Lifestyle

Nieuw ultra modern hotel in…Tenerife!

Ons hotel in Tenerife is pas vijf dagen open wanneer wij arriveren. Bij aankomst lacht de moderne architectuur ons toe. WOW, dit heeft impact. Ons hotel is zo nieuw dat zelfs onze taxichauffeur het hotel niet kent. Gelukkig hebben we ons hotel gevonden, er worden afscheidingsrekken voor ons aan de kant geschoven. We kijken verrast: we zien kranen, tuinmannen, nieuwe planten in potten, graafmachines, schilders… Oeps, is dat wel een goed idee om op vakantie te gaan naar een pas geopend hotel?

Royal Hideway Corales Resort

Het Royal Hideaway Corales Resort waar wij logeren, hoort bij de Barceló groep. Het hotel ligt in La Caleta aan het strand. De dichtbijzijnde luchthaven, Tenerife Sur, ligt op 18 km afstand van dit hotel. Ons hotel heeft twee gebouwen, het Royal Hideaway Corales Resort en de Royal Hideaway Corales suites. Deze twee gebouwen zijn met elkaar verbonden via de bovenste etage.

De suites zijn allemaal al verkocht en in het Corales Resort logeren de hotelgasten. Wanneer je aankomt rijden, ogen de twee gebouwen als één groot wit cruiseschip.

De grote entree voor de suites ligt vooraan, de kleinere entree voor het resort ligt aan einde van het cruiseschip. Doordat het schip zo groot is, ontdek je elke dag iets nieuws. Je valt van de ene verbazing in de andere. De architectuur laat je niet los.

Het design-experience hotel

Elke dag ga ik met mijn camera op pad en niet alleen voor mezelf. Nee hoor, deze keer wint het hotel.

De eerste dagen blijf ik foto’s schieten van het hotel. Dit hotel is zo fotogeniek, ik krijg er niet genoeg van. Deze moderne architectuur sleept je mee.

De strakke witte lijnen afgewisseld met rondingen, transparantie en de ruwe rotspartijen zijn een genot voor het oog.

Elke dag beleef ik een experience wat betreft design. Zowel buiten als binnen gaat de design beleving door. De kamers zijn ook wit en strak met transparante elementen.

Houten elementen worden ook gebruikt en versieren de deuren, restaurants en meubilair.

De betonnen vloeren zijn in rechte lijnen of rondingen gegoten. Nooit gedacht dat de rechte lijnen afgewisseld met rondingen het zo goed doen. Zowel binnen als buiten is glas toegepast aan het design. De balestrade op het balkon is van glas. Eerste instantie lijkt er zelfs geen balestrade te zijn. Ja hoor, zo schoon is het glas van de balestrade. Oeps, hier wordt gepoetst.

Een overvloed aan personeel

Het hotel is pas vijf dagen geopend wanneer wij arriveren. Bij aankomst zien we bijna geen gasten, maar wel een horde aan personeel. Je struikelt bijna over de schoonmakers, klusjesmannen, tuinmannen, schilders, staalbewerkers, ramen wassers en héél veel managers. Opvallend is dat in dit hotel het personeel zo vriendelijk is. Ik heb nog nooit zoveel vriendelijk personeel gezien.

Hola, hola, hola, zo gaat het de hele dag door. Een pas geopend hotel heeft natuurlijk last van ‘kinderziektes’ en dan gaat er wel vaker iets mis. Toch in dit hotel overwint de vriendelijkheid. Jammer is wel dat het personeel bijna geen Engels spreekt. Al blijft het personeel vreselijk hun best doen. Iedereen is blij om in dit hotel te werken of te logeren.

Ondanks de kinderziektes van dit pas geopend hotel, willen we in oktober terug komen. Kunnen we het hotel nog eens beleven, maar dan acht maanden verder. Met eventueel minder personeel, maar wel meer Engels sprekend personeel. Ja hoor, dat doen we.

Waar gaan we lunchen, zwemmen, dineren, spa, shoppen…

Ons ‘cruiseschip’ blijft je verrassen en biedt genoeg mogelijkheden voor groot en klein. Een opvallende splitsing van ons schip is dat het hotel alleen voor adults is. In het resort mogen dus geen kinderen, dus ook niet in de daar liggende restaurants (waaronder ook een sterren-restaurant), zwembaden, spa area en barpool.

Wij als hotel gasten (only Adults) mogen wel genieten van beiden gebouwen en mogen op een restaurant na, overal eten.

Een super inititief, want tijdens ontbijt/lunch/diner heerst er altijd een romantisch rustig sfeertje in ons hotel.

Overdag switchen wel eens en genieten van het grote zwembad bij de suites waar de kinderen volop spelen. Dan denk aan vroeger toen mijn kinderen nog klein waren. Times flies! De spa area is prachtig en biedt veel accommodatie.

Een lekker massage, daar hou ik wel van. Er is ook kinderopvang met een prachtige speelruimte. Met golfkarretjes kun je van A naar B gereden worden.

Shoppen? Helaas, under construction. Rooftopbar? Helaas, nu nog te fris.


Trouwens, we hebben ook nog niet in alle vijf restaurants gegeten. Bij deze, we moeten nog eens terug!

HOLA, GRACIAS en ADIÓS

Ik ken al drie belangrijke Spaanse woorden, hola en adiós en gracias. Wanneer we uit onze hotelkamer komen beginnen we met hola.

Tijdens het ontbijt gaan we verder met gracias en bij vertrek adiós.

Elke morgen een lange wandeling langs de boulevard van Adeje is een verademing, heerlijk. Alle zorgen waaien hier weg en elke thuiskomst in ons hotel is een feestje. Tenerife is dan wel meer bekend bij de oudere dan bij de jongere, maar dit hotel maakt Tenerife jong en hip.

Er waait een frisse wind over Tenerife, dankzij ons hotel. Ook is dit hotel is een rolstoelvriendelijk hotel, want ook zij verdienen zo’n mooi vakantie hotel. Wij komen terug, want we willen Tenerife verder ontdekken. Er is meer… we’ll come back!!

HOLA
GRACIAS
ADIÓS

Tags: