Fashion

4 ultra-moderne looks met mijn kokerrok

De kokerrok blijft in de modewereld standhouden, ondanks alle invloeden. Wanneer we aan de kokerrok denken worden we herinnerd aan Christian Dior, Marilyn Monroe en 50s vibes. En daar is niets mis mee. Toch zijn er nu weer nieuwe moderne wendingen op dit klassiek silhouet. Ik heb er vier voor jullie op een rij gezet. Eigenlijk had ik vijf looks bedacht, maar helaas ben ik de vijfde look vergeten te creëren. Laten we de vijfde look als uitdaging zien. Ik stel de look samen en jullie stylen die look thuis met je eigen kleding. Hoe leuk is dat? Kunnen jullie mij straks een foto sturen van jullie creatie????

De kokerrok is er voor iedereen

Vrouwen met een zandloperfiguur hebben een match met de kokerrok. Deze vrouwen herken je aan de smalle taille. Zij kunnen een hoge rok dragen om hun taille zoveel mogelijk te benadrukken. Toch in de fashionwereld kan de kokerrok op zoveel verschillende manieren gedragen worden, zodat iedereen in een kokerrok kan stappen. Heb je geen taille, bredere heupen, een buikje of volle borsten, dan combineer je de kokerrok met een lange bloes/trui/vest. Wanneer je lange benen hebt ben je gezegend met een kokerrok, helemaal top. Bij kortere benen past de kokerrok ook, maar dan moeten er wel hakken onder. Geen probleem, toch?

De comeback van de kokerrok

De kokerrok is een eeuwenoud item dat steeds weer een comeback maakt in de modewereld. Menig modeblogger wordt ermee gespot en geen wonder ook: de kokerrok, midiskirt, pencil skirt or whatever is gewoon oneindig te stylen. De Franse ontwerper Christian Dior heeft de kokerrok in 1950 na de tweede Wereldoorlog als onderdeel van zijn “nieuwe look” gemaakt. Zijn “nieuwe look” heeft de vrouw vorm gegeven waar de mannen blij van werden. De kokerrok is veelzijdig en heeft het vermogen om bij een vrouw de natuurlijke rondingen te accentueren. Zo is de kokerrok ook geschikt op het werk of als vrijetijdskleding. Met de potloodrok kun je blijven combineren. De comeback van de kokerrok, love it.

Vier looks met mijn kokerrok, hello pencilskirt

Vandaag heb ik vier looks met mijn kokerrok neergezet. Mijn nieuwe rok is van Twinset en door zijn opvallende blauwe glitterstof een uitdaging voor mij om de juiste match hiervoor te vinden. Hello, pencil-skirt! De eerste look is de meest vrouwelijke combinatie met Dolce & Gabbana blazer en Zara bootsocks. De tweede look is klaar voor een zakelijke meeting. De Acne bloes met het kolletje eronder maakt de look trendy en van nu. De Gucci pumps zijn wat hoog, maar maakt de look af. De derde outfit met mijn pencilskirt is sporty. De Hogan sneakers en de bloes onder de H&M trui zorgen voor de sportieve look. Je houding verandert met de look, grappig.
De vierde look is een stoere look. De Gucci boots en de H&M trui ondersteunen de stoere look, wow.
Dit zijn de vier winter-kokerrok looks van mij. Je ziet dat je met een kokerrok gewoon eindeloos kunt combineren, hello pencilskirt.

Aan de slag met de vijfde look

Met de vijfde look gaan we samen aan de slag. De nieuwe trend is om wintertruien niet over, maar in de rok te dragen. Daarvoor moet wel ruimte zijn in de rok, alhoewel proppen mag. Nu denk je natuurlijk, dat maakt me veel te dik. Dat is mogelijk, maar de kokerrok compenseert dit. Een nieuwe trend waar de bloggers mee overdrijven. Zij dragen zelfs bloezen en/of koltruien onder de wintertrui op de kokerrok. Durf jij deze uitdaging aan? Ben je nog stoerder en durf jij je look ook nog te delen op mijn Facebook pagina?

You know, sharing is caring.
Dare to share!

 

 

 

 

 

Tags: