Lifestyle

ART-VENTURE met kunstenares MYLÈNE

Op social media kom ik de leukste mensen tegen, waaronder ook kunstenares Mylène. Na een telefoongesprek ontmoeten we elkaar en daaruit vloeit een art-venture. Art-venture, nooit van gehoord? Ik ook niet, maar door Mylène beland ik in een avontuur op gebied van kunst. Whatever, ik neem jullie mee en jullie ontmoeten Mylène en mogen meegenieten van ons art-venture.

Mylène komt op bezoek

Tijdens mijn zomervakantie 2017 maken Mylène en ik de afspraak, om na mijn vakantie een datum te plannen. De tijd vliegt en Mylène komt bij mij op bezoek voor onze eerste kennismaking. Ik ontmoet een warme lieve vrouw en het klikt meteen. We hebben gemeenschappelijke roots en ons gesprek gaat alle kanten op. We zitten buiten en Mylène vertelt over haar werk en ik kijk ondertussen in haar klapper gevuld met kunst. Ik vertel haar over mijn haat/liefde verhouding met kunst. Ik vind kunst mooi, maar het zal altijd geïntrigeerd moeten zijn met mijn interieur. Ik heb nog wat kale muren, waar een schilderij ontbreekt. Een schilderij mag iets toevoegen, maar dan wel in het verlengde van mijn woonkamer. Pffffffff, ik twijfel!. Nee hoor, deze keer zet ik door. De stijl van Mylène vind ik top en ik ga er voor. Daarom heb ik Mylène ook uitgenodigd. We lopen door de woonkamer en wijzen de muur aan waar ons art-venture komt te hangen. Ja, je leest het goed! Mylène en ik gaan samen op avontuur.

Mylène en haar art-venture

Mylene Cremers is inmiddels drie jaar werkzaam als kunstenares. Zij ziet overal kunst in of kan er kunst van maken. Ze schildert met acrylverf prachtige schilderijen met o.a. dieren portretten. Wanneer ze dieren schildert komen ze tot leven. De dieren wandelen, rennen of ademen in je huiskamer, een mooie beleving. Ze schildert thuis of op locatie, bijvoorbeeld wanden in restaurants. Ze is allround, maar door haar eigen stijl is ze zo herkenbaar, een meester. Volg haar op Facebook Mylene Cremers of op Instagram cremersmylene en ontdek haar werk. Ze schildert abstract met een vleugje verfijning, waardoor ik haar werken zo mooi vind. Maar toch?! Waarom kies ik voor Mylène als kunstenares? Nou, omdat ze anders is als “de rest”. Mylène wilt op een eigen manier haar opdrachten genereren. De klant mag tot het eindproces meedenken en inzicht hebben. Mylène dit is geweldig, wij hebben een art-venture.

Wie gaat op het doek…?

Mylène zou graag een portret van mij willen maken. Tja, een leuk idee, maar toch! Ik zie mezelf elke dag op Instagram, Facebook en www.seebymiriam.nl. Nee, het wordt geen portret van mij, no way. De kinderen, mijn man en de honden staan ook al verspreid door het huis in fotolijstjes. Op eens denk ik aan een foto van mijn vader die mijn zus pas heeft gedeeld via social media. Een foto waar mijn vader als veertiger indrukwekkend op staat. Mijn overleden vader is al veertig jaar dood, maar door deze foto krijg ik weer het gevoel van ‘ja, zo was pap’. Mylène kijkt naar de foto en knikt: “dat gaat me lukken”. Ik trappel meteen achter haar aan met de woorden: “De anderen personen hoeven er niet op te staan.”; “Papa hoeft er ook niet zo verfijnd geschilderd te worden.”; “Abstract vind ik ook mooi, in natuurtinten met aqua/azure blauw of zoiets?” Etc etc. Mylène lacht en kijkt me rustig aan: “Miriam, we doen dit samen”.

De grootte van het doek wordt gemeten en het wordt groot, echt groot! Er is vertrouwen, ons avontuur kan beginnen.

Ons kunst-avontuur start

Het art-venture is een geweldig concept en bedacht door Mylène. Bij ieder ander kunstenaar is het afwachten geblazen, maar nu mag ik meekijken en meedenken. Ik krijg via de app steeds alle ontwikkelingen doorgegeven. De eerste app gaat over de grootte van het doek. Het doek is zó groot (3.00 m X 1.50), waardoor Mylene niet in haar atelier kan schilderen, maar dat in haar woonkamer moet doen. Er volgen meer apps, zoals: de foto van het aluminium frame, kleuren controle, een kleine preview schets,

alweer een nieuwe schets, nieuwe foto’s,

kleurenbespreking en tot slot mag ik komen kijken. Tijdens ons avontuur is het schilderij al een stuk van mij geworden met de daarbij horende gevoelens. Mijn vader met zijn reebruine ogen en een haardos die ook weer lijkt op die van mijn zoon, Carlo.

Ik ben er klaar voor

Vandaag ga ik op bezoek bij Mylène voor mijn live preview. Mylène opent de deur en ik word meteen doorverwezen naar de woonkamer. Vanuit deze kamer, zie ik een openstaande deur … hangt daar achter het schilderij? Spannend! We gaan aan de prosecco wat een goede keuze is.

We babbelen over onze moeders die elkaar ook weer kennen, leuk toch. De moeder van Mylène heeft ook mijn vader gekend, waardoor ook hier weer mijn vader tot ‘leven’ komt. Eindelijk mag ik door lopen en sta ik voor het schilderij. Oeps, dit is best wel roerend. Wanneer ik vanuit de zijkant het schilderij bekijk komen de tranen, hij is het. Daar sta ik dan bij mijn vader met Mylène. Er gaat veel door me heen. Hoe het universum dit heeft gestuurd blijft een raadsel, maar wel een raadsel waar ik heel erg blij mee ben.

A light from heaven

Mylène en ik plannen een datum wanneer het schilderij kan worden geleverd. Ze werkt het schilderij af en er volgt nog een laatste foto via de app. Op deze foto staat het certificaat met als titel: A light from heaven!

Ja, dat vlammetje van de aansteker en mijn vader bevestigen de tekst. Vandaag komt het schilderij, Karl en ik zijn benieuwd. De haken hangen, nu nog het schilderij. Bij aankomst van het schilderij gaat de verpakking eraf en het schilderij hangt alsof het er altijd heeft gehangen. De kleuren van het schilderij vermengen zich met het interieur en papa met zijn licht brengen rust in de kamer. Mylène kijkt tevreden en we toosten ???? op ons art-venture.
Mijn moeder (84 jaar) is de eerste die, buiten Karl en mij om, het schilderij ziet. Zij herkent mijn vader niet meteen, maar vindt het schilderij mooi. We genieten na in de keuken met koffie en vla. Opeens staat mijn moeder op en loopt met de koffie terug naar de kamer. Ze kijkt naar het schilderij en zegt tegen haar overleden man/mijn vader: “Proost, Sjef!”

Art-venture with Mylène, a light from heaven!

 

 

 

 

 

Tags: