Lifestyle

Ik ga voor een stralende glimlach

Een stralende glimlach is de perfecte binnenkomer, that ’s me! Er gaat bijna geen dag voorbij zonder een glimlach van Seebymiriam. Die grote glimlach wil ik natuurlijk zo houden, maar hoe? Ik word ouder en mijn tanden gaan verschuiven, zo jammer. Ik ga op mijn leeftijd niet meer met een beugel lopen, echt niet. Zo scheef staan mijn tanden nu ook weer niet, maar wat dan? Laten we een avond gezellig gaan eten met onze vriend Dr. med. dent. Wim van Thoor en hij vertelt mij alles over de transparante beugel: Invisalign. Een trendy beugel op maat, that’s me! De volgende dag bel ik de tandartsenpraktijk van Wim en begin aan mijn nieuw avontuur, keep on smiling!

Happen voor mijn eerste trendy beugel

Ik weet totaal niet wat me te wachten staat en geef me over aan de geleerden. Ik zit in de wachtkamer en vind het allemaal best spannend. De praktijk is groot en modern met veel kamers. De tandartsenpraktijk van Wim ligt in Kirchhoven in Duitsland. Even rijden, maar je zit dan wel bij de toppers op tandheelkundig gebied. ‘Frau Hensgens’, wordt er geroepen en ik word begeleid naar een behandelkamer. Daar is geen Wim te zien, maar Dr. med. dent. Remy Konowski.

Mij wordt verteld dat Wim momenteel opereert en dat Remy Konowski mijn aangewezen tandarts is. Hij checkt mijn tanden en heeft meteen een voorstelling hoe mooi mijn gebit gaat worden.

Ik krijg nu mijn eerste hap sessie ooit, een grote spanbeugel maakt ruimte in mijn mond en daarna volgt er pasta met een beugel. De ‘zuiger’ verwijdert het speeksel en ik mag happen. Na een paar minuten is de pasta gehard en alles kan eruit. Dit wordt nog eens herhaald voor het ondergebit en klaar is kees. Beiden afdrukken worden opgestuurd en als de beugels klaar zijn wordt er een afspraak gemaakt om ze op te halen.

Custom-made beugels, love it

Je gelooft het vast niet, maar ik verheug me op mijn beugels. Sinds mijn laatste bezoek heb ik mijn tanden beter bekeken en zie hoe ze door de jaren heen zijn verschoven. Door ouderdom kan je kaak veranderen, met als gevolg ook de stand van je tanden. Hier gaan we vanaf vandaag een stokje voor steken. Ik heb vandaag mijn tweede afspraak. Ik lig in de tandartsenstoel en mijn beugel gaat erin, no problem. 

Even een spiegelmoment en ik ben verrast. Je ziet de beugel niet zitten, invisible. Opeens glanzen mijn tanden meer, ze lijken dikker en ze geven een liftend effect bij mijn mondplooien. Ik ben nu al verliefd op mijn beugels!

De perfecte glimlach

Vandaag heb ik mijn derde afspraak bij de tandarts en ik mag een kijkje nemen op de computer waar ik mijn huidige gebitsafdruk mag vergelijken met mijn toekomstige perfecte gebitsafdruk. De tranen springen in mijn ogen, echt waar? Is dit mogelijk?

Terug in de behandelkamer worden er haakjes op mijn tanden geplakt en op maat gepolijst. Hier wordt vandaag mijn nieuwe beugel op geklikt. Jeetje, deze beugel zit vaster. Ik voel de druk op mijn tanden. Ik krijg meerdere beugels mee naar huis, want om de tien dagen moet ik ze vernieuwen.

Elke keer wanneer ik een nieuwe beugel in klik voel ik de druk. De beugel moet ik 22 uur per dag dragen, alleen voor mijn eetmomenten mag hij eruit. Mijn snoepmomenten moet ik dan maar overslaan, want na elke snoep/eetbeurt volgt een poetsbeurt. Misschien raak ik ook nog wat kilootjes kwijt op deze manier, grappig toch? Zo volgen er nog meerdere afspraken bij de tandarts en krijg ik steeds nieuwe beugels mee naar huis. Opeens staat Wim ook in de behandelkamer en kijkt hij vol enthousiasme naar mijn gebit.

 

Wim is totaal gefascineerd van zijn vak en legt mij nog eens alles gedetailleerd uit met bijbehorende afdrukken van mijn gebit.

Hij vertelt dat vaker door ouderdom een kaak verandert in een “V”, waardoor de tanden scheef gaan staan.

De Invisalign brengt de tanden in stapjes weer terug in een “U”, waardoor er ruimte is voor de tanden en je brede glimlach weer kan stralen. Zelfs mijn neusplooi heeft er profijt van, natural lifting!

Oeps, laatste loodjes

Het einde nadert dacht ik, maar helaas.

Er moeten nog één keer nieuwe beugels worden besteld. De snijtanden van de onderkaak hebben meer ruimte nodig. De beugels gaan deze ruimte creëren. Toch moet de tandarts ook ingrijpen en polijst de tanden voor extra ruimte.

We gaan voor de perfectie en daar heeft de tandarts gelijk in. De tanden staan al zo mooi, maar wanneer je voor de perfectie gaat dan moet ik ook nog dit laatste traject in. Ik ben al zo gewend aan de beugel, ook het nachts. Ik knars als ik slaap, waardoor mijn kaken en tanden moeten lijden. Met de beugel is dit nu opgelost en bespaar ik mijn tanden van onnodig slijtage. Bij mijn bijna laatste bezoek aan de tandarts mag mijn beugel eruit en worden de haakjes van mijn tanden afslepen. Ik moet nog een keer happen, jakkes! Waarvoor? Ik krijg nog drie nachtbeugels voor drie jaar en hiervoor moeten afdrukken gemaakt worden. Oké dan!

Eigenlijk stelt het allemaal niets meer voor, want je krijgt er zoveel voor terug. Elke keer weer kijk ik in de spiegel en sta ik verwonderd van het resultaat. Tot slot krijg ik nog een gebitsreiniging bij de mondhygiëniste, I’m smiling!

Ik blijf glimlachen

Ik ben super trots op mijn resultaat en met mij velen anderen. Slechts weinigen hebben mijn beugels gespot. Ik heb wel tijdens mijn traject vaker complimenten over mijn gebit gekregen, zoals: “Wat heb jij mooie tanden?” Ha ha ha, dat is de magic van Invislign, doeltreffend en efficiënt. Nogmaals, het is ongelooflijk maar niemand ziet je beugel en ondertussen verandert je gebit in kleine stapjes zoals jij het wilt. Bij de eerste beugel krijg je een goody bag mee met meerdere beugel bewaardoosjes en info boekjes. Ben jij nu ook geinspireerd? Wil jij ook die perfecte lach? Één belletje naar de praktijk van van Thoor zahnartzt en jij zit in de run.

Na één jaar en vier maanden heb ik mijn laatste afspraak in de tandartsenpraktijk en ga ik mijn nachtbeugels ophalen. Ik mag de beugels zelf in klikken en ik voel de spanning op mijn tanden. De tanden moeten op hun plek blijven en na drie jaar zullen ze niet meer gaan verschuiven. Ik zal elke nacht slapen met een lach. Ik bedank Remy Konowski voor zijn begeleiding in dit proces en zijn vakkundigheid om toch steeds door te zetten tot de perfectie. En waar is Wim? Hij zal wel weer druk zijn met operaties zoals: kaakcorrectie, implantaten of andere esthetische behandelingen. Met een brede glimlach ga ik naar huis, so happy!

Keep on smiling,

that’s me!

 

 

 

 

Tags: