Fashion

Combineren van kleren kun je leren, jij ook!

Wie kent het niet een kast vol kleren, maar niets hebben om aan te trekken. Je grijpt uiteindelijk weer naar je basic outfit en loopt in dezelfde look naar buiten. Terwijl het ook anders kan, namelijk combineren. Met één basic outfit kun je zoveel verschillende looks samenstellen. Je hoeveelheid kleding blijft hetzelfde, maar je looks groeien. Dan krijg jij ook straks als reactie: “Leuke outfit, jij hebt wel veel kleding?”. Hahaha, ze moesten eens weten…

Uren voor je kledingkast staan

Wanneer je een beetje van fashion houdt is het niet altijd even makkelijk om kledingstukken te combineren. De mode laat ons vrij en we mogen bijna alles met elkaar combineren. Kleur op kleur (zoals nu rood met roze) is de nieuwe trend. Streep- op blokmotief moet ook kunnen. Maar ja, wat past bij jou als alles mag? Je ziet door de kasten je kleding niet meer…HELP! Met een paar tips en tricks, hoef jij straks geen uren meer voor je kledingkast te staan.

Tip en tricks

Je kunt met tips en weetjes je combinaties tot een hoger level tillen. Dit werkt verfrissend en inspirerend voor nieuwe looks.
➖Sorteer je kleding in de kast op items en kleur (e.g. rokjes bij rokjes, en dan deze rokjes weer op kleur)
➖Niet gedragen kleding kan op zolder of naar het goede doel. Zo creëer je meer plek in de kast, dus ook meer overzicht.
➖Basis kledingstukken is een must (suit, zwarte/witte bloes, zwart/witte broek, blazer), dit zijn je eerste stappen.
➖Werk met kleuren, laat ze terug komen in je items.
➖Blijf bij jezelf en kijk wat bij jou past. Blindelings de trends volgen brengt verwarring en ontevredenheid. Wat een ander staat, kan een misser zijn bij jou. Er is namelijk genoeg wat wel bij jou past.
➖Verken en herken je kleding. Maak setjes van te voren, zo creëer je rust in de kast en in je hoofd.
Layer your look! Draag laagjes (hesje/t-shirt over je bloes) en je look verandert, doen hoor!
➖Koop bewust! Koop een set, maar draag het anders. De verkoopster styled je look, maar denk verder. Wat kan ik er nog meer mee?
➖Koop nieuwe trendy items en pimp je kleding.

No-time ready

Een tip van een goede vriendin. Heb je geen tijd, geen zin, geen inspiratie of je bent te moe om te combineren. Dan heb ik (mijn vriendin dus) voor jou de beste oplossing!
Take a dress, you are ready in no-time. Dan heb je geen andere items nodig, behalve je schoenen en andere accessoires. Dit is ook een goede tip wanneer je op vakantie gaat. Het scheelt tijd, kleding en een kleiner koffer 😉

Combineren met mijn H&M pak

Een suit is de perfecte basis om te combineren. Je kunt met een twee-delig pak blijven combineren. Je kunt je outfit veranderen in een sportieve, zakelijke, chique, trendy of stoere look. You are the boss. Ben niet bang, want de mode is breed. Kom uit je comfort zone en combineer. Je beurs gaat dit niet voelen, want combineren gebeurd met de kleding uit jou kast. Ik ben een fashionista en combineer met plezier. ‘Out off the box’ is een feestje voor mij, let’s go.

Mijn grijs H&M suit combineer ik met zacht roze. Een kleur die toonaangevend is deze lente/zomer. Roze zie je terug in mijn polo van Coach, schoenen van Twinset en sokken van Zara. A classy look with a little touch of now.

Ik verander de look met een witte bloes van Zara gecombineerd met de grijze pantalon. Een lossere look, maar ook stijlvol.

De look wordt sportiever wanneer ik H&M jeans en Adidas sneakers met mijn colbert combineer. De look met de nieuwe riem van Off -White , is zó van dit seizoen.

Tot slot combineer ik mijn blazer met de leren plissé rok van Avelon. Ik kies voor mijn sneakers, maar hakken staan natuurlijk ook super leuk bij deze look.

Een leuke sjaal voor wat kleur is altijd welkom. Genoeg inspiratie om je kleding meer te laten zijn dan voorheen.

Leer te combineren,
Feel free!

 

 

 

 

 

 

Tags: