Lifestyle

Een lang weekend met Ferrari vrienden, te lekker!

Het voorjaar geeft het startsein om alle mobiliteit weer uit de stalling te halen. De auto’s (oud/nieuw), motorrijders en/of fietsers verlaten de garages en zijn er weer helemaal klaar voor. Hun baasjes doen een check-up en tot slot krijgt hun pronkstuk nog een wasbeurt. Routes worden gepland, vrienden worden verzameld en let’s go. Voor een lang Weekend Weg sluiten Karl en ik ons aan bij Ferrari vrienden, die een rally georganiseerd hebben. Helaas is onze Ferrari verkocht en sluiten wij aan met een Porsche. Zo zijn wij de hele rit “de vreemde eend” in de bijt, ha ha ha!

Klaar voor de start

Via de mail hebben we vernomen dat dit een gezellige rally wordt met leuk gezelschap, prachtige routes en culinaire uitstapjes. Deze kennis is voor mij belangrijk ivm het inpakken van mijn koffers. Koffers? In sportieve auto’s is weinig plek voor koffers. Mijn eerste vraag is dan ook: “Karl, hoeveel koffers kan ik meenemen?”. Helaas, maar twee koffers, een kledinghoes en een beautycase. Tja Miriam, dit wordt weer puzzelen. Ik ga mijn best doen, I am still a fashion girl! De Porsche staat gepoetst in de garage en de bagage past er perfect in. We gaan vijf dagen genieten: Karl van het rijden en ik van de omgeving.

Ferrari vrienden     

Onze Ferrari vrienden hebben we een tijdje niet gezien. Zo leuk om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten. We parkeren de auto bij Hotel La Butte Aux Bois, waar de Ferrari parkeerborden al klaar staan. We willen inchecken, maar gaandeweg komen we iedereen tegen. Zo leuk, we eindigen in de bar en gaan daarna dineren in de Leopold zaal. De eetzaal voelt als een huiskamer waar alle verhalen weer op tafel komen. We hebben er zin in. Het hotel ligt in Lanaken (België) aan het bos, waar het pas verbouwde hotel prachtige slaapkamers heeft met uitkijk op het bos. De gordijnen gaan niet dicht vannacht, het bos is te mooi. Hier ontmoet natuur en moderne architectuur elkaar. Voor meer beleving lees mijn lifestyle story: La Butte Aux Bois, new Lifestyle Experience.

‘s Morgens zijn we vroeg op, want we vertrekken half tien. We genieten van ons ontbijt, te lekker. Eerlijk? Onze lang weekend wordt veel te lekker…

Door de Eifel naar het Zwarte Woud

Met een groepje van zes auto’s vertrekken we vanuit Lanaken richting de Eifel. De motoren brullen en trappelen om te vertrekken. Het Ferrari geluid overheerst en we genieten van dit ultieme geluid. De Porsche staat er tussen en kijkt ernaar! De rit is uitgestippeld door een van onze vrienden en wij ontvangen een map met alle gegevens. Het wordt een gezellige rit zonder ‘rally stress’. Deze keer ben ik navigator af. Ik moet wel opletten, maar dan wel zonder meetlat, loep en potlood. Ik ken mijn einddoel en mag genieten van de hele rit. De organisator rijdt voorop en wij volgen. Het tempo staat hoog, maar aangepast. De Eifel nadert en we genieten van onze bochten. Karl kan géén bocht normaal nemen, I know?! De zon schijnt, maar het is nog te fris om cabrio te rijden. Ik geniet van de natuur en Karl van zijn bochten, gaspedaal, remmen en schakelen. We zien meer ’tour-rijders’ zoals fietsers, motorrijders en een andere groep auto’s. Iedereen kan meegenieten van de Eifel. We naderen ons lunchadres in Traben-Trarbach. We zien de Mosel vanaf een berg en rijden zo naar beneden naar het restaurant “Belle Epoque” in hotel Bellevue an der Mosel.

We lunchen op het terras met uitzicht op de Moezel en een bloeiende Forsythia. Leuk adresje, niet vergeten!

Na de lunch gaat de kap eraf en we rijden verder door Hünsruck naar het Zwarte Woud. Met de kap open ruik je het voorjaar en de vogels zingen hun mooiste lied. Ons einddoel is de stad Baden-Baden, daar ligt het hotel waar we drie nachten zullen logeren.

Ietwat vermoeid van onze mooie intensieve rit arriveren we. De koffers worden door de portiers naar boven gedragen. Wow, heerlijk even rust. In dit hotel worden we verrast. met bonbons,champagne en een toegoedbon op de kamer. Dit alles is gesponsord door Quintessentailly Nederland. Ach ja , dat kan er ook nog bij. De motoren hebben de hele dag kunnen brullen, nu kunnen ze rusten en wij ook. Morgenmiddag gaan we weer verder rrr…

Baden-Baden is veelzijdig

Baden-Baden is een bezichtiging waard, laat je verrassen. Houd je van beweging, natuur of cultuur, dan kun je hier je lol op. De historische panden vertellen hun verhalen. De parken en tuinen zijn onderhouden en in de diverse kuuroorden kun je een mineraal bad nemen. Baden-Baden ligt aan de voet van het Schwarzwald. Ons hotel Brenners Park Hotel is gigantisch mooi en authentiek. We nemen hier de eerste avond ons diner en genieten weer, te lekker…

‘s Morgens zijn we vrij en lopen door Baden-Baden. De fontijnen, winkels, terrasjes, Kurpark, casino en promenades verwelkomen ons.

Hier voel je het verleden, hier hebben de welgestelden van vroeger elkaar ontmoet.

Leuke shop adressen zijn er ook, helaas geen tijd….. 😏.  Rond half twee brullen weer de Ferrari’s voor een rit door der Schwarzwald. Onze Porsche brult ook een beetje! Ja hoor, we komen eraan. De temperatuur is gestegen naar 25 graden. Helaas, zomerkleding heb ik niet in mijn koffer. Beter te warm dan te koud, toch? Der Schwarzwald is prachtig met zijn bergen en bomen. Ons einddoel is om te gaan dineren in het restaurant Anders auf den Turmberg. De brullende bolides parkeren boven op berg voor het restaurant. Hier kunnen we tijdens het diner weer genieten van een prachtig uitzicht. Vanuit het terras kijk je links naar het Zwarte Woud en rechts naar de Elzas. Noteren! Cheers, weer te lekker…

Mekka voor de fijnproevers

Na het ontbijt vertrekken voor een korte toerrit door het Zwarte Woud naar Baiersbronn, voor een uitgebreide lunch in Michelin*** restaurant Bareiss in Mitteltal. Tijdens onze rit zien we sneeuw liggen. Ja hoor, vorige week heeft het hier nog vijftien cm gesneeuwd. Eigenlijk hebben we allemaal geen honger meer, maar gelukkig hebben we ons verreden en komen we met z’n allen een half uur later aan. De rode invasie komt tot rust wanneer elke auto een parkeerplek heeft. Deze keer krijgen de eigenaars van de Porsche (Karl en ik dus) een extra handdruk, tja begrijpelijk! We zijn immers in Duitsland: Karl en ik rijden een Duitse auto. Dit restaurant/hotel ligt onopgemerkt in een woonbuurt, heel apart. Wij worden geleid naar het sterrenrestaurant van het hotel. Een typische Duitse stijl verfraait het interieur. Wanneer iedereen zit begint het verhaal voor de fijnproevers. Hier is alles zo betoverend lekker, te lekker…

Meneer Bareiss verwelkomt ons aan tafel, een nette Duitse heer op leeftijd. ‘Meneer Bareiss mag ik met U op de foto’?

Onze smaakpapillen zijn deze middag gestreeld. We rollen in onze auto’s en rijden rechtstreeks naar Baden-Baden, geen bochten svp!

Onze laatste dag…

Voor het ontbijt maken Karl en ik nog even een wandeling in het park. Vandaag is het iets frisser dan de twee andere zonnige dagen. Het park is mooi en de magnolia bomen staan in de bloei, prachtig.

We ontbijten voor de laatste keer in dit hotel en brengen daarna de koffers naar de auto, klaar voor vertrek. De laatste tocht brengt ons naar Keulen, waar we lunchen in Althoff Grandhotel Schloss Bensberg te Bergisch Gladbach North. Ja hoor, alweer eten! Alhoewel, dit is onze laatste gezamenlijke lunch voordat onze wegen scheiden. Eenmaal aangekomen rijden we een laan op en zien een prachtig kasteel.

Een kasteel met een brede tuin omringd door hoge muren. Een prachtige locatie om onze rit mee te eindigen. Tratttoria Enotica is een Italiaans restaurant wat ook te vinden is in dit Schloss. Ook noteren! De tafel is hier gedekt voor ons allen en je gelooft het niet, we hebben weer zin in iets lekkers. We bestellen, maar geen nagerecht en daar is iedereen het mee eens. Cheers, safe home!

Te veel, maar wel lekker

Karl en ik nemen afscheid van de groep en bedanken de organisatie voor de deze geweldige ervaring. We schieten nog wat foto’s voor het kasteel met onze ‘vreemde eend’ erbij. De groep heeft onze Porsche deze keer geaccepteerd, maar zien toch liever een Ferrari. Wanneer we naar huis rijden wrijven Karl en ik over onze buikjes, dit wordt sporten. We vertellen over onze culinaire rit en zeggen: ‘inderdaad het was te veel, maar wel lekker!’

Enjoy your friends, enjoy life!

Tags: