.

Zin in iets lekkers, maar dan wel gezond

We zijn nu met z’n allen meer thuis en we willen het zo gezellig mogelijk maken. We tafelen en genieten van onze gerechten. Samen aan tafel, samen eten. De huiselijkheid wordt door de crisis versterkt en dat is mooi. De huisregels moeten wat worden aangescherpt, maar iedereen doet zijn best. Ik ben maar weer eens gaan bakken, een bananenbrood.

Ik ben op internet gaan zoeken naar een gezond recept wat mij aanspreekt. Ik heb een recept gevonden, let’s go!  De ingrediënten heb ik allemaal in huis, vooral de bananen. Herken je dit? Klik op deze link en ga aan de slag! Karl komt thuis en hij ruikt de geur van het gebak, dat is nog eens een thuiskomer. Het gebak is nog warm, maar Karl kan natuurlijk niet wachten. “We moeten nu eerst warm eten, Karl!” roep ik nog. Te laat …

Hoe los ik dit nou op

Tja en op eens duiken kleine en grotere problemen op tijdens de stay-home tijd. In het begin ben je nog rustig, maar dan schrik je toch. Vragen zonder antwoorden schieten door je heen. Als, als, als, als, als, ik heb er geen antwoorden op. Ik blijf net als velen anderen met angst achter. Gelukkig zijn er ook kleinere problemen die je wel kunt oplossen.  Zoals mijn grijze haren die naar mijn gevoel opeens veel harder groeien. Gelukkig heeft L’Oréal een tovermiddel, Magic Retouch.

Deze spray camoufleert tijdelijk de uitgroei tot de volgende shampo. Spray gericht en niet op je kleding. Oeps, want dan heb je weer een ander probleem. Kies de kleur die bij jou past en je bent tijdelijk uit de problemen.  Een ander klein dingetje op beauty gebied zijn mijn gelnagels. De gel groeit van mijn nagels af. Tja, dag gelnagels! Ik vijl de gel eraf en zie dit als een nieuwe uitdaging, toch? Zoals ik al eerder heb vermeld heeft de wereld grotere zorgen, die meer aandacht verdienen. Nogmaals voor deze verzorgers een groot applaus.

Denk aan de verzorgers, maar verleg ook de aandacht zoals ik dat doe. Samen komen we erdoorheen, echt wel.

Corona-time,

Stay-home-time

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: