Lifestyle

Hamburg, Flüssige Sonne

Hamburg is een mooie havenstad met grachtjes wat doet denken aan Amsterdam, Rotterdam en vanwege zijn grote haven ook nog aan Antwerpen. Alsof hier nog niet genoeg water is, regent het ook nog geregeld in Hamburg. Hamburg is fascinerend en de regen in Hamburg is overweldigend. Karl en ik laten ons niet kennen en trotseren de regen. Wij gaan Hamburg verkennen met muts, paraplu en regenjas. De wind blaast ons bijna van de St. Michaelis toren, maar we hebben het overleefd. We weten nu wel waarom Hamburg zijn stad de Flüssige Sonne noemt, Hamburg is mooi,  zelfs met regen.

Regen, regen, regen

We vertrekken met de auto in de stromende regen naar Hamburg. Karl en ik vieren onze vrije dagen met of zonder regen. Na vier en een half uur rijden arriveren we in Hamburg. Yes, hier schijnt de zon. Hamburg is een grote stad met bijna twee miljoen inwoners. De stad oogt overzichtelijk met zijn brede straten en waanzinnige grote gebouwen. Veelal nieuwe gebouwen voorzien van prachtige architectuur. Ook Hamburg heeft veel schade gekend in de Tweede Wereldoorlog, vandaar zoveel nieuwbouw. Wij gaan Hamburg ontdekken met of zonder regen. Leuk is anders, maar nu we eenmaal hier zijn lokt deze Hanzestadt. De koffers gaan op onze kamers en we lopen snel de stad in. Het is nu droog en we stuiten al snel op een Walhalla aan shops. Daar word ik natuurlijk blij van, maar eerst Hamburg verkennen en dan shoppen. Nou, dat mag van mij ook andersom, haha.

Het begint bij Nikkie

Onze eerste avond belanden wij in het bar/restaurant Nikkie Nine, waar een super vriendelijke barman Marvin ons vertelt over de hotspots van Hamburg. Vooral in de weekends is deze bar bekend vanwege zijn DJ’s en hippe muziek. Dit trendy bar/restaurant is pas twee jaar open, maar nu al een een begrip in Hamburg. Zeker een aanrader, want het restaurant is ook waanzinnig lekker, Aziatisch/Zuid-Amerikaans food. Hij blijft doorvertellen en Karl noteert. Twee dames vergezellen ons aan de bar, die ook alles weten over shopadressen en Karl blijft noteren. Als dat maar goed gaat, want inmiddels zijn we ook al een paar drankjes verder.  Marvin vraagt of we nog een keer langs willen komen om onze belevenissen te delen. Dat doen we zeker, want dat heeft Marvin verdiend. Als de Hamburgers allemaal zo vriendelijk zijn al Marvin…bis dann!

City tour, door weer en wind

We genieten van een overheerlijk ontbijt, waarvan je denkt: “Ik wil hier blijven zitten!”. Ik word bij het buffet gewezen op een gezond tafereeltje, sehr gut für die Verdauung! Daar ben ik voor te vinden en vermeng mijn kwark met fruit, superfood en een klein flesje lijnzaadolie. Dit is ook te zien op mijn Instagramstories genoemd Hamburg. Na een te lange zit (heerlijk!) slepen we ons naar de balie van het hotel. Waar we vragen naar info voor een stadstour per boot. We krijgen te horen dat binnen twintig minuten de boot gaat varen vanaf brücke 7 aan de Elbe. Nu dus! We pakken snel onze jassen, mutsen en paraplu’s. Helemaal ingepakt zitten we in de taxi in stijl. Ik heb drie verschillende mutsen meegenomen, kon het natuurlijk niet laten. Met piepende banden komen we aan en rennen tegen de wind in naar de boot. Nog drie minuten te gaan, pfff. Daar verwelkomt ons een vriendelijke gids op de boot genaamd, Klein Fritzchen. Daar zitten we dan rustig tussen de toeristen, heerlijk. Laat de tour maar beginnen.

Toeren met Fritzchen

De tour met de boot, Frtizchen is een waarlijk feest. Eten en drankjes zijn aan boord en de gids vertelt vol trots met een vleugje humor over zijn stad. De Speicherstadt (pakhuizen) is imponerend. De pakhuizen zijn inmiddels verbouwt tot musea, restaurants en appartementen. Verder zien we nieuwbouwappartementen, waarvan de huren waanzinnig hoog liggen. Wie woont daar dan? O.a. Jill Sander, Vladimir Klitsjko en Helene Fischer. De boot vaart en we zien de indrukwekkende containerhaven, ongelooflijk met welke snelheid de containers in de vrachtschepen worden vervoerd. We varen langs het Elbphilharmonie theater, prachtig. Een indrukwekkende architectuur die vanaf het water zo mooi te bewonderen is. We varen verder en zien prachtige villa’s liggen aan het water, daar woont onze gids, vertelt hij lachend. Ja ja, onze gids heeft ook in het begin verteld dat hij ons zal afvragen voordat we de boot verlaten. Wanneer je het antwoord niet weet, mag je nog een keer mee varen. Oeps, daarom zit ik nu nog in de boot. AHOY!

HOP on HOP off

De volgende dag maken we een bustour. Hebben wij even geluk, de hop on bus vertrekt voor onze deur. Daar staan we weer helemaal ingepakt in de regen onder een afdak te wachten op de bus. Onze eerste hop off adres is de St. Michaelis Kirche. We stappen uit, want dit moet je gezien hebben. De paraplu’s houden het niet en het is een gevecht om het weer te trotseren. We willen de toren in, want het uitzicht moet prachtig zijn. Helaas, eenmaal boven worden we bijna van de toren afgeblazen. Dit is eigenlijk niet meer leuk, maar eenmaal met de lift naar beneden belanden we in de rustige kerk. Daar steek ik kaarsjes aan en vind mijn rust weer, pffffff. Dus geen toren bezichtigen van de St. Michaelis Kirche met slecht weer, je ziet namelijk toch niets. De bustour heeft raakvlakken met de boottour, maar zo raak je vertrouwd met de stad en je zit droog. We stappen uit bij de Tanzende Türme om daar te lunchen bij Clouds &Heaven’s Nest. Dit is de rooftop bar/kitchen waar je omringd bent met glas en terras, geweldig. Zelfs op de toiletten kun je nog genieten van het uitzicht (zie Instastories Hamburg)

Bij het Elbphilharmonie theater stappen we uit, want hier is Hamburg trots op. Dit gebouw hoort tot de top-12 duurste gebouwen ter wereld. Het gebouw moet een tent voorstellen volgens de architect. Ze zouden het theater bouwen voor 70 miljoen euro, maar zijn geëindigd met 800 miljoen euro. Dit gebouw moet je echt zien. Met een indoor roltrap van 170 meter eindig je in de lobby. Daar kun je rondom op het terras lopen en genieten van het mooie uitzicht (zie Instatories Hamburg). Hier is het restaurant Cloud met een waanzinnig uitzicht. Op de roltrap zien we weer onze shopdames, zo grappig. Ook zij genieten van Hamburg en gaan niet alleen shoppen. Ich liebe Hamburg. Diezelfde avond zien we Joop van den Ende samen met zijn vrouw Janine in ons hotel. Alsof we ze al jaren kennen geven we elkaar de hand en lopen helemaal verward naar onze hotelkamer. Zo grappig hoe hun vertellen over hun avond met theater en wij over Hamburg. Zo hoppen we allemaal door het leven om te genieten, heerlijk toch?!

Hamburg city, fashion city

Onze laatste dag gaan we shoppen, zolang Karl het natuurlijk volhoudt. De winkels liggen allemaal compact in het centrum. Van Zara tot Prada en grote warenhuizen (zoals Alsterhaus), waar je alle merken onder een dak vindt. Als eerste gaan we Alsterhaus ontdekken, dan lunchen en we eindigen in de Neuer Wall straat, waar je alle designer shops vindt. Vandaag regent het niet, dat is goed. Wanneer ik met Karl shop ga ik geen kleding passen, dat kan ik hem niet aan doen. Ik laat meestal alles op mijn inwerken en ben helemaal in mijn element om bepaalde items een keer life te zien. We genieten samen van de stad en de gebouwen, pleinen en de vriendelijke Hamburgers. Karl geniet rond 4 uur meestal nog van een stuk Küchen, dat is zijn ding. Er is nog zoveel meer, zoals andere shopping area’s, second handshops etc etc. Wir kommen zurück!  Ook Marwin hebben we moeten teleurstellen, omdat we niet alles hebben kunnen bezichtigen. Het is ons vergeven, want Hamburgers zijn superaardig. Ze helpen je overal, al is het voor een fotootje.

Met dank aan Karl

Karl verdient een pluim, want hij is diegene die steeds onze vakanties/restaurants plant. Hij weet me altijd te verrassen. Ik wil dit graag met jullie delen, zodat jullie hier ook van kunnen gaan genieten. Verrassend is het Syrisch restaurant Fardi, Italiaans restaurant Gallo Nero, Aziatisch/Zuid-Amerikaans restaurant Nikki Nine. Door vrienden zijn we uitgenodigd bij Coast by East, super trendy! Lunchen doe je bij brasserie Tortue, alsof je in Parijs bent. Hamburg, wir kommen zurück!

In Hamburg schijnt de zon,

ook als het regent!

 

 

 

 

Tags: