Fashion

Polka dots, een trend die steeds leuker wordt!

Polka dots, je ziet ze op dit moment overal. Het is geen nieuw fenomeen al die stippen. Nee hoor, met die stippen liep Minnie Mouse ook al. Een stipje hier en een stipje daar… Hoe vaker je de print ziet, hoe leuker hij wordt. Polka dots vind je ook in mijn kledingkast en tot mijn verbazing koop ik steeds weer nieuwe items met Polka dots. Waarom? Ik word er vrolijk van en jij? 

DOT DOT DOT

De polka dot is een patroon bestaand uit een veld met bolletjes. De bolletjes zijn meestal van gelijke grootte en met een gelijke afstandsverhouding. Het is misschien wel een van de oudste printen, waardoor de print vaker een vintage look heeft. De achtergrond van deze print is meestal egaal van keur. De zwart-wit combinatie is wel de meest bekende. Toch wordt deze klassieke print nu ingehaald door kleurrijke prints. Het wordt een bonte boel met de nieuwe polka dots. De oubollige uitstraling krijgt een update door het gebruik van frisse en felle kleuren. Ontdek de nieuwe polka dot en DOT DOT DOT…

Vintage DOTS & trendy DOTS

Combineer je oude kleding met nieuwe kleding, dat is de trend. Gooi je oude kleding niet weg, maar geef ze een tweede kans. Met polka dots ben je op de juiste weg. Zoek in je kast naar polka dots en geef ze een second life. Combineer je oude dots met nieuwe dots en creëer je eigen moderne vintage outfit. Je zult verstelt staan van het resultaat. De stippen komen altijd tot hun recht, ongelofelijk. Dots op dots is de trend en is absoluut niet too much. Ga jij voor minder dots, dan kan dat ook. Combineer je dots met uniekleuren en ook hier doen de stippen hun werk.

Polka dots, daar word je vrolijk van

Ik ben ook mijn kast ingedoken en heb vier outfits weten te scoren. Je hoeft niet altijd nieuwe kleding te kopen voor de perfecte look, echt niet. Het is wel even stil staan bij je kast om een beeld te vormen. Ik heb als eerste mijn polka dots items (key-pieces) verzameld en daarbij passende kleding gezocht. Mijn outfits zijn verrassend, stijlvol en amusant. Ik word er vrolijk van en daarom zijn polka dots een must. You can’t have a bad day in polka dots!

Mijn DOTS tips

Natuurlijk kun je online en in de winkels leuke dots items kopen, zoals: jurkjes, rokken, truitjes, broeken, blouses, scrunchies, schoenen etc. Toch het leukste is om je eigen looks te creëren. Hier volgen een paar tips om je inspiratie een boost te geven.

DOTS OP DOTS

Ik ga helemaal voor deze look, want hoe makkelijk is dit. Ik draag deze look twee keer, maar net iets anders. Een keer met de klassieke zwart-witte polka dot gecombineerd met de een zand-zwart polka dot trui. Dit alles is te koop bij H&M. Ik stijl de look af met groene items, O Bag tas en groene Jacquemus muiltjes. De andere look combineer ik de klassieke polka met een beige-zwart polka dots ( Zara rok, Ganni blouse) en stijl de look af met rode items van het merk Valentino. Het zijn beiden krachtige en vrolijke looks oftewel moderne retro looks.

Polka dots met strepen

Ik combineer mijn Dolce & Gabbana  vest met dots op een strepen blouse (Norr).  Laat de lente maar komen, de zachte tinten vragen naar de lente. Heerlijk! Stijl de look af met een felgekleurd accessoire, zoals deze oranje Melina C bag.

Dots met uni kleuren

Ik draag mijn polka dot Zara jurk met een uni zandkleur Prada regenjas en witte Alexander McQueen sneakers. De look is in balans, want de sneakers geven deze look net wat meer kracht. De look met de lieve dots jurk en de stoere sneakers is nu in balans.

Polka dot, de favoriete print van nu

Dot je dag en maak er een feestje van. Met dots scoor je, dus doe je ding en volg deze trend. ‘There is never a wrong time for a polka dot”, zegt designer Marc Jacobs. Ja hoor, ik doe mee en jij?

Trendy polka dot,

for  you and me.

Let’s do it!

 

 

 

 

 

Tags: