Lifestyle

Fleur op met lente bloemen!

Bloemen fleuren je huis op en dat is wat je wilt. Ook al is het winter, je kunt de lente in huis halen. Mooie kleuren creëren een glimlach op je gezicht. Heerlijke geuren brengen je in dromerige sferen. Waarom wachten tot morgen? Mijn lente bloemen zijn het stralende middelpunt in huis deze wintermaand. Fleur je huis op met lente bloemen!

Legen vazen/potten willen lente bloemen

Na de kerst heb ik een maand niets met interieur styling. Even genieten van een leeg huis ten opzichte van de kerst. Uiteindelijk komen de decoratie kriebels weer vanzelf. Mijn lege potten en vazen vragen om aandacht. Ja hoor, jullie zijn aan de beurt. Ik ga op pad voor lente bloemen. In een bloemenzaak vind ik de mooiste lentebloemen. Ik kan bijna geen keuze maken, want ik wil de kleuren wel op elkaar afstemmen. In mijn gedachte weet ik welke vazen en pot ik ga vullen. Ik kies voor tulpen en hyacinten. Lila, rosé en blauw zijn mijn kleuren. De bloemen zitten nog in het papier en ik ben nu al blij. Soms zijn het de kleine dingen die je gelukkig maken. Door drukte sta je er niet altijd bij stil, maar een vaasje vullen maakt gelukkig. Vul ook je lege vazen met lente bloemen en ‘be happy’!

 

In de knop en in bloei

Ik weet welke vazen en potten ik ga versieren met lente bloemen. De lente bloemen zijn niet kostbaar en zijn er voor iedereen. De bloemenzaken bieden vaak acties aan met lente bloemen, dus sla je slag. Ik kies voor tulpen en hyacinten. De hyacinten zijn de vroegst bloeiende geurplant en danken hun associatie daarom aan de lente. De pot hyacinten hebben mooie bollen en wortels, zeer decoratief. Ik zal drie weken genieten van deze bloem, voordat ze zijn uitgebloeid. Drie weken lente geur! De steel hyacinten en tulpen zullen een week mooi zijn. In de knop en in bloei, dat wordt genieten.

Bob en Des Pots zijn mijn favoriete potten

Mijn favoriete pot en vazen heb ik al uitgekozen. De grote pot van Bob is perfect voor een knollen tuintje. Ik was de aarde uit de kluit van de knollen en schik ze in de pot. De wortels krullen decoratief over de aarde, geweldig. Eenvoudig werk voor een indrukwekkend effect. De hyacint zit nog in de knol en ik vind het nu al mooi. De pot zet ik op een lage kast in de gang. Bij binnenkomst is dan de sfeer gezet in geur en kleur. In de kamer staat mijn witte vaas van Des Pots. Dit is de lotus vaas van Des Pots en is verrassend mooi met de gaten in de bovenkant. Hier kan ik de tulpen en steel hyacinten in rangschikken. Niet alle gaten hoef ik te vullen, dit geeft juist een speels effect. Trots ben ik op mijn resultaat. Nu nog wachten op bloei en geur.

Foto met lente looks

Ik ben geen fotograaf, maar vandaag ben ik er klaar voor. Mijn bloemen bloeien en mijn fototoestel heb ik onder de knie (zo goed als 😉 ). De bloemen zijn geduldig en laten zich makkelijk fotograferen. Met mijn portret lens kan ik de achtergrond vervagen. Yess, gelukt! Zo komen de bloemen nog mooier op beeld. Mijn gang ruikt naar de lente en buiten regent het pijpenstelen. Ik ben happy met mijn lente bloemen, laat het buiten maar regenen.

Lentekriebels?

Ga aan de slag en fleur-op!

 

 

Tags: