Fashion

Hang er een sjaal aan

Je staat voor de spiegel in je saaie winteroutfit, de zon schijnt en buiten stijgt de temperatuur. Hoe lossen we dit op? Hang een sjaal aan je outfit, fleur de boel een beetje op en je straalt. Be a fashion girl en bind een sjaal om je hals, tas of enkels, draag hem op je hoofd, gebruik hem als riem of klassiek over je schouders. Ik heb voor jullie enkele sjaal looks op een rij gezet, let’s start the show.

Is het al zomer?!

Nee hoor, maar het is wel bijna lente. De natuur speelt raadsels qua temperatuur en wij weten niet meer welke kleren we ‘s morgens gaan aantrekken. Overdag is het warm, maar ’s avonds en ‘s morgens nog koud. We verlangen naar frisse kleurtjes, lente/zomer kleuren. Daarom is het weer tijd om je sjaals uit de kast te halen om je look op te fleuren. Zo haal je een beetje lente/zomer sfeer in je look zonder te bibberen van de kou als je ‘s morgens vertrekt. De lentekriebels verfraaien mijn winterlook, ziezo!

Ontbreekt er iets aan je outfit?

Je outfit is saai en je ziet dat er iets ontbreekt. Denk niet lang na en pak je favoriete sjaal en verfraai je look. Er zijn natuurlijk zoveel verschillende sjaals, zoals: de langwerpige rechthoekige sjaal, de kleine vierkante sjaal, de grote vierkante sjaal en de fashion sjaal. Wanneer je online zoekt, vind je verschillende manieren om sjaals te draperen, superleuk. Inmiddels is iedereen wel eigen in het dragen van zijn sjaals. Toch zijn er nu andere manieren om een sjaal te stylen in je outfit. Ik volg de trend en zie de andere manier: Hang er een sjaal aan. Wanneer ik nu een sjaal draag dan ga ik voor the fashion way, my way!

My way, the fashion way

De sjaal krijgt een andere plek in je look, maar ondertussen blijft de classic way. De kleurenpracht van een sjaal doet wonderen, fantastisch.

The trendy way is verrassend anders:

  • Draag je sjaal als een riem. Deze manier is eenvoudig en hiervoor kunnen meerdere sjaals gebruikt worden. De uiteindes van de sjaal gaan door de lussen en kunnen aan het voorpand loshangen of je knoopt ze vast aan elkaar. Speel met deze look, want deze manier werkt positief voor je figuur.

  • Kies voor een smal langwerpig sjaaltje en drapeer deze om het hengsel van je tas. Begin met een knoop en eindig met een knoop. Deze sjaal kun je ook om je hals binden en eindig dan met een strik of een knoop en laat dan de uiteinden hangen.

  • Bind een sjaal om je enkel en eindig met een strik, maar nu is het fashion gehalte zo hoog dat ik nu ook pas. Ik heb het geprobeerd, maar zowel bij platte schoenen als hakken schoenen zie ik eruit als een carnavalist.

  • Heb je ergens nog een klein oud tasje dan mag je deze inpakken met een sjaal om zo je tas een second life te geven, superleuk (zie rechts boven)!
  • Drapeer je sjaal om je hoofd alsof je zo in je cabrio stapt. Je sjaal gaat vanaf je hoofd naar voren en aansluitend gekruist naar achteren. Tot slot gaan de uiteinden weer gekruist naar voren en met een knoop dicht. Like Brigitte Bardot, maar dan in een nieuw jasje.

Kijk mij nou

Ik heb mijn drie meest trendy sjaals gestyled om jullie te inspireren.

Go the new way, the fashion way!

  • Mijn groene veren Prada sjaal drapeer ik om het hengsel van de Celine tas en mijn fashion look is compleet. I feel so fancy!
  • De blauwe smalle lange Fendi sjaal heb ik ook zo gedrapeerd en past geweldig bij mijn blauwe Fendi bril. Ik bind dit sjaaltje om mijn hals en mijn outfit straalt nog meer. Mijn blauwe Balenciaga blazer krijgt meer uitstraling door het sjaaltje.

  • Nu bind ik mijn Hermes sjaal als ceintuur en laat de uiteinden hangen. De uiteinden gaan samen door een lus, maar deze keer niet in een knoop in het midden. Je kunt hier eindeloos mee stoeien en het blijft leuk.
  • Ik ben niet Birgitte Bardot en ik heb geen Cabrio, maar mijn sjaal drapeer ik wel op mijn hoofd. Probeer het ook eens, als is het voor the fun.

Pak het aan,

Hang er een sjaal aan!

 

 

 

 

 

 

 

Tags: