Fashion

Laat je blouse SHINEN!

De blouse is het favoriete kledingstuk voor vele vrouwen. Ik verander de draagwijze van de traditionele blouse en blaas er nieuw leven in. In plaats van de “easy way” blouse dragen, kun je er ook mee gaan spelen. Zo kan een eenvoudige blouse opeens spannend zijn. Laat je blouse ‘shinen’ en volg zo de streetwear anno 2017. Doe mee, ook jij!

Overhemd voor dames, blouse voor heren

De wereld verandert en de manier van bloezen dragen verandert mee. Op historische schilderijen zie je dat mannen al vroeger blouses droegen. In de jaren tachtig was er een new wave muziekstroming met een bijbehorende kledingstijl. David Bowie en Duran Duran hebben toen ook met blouses gelopen. Het kon toen niet gek genoeg, metallic glimmende stoffen boven een strakke leren broek. Ik heb ze gezien in de disco, mwaaaaaa!

De blouse is eigenlijk de vrouwelijke variant van een overhemd. Nog langer gelede (dan de “disco-tijd”) werden welstandige dames aangekleed door een dienstmaagd, dat waren nog eens tijden! Daarom was het in der tijd handiger om de knopen op een blouse links te hebben. Je werkt als je iemand aankleedt immers in een soort van in spiegelbeeld. Mannen kleden zichzelf aan, en gebruikten juist liever de rechterhand (meestal rechtshandig) voor het dichtknopen. Dit is een van de principiële verschillen tussen een blouse en een overhemd. Inmiddels is de mode zo grillig en zijn er zelfs merken die ervoor kiezen om de knopen op de blouse rechts te zetten. De pasvorm van het vrouwelijke overhemd verandert ook. Zo is het ‘overhemd voor vrouwen’ nú helemaal hip. Hiervan zijn de mouwen vrij lang, de kragen groot en de lengte langer. Ik voel me thuis in een ‘herenhemd blouse’, zelfs mijn nachthemd scoort in dit model.

‘Layeren’ met je blouse

Niet alleen t-shirts, maar bloezen lenen zich perfect om te ‘layeren’. Blouses draag je onder -of over iets. Dit klinkt makkelijk, maar ik ga net iets verder en ga mee in de trends van nu. Zo kun je op de ‘easy way’ een t-shirt onder je blouse dragen. Maar ik draag de blouse onder het t-shirt, topje of gilletje en maak zo de look meer trendy.

Een blouse kan ook onder een jurk gedragen worden, maar nog leuker is het om de blouse over de jurk te dragen. Een andere optie is om dan de onderste punten van de blouse aan elkaar te knopen, zo ziet je standaard blouse er meteen heel anders uit. Met een blouse kun je elk seizoen ‘layeren’. Een blouse kan onder een trui, maar kan er ook overheen. Zo laat je de blouse meer ‘shinen’ en is de look luchtiger. Verstop je blouse ook niet onder de blazers, maar laat ze ook hier zien. Blouses in mooie kleuren en motieven fleuren je look “instant” op. Kijk naar mijn foto’s en zie wat ik doe met mijn heren/pyjama blouse van Bymalenebirger

Bymalenebirger mag ‘shinen’ in San Sebastián.

Het woord blouse komt uit het Frans. De Nederlandse definitie verwijst naar ‘bloezen’, iets opbollend overhangen van het kledingstuk. Vandaag laat ik mijn blouse ‘shinen’ in San Sebastián. We maken een wandeling langs de zee met een prachtig uitzicht. De zon schijnt, maar er waait een fris windje, dus dat wordt ‘layeren’ vandaag. Ik ga ‘layeren’ met mijn blouse en blazer. Mijn blouse kan ik met de bijbehorende stoffen riem op twee manieren dragen. De riem kan ik volledig of alleen van voren knopen. Gaat de riem volledig over de blouse dan bloest hij van voren en achteren. Wanneer de riem alleen van voren zichtbaar is, dan bloest hij alleen van voren. Heerlijk losjes van achteren en gekleed van voren, super. Mijn Avelon blazer gaat eroverheen, maar niet helemaal. Ik wil mijn blouse laten zien en trek mijn manchetten eruit. De strepen blouse zie je onder de blazer, bij de kraag en manchetten.

Ik ‘layer’ verder en trek mijn mouwen van de blazer nog verder naar boven en de mouwen van mijn blouse kun je nu nog meer zien. De look wordt nog meer trendy, ’this is it’. Tijdens de wandeling wordt het warmer in San Sebastiaan en mijn blazer gaat uit. De mouwen van de blazer knoop ik vast rond mijn middel en ’the show must go on’. Alles fladdert om mij heen, precies zoals bij de streetstyle people. Mijn Hogan sneakers ondersteunen mijn look. Mijn zwarte Louis Vuitton cross-over tas is handig en mijn Celine zonnebril zit ook weer op mijn neus. De zwarte Zara culotte zit ook altijd in mijn koffer. Na de wandeling lopen we naar het centrum, alles is hier op loopafstand. Perfect! Deze city-style is er ook voor jou. Combineer je blouse en blazer eens anders. Gooi de traditionele manier overboord. Je voelt je anders en dat gevoel is oké! Laat niet alleen je blouse ‘shinen’, maar jezelf ook 😉

Keep on shining ✨
Keep on smiling ????

Tags: