FashionLifestyle

Lazy sunday afternoon outfit

Zondag is voor ons altijd een rustdag, zowel vroeger toen de kinderen nog thuis woonden als nu. Wij zijn best saai op zondag, want we spreken bijna niets af met vrienden op die dag. We beginnen wel actief met wandelen en zwemmen, maar daarna hangen we de hele dag. We verstoppen ons voor iedereen en op het einde van de dag komen we weer tevoorschijn. Tja, we moeten wel nog wat eten die dag. Daar hoort een passende oufit bij, een lazy sunday oufit! Op zondag doen we niet moeilijk, op zondag zijn we makkelijk of misschien wel lazy!

Zondag is familiedag

Voor ons is zondag een familiedag. Één dag in de week in teken van het gezin. Tijd voor elkaar vrij maken en onze gedachtes ventileren. Op deze manier weet iedereen wat bij de ander speelt en komen we weer met zijn allen in balans. Het maakt je sterk en werkt bevrijdend. Het ontbijt is dan ook het hoogtepunt van de dag, want daar voelt iedereen het zondag gevoel. Uren tafelen in de pyjama met de haren rechtop, ha ha. Wanneer dan toch toevallig de deurbel gaat rent iedereen weg. Ik ben meestal de pineut die de deur dan open moet doen, terwijl hun jong zijn en altijd goed uitzien. Nu hebben de kinderen hun eigen huis, maar als ze een mogelijkheid vinden om aan te schuiven dan zijn ze er. Ha ha ha, zou ik ook doen.

Hangen op zondag

Na het ontbijt hangen Karl en ik overal, we zijn net tieners. Er is geen beginnen aan, we doen van alles en nog wat of helemaal niets. We spelen met de hondjes, ‘netflixen’, liggen op de zonnebedden, maken ons even nat in het zwembad, lezen of spelen met de iPad. De zondag is ons heilig, heerlijk! Een uurtje werk mag wel tussendoor, want in deze rustige sfeer is werken prima. Uiteindelijk komt dan toch het moment om iets te ondernemen. Halen we iets om te eten of gaan we erop uit. Deze zondag kiezen we voor een borrelmoment thuis en een hapje eten buiten de deur. Onze hangdag gaat ten einde, maar de avond is nog jong.

Lazy Sunday Afternoon

Het begrip Lazy Sunday Afternoon is wel bij iedereen bekend. We kennen het lied van de Small Faces, Lazy Sunday Afternoon. Het christelijk geloof verkondigt dat de zondag een rustdag, even bijkomen. De afspeellijsten van Spotify verkondigen ook Lazy Sunday Afternoon muziek. Bij ons klinkt meestal Sky Radio Lounge door de speakers, heerlijk wegdromen. Lounge muziek maakt bij ons altijd de Lazy Sunday af. De zondagse rust is compleet wanneer de lounge muziek onze huiskamer of terras zegent. Daarbij hoort ook een drankje, een heerlijk fris zomer drankje. Ik kies voor Gin & Tonic.

Mijn hubby bereidt mijn drankje met een zwart rietje, pepers en grote ijsklonten zoals het hoort, ik ga mij opfrissen…

Mijn outfit, mijn Lazy Afternoon Outfit

Vandaag ga ik voor een heerlijke vallende outfit, een lazy outfit. Geen broeken of knellende/passende kleding. Ik wil me kunnen bewegen zonder dat ik mijn kleding voel. Ik wil me vrij voelen als ik door de natuur/tuin loop. Ik wil knuffelen met de hondjes zonder dat ik moet oppassen. Nog even pootje baden moet  kunnen. Heerlijk wegzakken in onze tuinmeubels, peace! Ja hoor, mijn rok van Twinset is hiervoor geschikt met de witte top van Zara. Een passende gele trui van La Fée Maraboutee voor als de temperatuur zakt vanavond. De nieuwe Fitflop slippers zijn als een slof aan mijn voeten. Mijn Chloé tasje leg ik ook al vast klaar voor als we gaan eten. Tot slot mijn vintage oorbellen uit de jaren negentig, wie wat bewaard die heeft wat ;).


Mijn drankje staat klaar en we genieten van onze lazy afternoon, cheers! De vogels zingen hun mooiste lied en Victor en Rolf vinden mijn rok ook te gek. Ze hebben een nieuw slaapplekje gevonden. De alcohol en de muziek doen hun werk en de tijd vliegt. Het is tijd om te vertrekken, toch nog even gouden hakjes (Zara) voor de avond aanschieten. Toch? Ja hoor Miriam, het is goed.

Always in the mood,
for a sunday afternoon!
Tags: