Lifestyle

LA BUTTE AUX BOIS, new lifestyle experience

Op 5 mei was ik bij de Grand Opening van de spectaculaire uitbreiding van La Butte aux Bois. Waar de Hostellerie La Butte aux Bois getransformeerd is in Domaine La Butte aux Bois. Ik neem deel aan het persconferentie en ik ben nu al benieuwd naar de rondleiding. Bij aankomst word ik meteen overdonderd, de entree is compleet veranderd. Een architectuur waar ik kippenvel van krijg, dat wordt foto’s schieten. Mijn ‘fotograaf’ (Karl) en ik zijn op tijd en wat we nog niet weten is… deze middag is een lifestyle experience!

Gastronomisch/trendy entree

Bij binnenkomst word ik verwelkomd door de gastvrouw en ontvang mijn badge: Seebymiriam. Een sprankelend glas champagne wordt aan mij geserveerd en ik zoek de andere gasten op. De vernieuwde entreepartij en receptie zijn het begin van de moderne nieuwbouw, adembenemend. Ik maak één voor één kennis met het team. Iedereen staat open voor het geven en het ontvangen van complimenten. Tussendoor worden we verwend met overheerlijke amuses uit Restaurant La Source*. Ben ik nog in San Sebastián met al deze verwennerij? Nee hoor, ik ben in Lanaken-Neerharen/België en geniet van deze overweldigende binnenkomst.

De geschiedenis van La Butte aux Bois

Van landhuis tot veelzijdig landgoed: de geschiedenis van La Butte aux Bois als hotel complex gaat terug tot 1986. De familie Bullens verbouwen het landhuis (Neo-Tudorstijl) dan tot een hotel/restaurant. In de loop der jaren ontwikkelt La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & sterrenrestaurant. Na de verbouwingen in 2009 en 2013 besluit de familie Bullens tot een nieuwe grote stap vooruit: moderne nieuwbouw. De nieuwbouw bevat 20 nieuwe designkamers met een sensationeel uitzicht. De nieuwe kamers zijn samen met de Spa Retreat ‘La Forêt’  op een kunstzinnige manier geïntrigeerd in de groene omgeving van het grenzende Nationaal Park Hoge Kempen. Wat een ontwikkeling, dit is een power familie met een toekomstvisie om van te dromen.

Persconferentie met het voltallige team

In de conferentiezaal wacht het voltallige team. Wij nemen met z’n allen plaats en de deuren sluiten. De moderator neemt het woord en stelt op een smakelijke manier het team aan ons voor. Als eerste is Eric Bullens, de eigenaar aan het woord. Op een ontspannen en openhartige wijze vertelt hij over zijn Gastronomisch hotel. Een Hotel waar gastronomie de hoofdzaak blijft, maar een nieuwbouw met een new lifestyle experience ook nodig is. Een nieuwbouw voor en door de regio is ook een bewuste keuze van de eigenaar. Een correcte move, gezien voor werkgelegenheid en samenwerking met partners uit de regio. Zijn team noemt hij ambitieus en naar zijn hotel ga je om er heerlijk van te genieten. Eric is een aangename eigenaar met hart voor zijn familie, Domaine en team.

De volgende spreker is architect Peter Cornoedus en hij vertaalt zijn ontwerp aan ons. Veel aandacht is besteed aan de relatie tussen de de ruimtes onderling, maar ook aan de relatie tussen binnen en buiten. Zijn ontwerp brengt het landschap naar binnen en de bouw heeft door zijn strakke vormgevingen het landschap versterkt. Ondertussen word ik steeds nieuwsgieriger, nog even geduld Miriam.

Manager Micha Soors staat bekend om haar behaalde Award voor Beste Wellness Center van België voor La Butte aux Bois. Zij is 21 jaar werkzaam hier en biedt nu in het nieuwe Spa Retreat La Forêt een sfeer van totale onthaasting.

Dermatoloog Yolande Bullens-Goosens spreekt over haar rol in Spa Retreat La Foret en de huidverbeteringsbehandelingen die zij daar verzorgd. Verder vertelt ze over haar eigen lijn van Anti Aging producten “La Forêt by Dr. Bullens”. Haar producten zijn niet getest op dieren en bestaat uit vier lijnen. Verder is er ook ruimte voor fillers, botox en dermatologische consultaties. Een dagje vertoeven in Retreat La Foret op z’n best.

Personal Coach Ingmar Harthoorn is verantwoordelijk voor Le Gym, het nieuwe Fitness Center in La Butte. Hij vertelt over de ‘Artis Line’ van Technogym. Er is ook een Techno App die je motiveert om meer te bewegen en gezonder te eten. “Met deze app bent u te volgen op vakantie, dus Ingmar is steeds aan uw zijde.” Nou Imgar, jij mag met mij mee op vakantie 😉

Tot slot vertelt de directeur Mark Alofs over wat de bezoeker te verwachten heeft en over de toekomst van La Butte voor de aankomende vijf jaar. Zijn team is sterk en wilt kwaliteit. Ze hebben als doel de gasten op zo hoogst mogelijk niveau te verwennen. Oké, nu is het genoeg! Het tipje van de sluier is opgelicht, nu wil ik alles zien.

De rondleiding door Domaine La Butte aux Bois

Eindelijk is het zover, de rondleiding gaat beginnen. Karl en ik zitten in de rode groep en worden rondgeleid door een vriendelijke begeleidster. We vallen van de ene verbazing in de andere.

De kamers hebben ‘golden doors’ en genieten van het uitzicht op het Nationaal Park Hoge Kampen. Vanuit het bed breng je de natuur naar binnen, een geweldige beleving. Gelijkvloers vind je het prachtige indoor zwembad met relax-area, panoramasauna, Hamam, Infraroodzitbanken en afkoelruimtes. De verwerkte materialen zijn trendy en stralen heel veel warmte uit. De Spa Retreat kamers zijn voorzien van de nieuwste apparatuur. De vloerbedekking in de gang creëert rust, heel belangrijk. Vanuit de gangen kijk je op een tuin in terrasvorm. Er staan meters hoge klaprozen in de tuin als kunst. In de relaxruimte ga ik liggen op de verstelbare bedden, dit is genieten. In Le Gym hang ik aan de apparatuur, even testen.

Mijn Personal trainer helpt mij, OMG dit is cool.

In de La Foret Lounge kun je genieten van het openbaard in prachtige stoelen. Je kunt ook aan tafel en daar iets lekkers bestellen. Hier stopt ook onze rondleiding en worden we weer getrakteerd. Zoveel moois, zoveel indrukken!

‘Heuvel in het bos’, een droom die werkelijkheid wordt

La Butte aux bois is ontleed aan het Frans en staat voor “heuvel in het bos”. De grandioze uitbreiding is een droom die werkelijkheid wordt. We sluiten deze rondleiding met een borrel en ‘signatuur-gerechtjes’ uit Restaurant La Source*. We komen niet uitverteld en feliciteren nogmaals Eric Bullens. Dit moment wil ik nog even vastleggen met een foto.

Deze middag is top en het team kan trots zijn op Domaine La Butte aux Bois. Ik kom terug naar de “heuvel in het bos”!  Hun arrangenmenten zijn veelzijdig, dus laten ik er maar van gaan genieten. Een wandeling in het natuurpark, is trouwens ook een leuk idee. Een gezellig avondje dineren met vrienden of terrasje zitten en genieten van het uitzicht is ook top.  Ik neem afscheid en bij de receptie krijg ik een enorme goodie-bag. Helemaal happy loop ik naar buiten en in de auto droom ik van een middagje in de nieuwe Spa Retreat ‘La Forêt’.

Domaine La Butte aux Bois,
your new lifestyle experience!

Tags: