FashionLifestyle

Weekendje Antwerpen met Rachelle, altijd top!

Een dagje en nachtje naar Antwerpen met Rachelle is een geweldig uitje. Antwerpen is een uurtje rijden en als wij ‘s morgens vertrekken zijn we tien uur shop-ready. Dit weekend gaan we niet stressen, toch?! Ons programma is: shoppen, lunchen, shoppen, borrelen, relaxen, dineren, slapen, ontbijten en weer naar huis. Als twee vrolijke vriendinnetjes hebben we ons op dit weekend verheugd. Dit weekend is van Rachelle en mij, regen of geen regen.

Antwerpen, daar zijn we weer

Anderhalf jaar geleden zijn Rachelle en ik ook naar Antwerpen geweest. Nu gaan we het nog eens over doen. Rachelle komt vrijdag al vanuit Amsterdam, zo hebben we nog een avondje thuis. Fris en vrolijk vertrekken we ‘s morgens richting Antwerpen. Er is regen voorspelt, maar het zonnetje doet gelukkig flink haar best. We hebben geen file en na een uurtje rijden we Antwerpen binnen. Alles gaat vanzelf, we parkeren en logeren op hetzelfde adres als anderhalf jaar geleden. Met de koffertjes lopen we naar ons hotel Les Nuits, midden in het centrum. Super! Antwerpen voelt vertrouwd, Les Nuits daar zijn we weer. Hotel Les Nuits is een uniek boetiekhotel in het hartje van Antwerpen. Eenmaal binnen gaan Rachelle en ik met de lift naar boven en checken in. De kamers zijn nog niet klaar, maar alles wordt verder voor ons geregeld. We krijgen een kopje thee en we bespreken onze dag.

‘Shop till you drop’, wij niet

Rachelle en ik houden van shoppen, maar tussendoor een ‘break’ is even belangrijk. Antwerpen heeft het perfecte evenwicht, hier zijn genoeg restaurants en winkels. De winkelstraten in Antwerpen zijn redelijk geconcentreerd in de binnenstad van Antwerpen. De winkelszones zoals de Meir, de Wilde Zee, de Modewijk, de Leien, het Historisch Centrum, Quartier Latin en meerdere hebben allen hun eigen soort winkels en publiek. Rachelle en ik concentreren ons op de Meir, want daar liggen onze winkels. Als eerste wippen we COS binnen. COS is modern, functioneel en heeft een considered design. Ik ben op zoek naar een broek met wijde pijpen, ik ben benieuwd. Een COS design herken je al snel door zijn eenvoud en kleur. Ik slaag bij COS en vind mijn broek, een blauwe ribbroek met wijde pijpen. Rachelle ontdekt bij de accessoires sjaals en sokken. Ja hoor , we gaan voor een sjaal. Rachelle kiest voor een steenrode sjaal en ik ga voor geel. Mijn sjaal gaat buiten meteen om mijn nek, want er waait een koude wind. De toon is gezet en we gaan verder. Lekker op ons gemakkie, want we hebben de hele dag.

De nieuwe H&M is betoverend

Rachelle wilt & other Stories tegenover COS naar binnen. Deze store heeft een geweldig concept en Rachelle slaagt meestal hier. Het wordt inmiddels drukker, maar deze store is groot genoeg. Hier vind je aparte modieuze kledingstukken. Even zoeken en je gaat met een leuk stuk naar buiten. Dat kan zijn een kledingstuk, schoenen, parfum of lingerie. Rachelle vindt meteen haar booties, geweldig. Laarsjes met een knipoog naar de cowboy boots, zo fashionable. Van daaruit gaan we naar H&M. H&M in Antwerpen is vernieuwd. Drie weken geleden is de heropening geweest. Je weet niet wat je ziet, zo mooi. De vloeren zijn wit en alles ziet er zo trendy uit. De meiden achter de kassa hebben een t-shirt van de Erdem collectie aan, geweldig. Erdem (designer) heeft een gloednieuwe collectie voor H&M ontworpen. Een collectie om niet alleen over te dromen, maar voor iedereen betaalbaar is. H&M is helemaal top en staat bij mij bovenaan. Rachelle en ik gaan met armen vol kleding naar de paskamers. Eenmaal hier valt onze mond open, de paskamers zijn betoverend. Ben ik bij H&M? Hier moet ik een foto van maken, anders geloven jullie mij niet. Ruime paskamers met oneindig veel spiegels, wij wanen ons bij DIOR ????

Mijn H&M paraplu is een flop

Eenmaal buiten heeft de regen gewonnen van het zonnetje. Vlug terug en een parapluutje kopen bij H&M. Ik kies voor een paraplu met een gebloemd hoesjes, met het idee dat de paraplu gewoon zwart is. Helaas, de paraplu heeft een bloemen motief. Ik heb acht euro betaald voor dit kleine kreng, Rachelle krijgt de slappe lach. Het design van de paraplu past totaal niet bij mijn outfit en is veel te klein, lachwekkend dus. Deze paraplu moet op de foto, maar daarop valt de paraplu best mee. Mijn paraplu is fotogeniek, misschien ook van de Erdem Collectie. Na de lunch en nog wat shoppen, brengen we de tassen terug naar het hotel. Tegenover ons hotel ligt het beautiful Verso multibrand-boetiek. Dit boetiek ligt in een groot historisch gebouw en is de ‘fashion heaven’ van België. Bijna alle luxe brands met accessoires vindt je hier. Dit moeten we even verwerken onder het genot van bubbels. Dit doen we in het Verso Café, super trendy. Dit café is geëvolueerd en uitgegroeid tot een van de beste lunch- en aperitiefadressen in Antwerpen. Hier is het zien en gezien worden. Hier houden we het wel even vol, cheers.

Dineren bij The Glorious

Rachelle zoekt altijd de restaurants uit en ze kan dit net zo goed als haar vader. Ik laat me elke keer verrassen. Vorig jaar hebben we gedineerd bij Umami en nu gaan we naar The Glorious. Na een relax moment in het hotel zijn we klaar voor ons diner. Het restaurant oogt gezellig en we krijgen een tafeltje op de eerste etage in het midden van de ruimte. Alles kijkt naar ons, want Rachelle en ik hebben weer uitgepakt en de andere gasten zijn ingetogen en klassiek gekleed. Oeps! We gaan weer door met bubbels en dineren de hele avond door. We lachen en praten onder andere over onze gevoelige momenten in ons leven. Dit zijn de momenten als ik haar mis en zij mij. De tranen sieren onze ogen en nu zijn we weer heel dichtbij elkaar. Tussendoor valt de elektriciteit uit en we zitten in het donker alleen met kaarslicht. Rachelle en ik krijgen de slappe lach, omdat niemand hierop reageert. Rachelle zegt: “ In Amsterdam zouden ze zeggen: Sooo, gaat het feessie beginnen? We lachen en hebben plezier voor tien, cheers.

PRET in BED bij Les Nuits

Moe, maar voldaan gaan we weer terug naar ons hotel. Mijn outfit moet nog op de foto, maar foto’s schieten in het donker blijft moeilijk. Eenmaal boven staan we stil voor onze hotelkamerdeur en horen bij de buren vreemde geluiden, ooooo nee! Ja hoor, de buren hebben pret in bed. We horen ‘haaaaa’ en ‘oooooh’ en er wordt af en toe geklapt, maar niet in de handen ???? . We slaan onze handen voor onze mond en lopen op de tenen onze hotelkamer binnen. Tja, zo gaat dat! We lachen en gaan opeens fluisteren, bang dat ons ook iemand hoort op de gang. Wij hebben ook pret in bed, alleen anders.

De volgende dag gaan we 11.00 ontbijten, geen probleem hier. Bij les Nuits kun je tot 12.00 ontbijten en daarna wil je nog steeds niet naar huis. Les Nuits heeft zo’n huiselijke sfeer, je voelt je thuis. Het ontbijt en receptie zijn in een ruimte, allemaal gezellig bij elkaar. Tijdens het ontbijt kijk ik rond of ik onze buren kan traceren, best grappig. We nemen nog een extra theetje in de leren banken in dezelfde ruimte. Tenslotte slepen we ons naar buiten, naar huis. Het regent pijpenstelen, maar in ons hartje schijnt de zon. Wat hebben we weer genoten, dankjewel!

I love Antwerpen,
I love Les Nuits,
but the most I love Rachelle ❤️

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: