Fashion

Shoppen in Beek, te leuk

Vandaag ga ik shoppen in Beek, totaal iets anders. Geen grote stad, maar een dorp vol verrassingen. Ik ga shoppen bij Mir’s Casual Chique boetiek, sieraden boetiek Patroushka en schoenmode Beurskens. Samen gaan we een nieuwe zomer look voor mij samenstellen. Daar ben ik wel voor te vinden. Op een zonnige morgen vertrek ik voor dit leuke idee naar Beek. Zodra ik de markt op rijd wordt ik verrast… dit is te leuk!

Parkeren op de markt?

Wanneer ik vanuit Geleen naar Beek Airport rijd, kom ik langs Beek. Dan zie je al meerdere kleine winkeltjes aan de buiten rand van het centrum liggen. Deze keer sla ik af richting markt en ben aangenaam verrast. Ik kan mijn auto gratis parkeren op de markt en zie in een oogopslag alle drie de winkels waar ik vandaag ga shoppen. Dit is nog eens makkelijk en meteen ook zo gezellig. Ik voel me thuis en loop naar mijn eerste afspraak. Onderweg denk ik, parkeren op de markt?! Ongelooflijk, waar kan dat nog? In Beek…

Mijn eerste afspraak heet ook Miriam

Ik sta voor Mir’s Casual Chique boetiek en kijk naar haar etalage. Ik zie een groen gebloemde jumpsuit in de etalage, wat een schatje. De etalage toont een impressie van Mir’s boetiek, stijlvolle mode met veel kleur (ook te zien op haar site mirsbeek.nl). De kleuren maken me vrolijk, HUP naar binnen Miriam. Mir (ik noem haar Mir om verwarring te voorkomen) verwelkomt mij met thee. Mir’s boetiek is lang gerekt, links en rechts langs de wand hangt haar mode overzichtelijk op kleur en stijl. In het middenpad staan tafels met kleding en accessoires. De mooie lampen boven de balie onderstrepen het woord chique. Genoeg gebabbeld, het is tijd om mij te verrassen met Mir’s mode. Haar kleding is trendy, classy, sportief en chique.

Waar kies ik voor? Mir pikt mooie items uit de rekken, zij kent natuurlijk haar modestukken. Tja, die groene jumpsuit van de etalage blijf ik toch wel héél erg leuk vinden… ook al zijn de jurken nog zo mooi. Zo gaat dat meestal, wanneer je oog op iets valt dan heb je daar een match mee. De paspop wordt ontkleed en ik stap zonder problemen in de jumpsuit van Kaffe en Cream, stoer en vrouwelijk. Een zomertas hang ik cross-over en klaar is mijn look. Laat de zomer nu maar komen. Ik verwissel mijn tas met een andere stoere grote tas en kijk verder bij de casual kleding.

De boetiek is zo overzichtelijk ingericht, je hebt bijna geen hulp nodig. Alhoewel?! Mir komt nu met een omslag vestje met franjes, super leuk! Ik wil naar Ibiza met deze look. Trendy sieraden zijn bij deze look wel nodig. Snel omkleden, afscheid nemen en hup naar Patroushka, het adres voor bijouterieën. Een dikke kus aan Mir, want ze is zo’n lieve schat. Zij heeft kennis, geeft gezelligheid en straalt zoals haar mode. Dankjewel en doei!

‘Layer’ met sieraden, de trend

Hi Miriam, hi Patricia! Ha ha ha, ze herkent me meteen. Patricia is de eigenaresse van haar sieraden en bijouterie zaak. Ze is druk bezig met een klant, waardoor ik op verkenning kan gaan. Haar zaak is kleiner dan Mir’s boetiek, maar er is een overkill aan sieraden voor hem, haar en kinderen. Haar collectie gaat van tassen naar sjaals, hoeden, sieraden, horloges, brillen en bijouterie. Te veel om op te noemen.

Op haar site Patroushka.nl staan mooie foto’s over haar zaak en info over de laatste nieuwtjes & evenementen. Ja hoor, Patricia vind je ook op Mode Events. Ze is klaar met haar klant en we schudden elkaar de hand. We babbelen en ik vertel over mijn look bij Mir. Daar zou ik graag trendy sieraden bij zien, iets speels, iets nieuws. Oke! Dan gaan we nu ‘layeren’ met sieraden, dit is de trend. Patricia gaat aan de slag. Er komen twee merken naar voren die geschikt zijn voor dit. Ik zeg niets meer en Patricia start met het ‘layeren’ van de sieraden. Ze begint bij het merk My Jewellery, ze styled de kettingen, armbanden en oorbellen. Dit heeft ze vaker gedaan, want in een korte tijd is mijn look compleet.

Ik had zelf nooit alle items zo bij elkaar gezocht, maar de look is nu totaal anders en helemaal af: this is fun. De ringen By Shir passen er perfect bij. By Shir is een brand gestart door een jonge meid Shireen, die vol passie haar sieraden ontwerpt. Patricia vertelt er enthousiast over, terwijl ze mij ‘layert’ met haar sieraden. Hoe leuk is het om eens een keer ergens anders te gaan shoppen, zoals hier nu bij Patricia. Thnx, Patricia! Ik grijp nog snel even naar een paar zonnebrillen. Showtime… brillen passen blijft leuk.

Doei Patricia, ik ben dolblij met mijn nieuwe look. Ibiza, here I come!

Het ‘walhalla’ van schoenen liefhebbers

Mijn derde en laatste afspraak is bij Schoenenzaak Beurskens. Hun pand grenst ook aan de markt en is niet te overzien. Beurskens overheerst de markt, ha ha! Meer dan 50 jaar zijn ze werkzaam in deze branche en 10 jaar geleden hebben ze gekozen voor dit grote pand. Alle schoenen liefhebbers, zowel dames en heren kunnen hier hun lol op. Maatje meer of minder, geen probleem voor Beurskens. Ze verwennen de dames met maat 33 t/m 45 en de heren met maat 37 t/m 50. Ik sta voor het pand en ik zie overal schoenen, maar ook tassen. Het wordt steeds leuker. Via de dames ingang loop ik naar binnen en iedereen kijkt me vrolijk aan. Ik maak kennis met twee van de drie zussen die nu het ‘walhalla’ leiden. Ik kijk rond en scan de schoenenzaak. Mooie grote ronde banken sieren de open ruimte, genoeg plek dus om schoenen te passen. Maar de zussen nemen me eerst mee naar boven, daar geniet ik van een kopje thee in hun prachtig kantoor. Hier wordt niet alleen beneden, maar dus ook boven gewerkt. Na de pauze gaan we aan de slag. De zussen en ik buigen ons over de ruime collectie. Ik loop naar de sneakers, zijn dit Balenciaga sneakers?

Nee hoor, dit zijn Fiamme sneakers en zijn afgeleid van de Balenciaga sneaker. Ze worden ook wel de ‘ugly’ of ‘dad’ sneaker genoemd. Voor de fun schiet ik in de ‘lelijke eendjes’. Met de trendy rugzak van Braccialini en mijn sneakers is de look perfect, maar niet voor mij. Ik wist het, maar ik wilde het voelen. Laat dit maar aan de jongere generatie over. Ik ga nu voor de stijlvolle ‘queenie’ hakjes van What for en combineer ze met een prachtige tas van Valentino.

Dat is meer mijn ding. Eigenlijk wil ik nog meer passen, want er is zoveel moois. Ontdek schoenenmode Beurskens op www.beurskens-schoenenmode.nl, laat je verrassen. Ondertussen groeit de berg met schoenen en tassen om mij heen. Een paar goudkleurige laarzen van Nubikk blinken uit en verblinden mijn ogen.

Dit zijn de laarzen die scoren bij mijn look. De deskundige staan om mij heen en zijn het roerend met me eens. Yesssssss!

De laarzen gaan in een shoppingbag en zo komt er een einde aan mijn shop avontuur in Beek.

Een kiekje met de dames

Tot slot gaan we samen op de foto, deze ochtend moeten we vastleggen. Een hartverwarmende groep vrouwen vol ondernemingslust. Wat ik jullie nog moet vertellen is: Mir en Patricia hebben ook bij schoenmode Beurskens gewerkt. Ja hoor, het is daar een gezellig bende op de markt in Beek. Deze ondernemers laten zien hoe groot de gun factor onder elkaar is en hoeveel positiviteit dit brengt. Ontdek Beek met haar markt, haar rode bloempotten en de drie prachtige zaken waar ik ben geweest. Tot ziens!

Lieve dames,
tot een volgende keer
🙋🏻

 

 

 

 

 

 

Tags: