Fashion

Riem aan met F R E N K E N

Draag jij wel eens vaker een riem? Dit seizoen draait het helemaal om riemen, maar dan wel riemen met een variant. Erik Frenken (modeontwerper) heeft een ceintuur ontworpen met twee grote zakken genoemd POCKETS. Dit topstuk kun je eindeloos combineren en hangt natuurlijk bij mij in de kast. Ik hou van Eriks creative classics. Maak kennis met Frenken en zijn sophisticated collectie, die balanceert tussen nonchalant, dynamisch, edgy en vrouwelijk.

De carrière van Frenken

Frenken (42) is een Nederlandse modeontwerper en tijdens de kunstacademie is al snel duidelijk dat Frenken een ‘modeman’ is. Daar heeft hij prijzen gewonnen, waar hij super trots op is. Daarna is hij toegelaten als eerste Nederlandse ontwerper op de Central Saint Martins College in London. Ontwerpers als Stella McCartney en Alexander McQueen zijn hem voorgegaan. Inderdaad Erik, daar kun je trots op zijn. Daar is hij geselecteerd voor het Atelier van Alberta Ferreti, nou nou nou. Na een paar jaar is Erik klaar voor een nieuwe uitdaging, Nederland. Bij Viktor & Rolf groeit zijn loopbaan en bij Avelon wordt hij Design Director. Hij wordt mede-eigenaar van Avelon, maar kiest uiteindelijk voor een nieuw label, F R E N K E N.  Goed gedaan Erik, want zijn nieuw label voegt iets toe. Waar de commerciële stukken de identiteit missen en high-end te duur is, komt Frenken om de hoek. Frenken zoekt balans tussen de zachte romantische rand versus de moderne vrouw. Hey, dat ben ik! Daarom heb ik een match met Erik en hangt hij bij mij in de kast 😉

Aan mijn riem hangt …

Wat hangt er aan jou riem? Nog niets? Dan wordt het tijd om er iets aan te hangen. Loop voorop met de mode en draag een tasje, pocket of zakje aan je riem. Deze manier van tas dragen is sportief, maar tegelijkertijd chique. Bij grote merken zoals Gucci en Fendi kun je riem en tas als set kopen, super trendy en super duur. Misschien heb je nog een klein tasje met bandjes en/of een klep en kun je deze aan je eigen riem hangen. Je kunt dan zelf bepalen welke riem of tas je combineert. Creëer je eigen IT-PIECE, te leuk. Diezelfde riem kan ook cross-over gedragen worden, zo speels en trendy. Wat ga jij nu aan je riem hangen, be fashionable!

IT-PIECE van F R E N K E N

Volgens Frenken is de IT-PIECE van dit seizoen zijn ceintuur met twee grote zakken genaamd POCKETS. Deze riem heeft hij ontworpen om op een trenchcoat te dragen, maar is ook goed te combineren met een avondjurk of sweater waardoor je een spannend contrast creëert.

Ik draag zijn riem op een rok die ook van Frenken is. De riem kan ik gespen of knopen, aan mij de keus. De riem kan ik ook cross-over dragen, wat alles nog spannender maakt. Op de ceintuur staat Frenken gestikt, wat de look echt wel chiquer maakt. Ik kan kiezen voor één pocket of twee pockets aan mijn riem. Het is inderdaad een top stuk, waarmee je eindeloos kunt combineren. Ik ga de riem straks ook op andere kledingstukken dragen, nieuwsgierig? Blijf me dan volgen op Instagram, stay tuned!

Two in one collectie

De ‘two in one’, zo heet de collectie van Erik deze zomer. Mijn rok is een van de kledingstukken uit die collectie.  Frenken heeft hier twee kledingstukken gemixt in één ontwerp. Hoe knap is dit? Heel knap, want mijn rok heeft eerste instantie gewoon een onderrok. Toch schijn bedriegt, want uiteindelijk zijn het twee rokken. De BUTTON-OFF rok kan ik namelijk met knopen scheiden. Ik knoop de bovenlaag (bovenrok) eraf en zo komt er een satijnenrok tevoorschijn. Op eens voelt mijn rok vrouwelijk en romantisch, geweldig. De stoere bovenrok is cool en draag je weer anders. De pockets passen bij beiden looks.

Dit is helemaal mijn ding, blijven creëren. Steeds iets anders … ik denk dat ik ga solliciteren bij F R E N K E N, dit is te leuk!

Toch maar niet, ik doe mijn ding en Frenken zijn. Ik blijf wel Erik volgen, want zijn collectie is voor mij gemaakt.

Riem je tas,

creëer je IT-PIECE

 

 

 

 

 

 

 

Tags: