Lifestyle

Logeren bij Rachelle, time-out

Het is weer de hoogste tijd! Vandaag rijd ik naar Rachelle in Amsterdam en blijf daar twee nachtjes slapen. We hebben een belangrijke afspraak staan, maar daarna kunnen we tutten. Het wordt een weekend vol verrassingen met mooie momenten voor moeder en dochter. We gaan het rustig aan doen, want we willen volop genieten van deze dagen. Geen verplichtingen naar elkaar toe, een weekendje time-out!

Vrijdag: trouwjurk passen

Ja hoor, eind juni gaat Rachelle trouwen. Ik zal jullie de komende tijd meenemen wat betreft de voorbereidingen van haar bruiloft. Een mooie tijd vol verrassingen. Op vrijdag arriveer ik 12.00 bij Rachelle, waar zij mij opwacht met een kopje thee. Spannend, hè mam! We rijden naar Rotterdam, waar zij voor de eerste keer haar aangemeten trouwjurk past. Ding dong, daar zijn we weer!

De vrolijke dames bij Weddings Rotterdam verwelkomen ons. Toevallig belanden we in dezelfde privé pasruimte. Een jongedame helpt Rachelle in de trouwjurk. Rachelle heeft haar bruidsschoenen meegenomen. Goed voorbereid, Rachelle. Helemaal blij showt ze haar jurk, ze sprankelt van geluk. Er worden wat aanpassingen gedaan door een ervaren coupeuse. Ik let op, want Rachelle zit even in een andere wereld. Het is zo mooi om je dochter zo gelukkig te zien. Rachelle heeft altijd al gedroomd om in een mooie witte bruidsjurk te trouwen en nu is het zover. Als moeder kun je nu alleen nog maar dankbaar zijn voor deze beleving.

Rijden, banken en de Voice

Op onze terug weg vertellen we voldaan over de trouwjurk. Haar gekozen trouwjurk is een goede keuze geweest, deze dag heeft dit nog eens bevestigd. We praten verder over de keuzes die je hebt in je leven. Het ouder worden en de wijsheden die daarbij horen. Er heerst een rustige sfeer in de auto en moeder en dochter verheugen zich op de bank in het appartement. Wanneer we in het appartement aankomen loop ik meteen naar de aanrecht, want daar staat de pot met Engelse drop. Een welkomsttraktatie voor mij. Tja, we blijven zo onze eigenaardigheden hebben. Amsterdam bruist van de mogelijkheden en voordat ik het weet zit ik op de bank met een lekkere, gezonde & vegetarische salade. Natuurlijk, alles online bestelt en binnen 10 minuten bezorgd. I love Amsterdam! Met het huispak aan zijn Rachelle en ik klaar voor de Voice Kids. Nog geen half uur later slaap ik op de bank. Tja, het was weer een spannende dag.

We zien wel

Rachelle en ik slapen die nacht van 10 uur ’s avonds tot 10 uur ’s ochtends. Dit lukt me thuis nooit! We mediteren in bed en staan helemaal zen op. Rachelle verzorgt het ontbijt als ik douche. Aan tafel begin ik aan mijn ochtendbom, wat is dit?! Dit is het ontbijt van Rachelle elke morgen. Ze kookt de havermout met sojamelk en daarna voegt ze pindakaas, lijnzaad, kaneel, honing, een lepel magere kwark en blauwe bessen toe. Je lepel blijft erin rechtop staan. Mam, je hebt de eerste vijf uur geen honger meer. Nou maak er maar zeven uur van, achteraf. We stellen ons vervolgens de vraag: Wat gaan we doen vandaag? We zien het wel, zegt Rachelle. Nou, ik zou graag nieuwe sneakers willen. Amsterdam is toonaangevend wat betreft sneakers, iedereen loopt hier op sneakers. Onze missie is verder gelaten en we stappen in de auto met het gevoel, we zien wel…

De Bijenkorf omarmt Rachelle

Voor de Bijenkorf stopt onze taxi, gelukkig! Het is ijzig koud en zo glippen we snel de Bijenkorf binnen. De zen-sfeer nemen we mee de Bijenkorf in, want ook hier is het zelfs op zaterdag rustig. Via de tassen parade belanden wij bij de parfumcampagne stand van Guerlain. Angelina Jolie is het gezicht van de nieuwe geur, Mon Guerlain. Een eerbetoon aan de vrouw van nu: een sterke, vrije, en sensuele vrouw die is geïnspireerd op Angelina jolie en….. Rachelle? Alles wat Angelina ermee verdient, doneert ze aan één van haar goede doelen. De frisse oriëntaalse geur bevat grondstoffen zoals lavendel, hout, jasmijn, vanille en pompoenroos. Rachelle en ik vinden de geur geweldig. Hey Rachelle, je bent bijna jarig. Is dit niet een leuk kado voor je verjaardag?

De verkoopster leidt ons door de wereld van Guerlain en verkoopt ons nog meer. Voor Rachelle een prachtige lippenstift met een potlood, ook voor haar wedding. De verkoopster geeft Rachelle make-up advies en verwent haar met producten. Ik mag ook op de stoel en krijg ook make-up advies. Bij de stand staat ook een kartonnen plakkaat met allemaal papieren pompoenrozen, waar je tekst op kunt schrijven.

Ook deze rozen krijgt Rachelle mee in haar doos als extra voor haar verjaardag. We knipogen naar elkaar en kijken hoe de verkoopster alles inpakt.

Op je verjaardag pas uitpakken, Rachelle!

Time-out met Ginger Ale

We blijven in de zen-sfeer en nemen een drankje in het bekende en meest populairste plek van Amsterdam, W lounge. Het ligt op de zesde verdieping van het W Hotel. Geen alcohol voor ons maar een cappuccino voor Rachelle en een Ginger Ale voor mij. Ik geniet van het uitzicht en van mijn Ginger Ale. Een hip alcoholvrij drankje, wat ik pas ontdekt heb. Ginger Ale geeft dé ultieme verfrissing voor elk moment van de dag. Het is de perfecte balans tussen zoet en bitter. W lounge serveert mijn drankje met een munt takje en veel ijsklontjes, perfect.

Ik denk dat ik alcohol af ben 😉 Alhoewel, Ginger Ale en wodka gaan ook goed samen. Nu even niet! Ik heb net mijn virus overwonnen, dus Ginger Ale is nu de perfecte vervanger.

Lekker eten bij Nacarat

Mijn sneaker missie is geslaagd. Ik heb mijn fashionable trendy sneaker gevonden, totally happy. De Alexander McQueen sneaker is helemaal te gek. Nieuwsgierig? Volg mij op instagram Seebymiriam en je zult mijn nieuwe aanwinst kunnen bewonderen, leuk hoor. Ons ontbijt is uitgewerkt en we zijn toe aan iets lekkers. We hebben bij Nacarat spontaan een plekje kunnen reserveren. Het recent geopend restaurant op de spectaculaire bovenverdieping van de Hudson Bay warenhuis, is adembenemend. Het vriendelijke personeel geeft ons de menukaart en ons drankje. Ik ga natuurlijk weer voor mijn Ginger Ale, helemaal top. Ik mis alleen hier het munt takje.

De geur van de keuken neemt ons mee naar het Midden-Oosten. Als voorgerecht gaan we voor: Nacarat Dips Etagère.

We dippen met plezier alle brood op en sauzen weg. We geven de dips cijfers en genieten. De etagère is een aanrader. We smullen verder en genieten van het interieur. Al weer een top restaurant erbij, Amsterdam wat ben je toch leuk.

Het is weer voorbij…

Om negen uur ’s avonds zitten we op de bank met thee en Engelse drop. De shoppingbags staan in de gang, leuk om naar te kijken. Te moe om uit te pakken. We kijken nog een Nederlandse film, Rokjesdag. Onze ogen knipperen en het is tijd om naar bed te gaan. We gaan staan knuffelen elkaar en zijn tevreden over ons weekendje time-out.
Ruim voor de wekker ben ik wakker, maar ik blijf liggen en kijk naar mijn dochter die 30 juni gaat trouwen. Negen uur zit ik in de auto en elf uur bij Karl aan de ontbijttafel. Ik vertel over ons prachtig weekend.

Time-out weekend met je dochter,
doen hoor!

Tags: