Food

Thaise curry met ananas en garnalen

Heb je al eens een kijkje genomen in de Thaise keuken? Thais eten is altijd vers met af en toe een lekker pittig pepertje erdoor. Laat je inspireren en maak kennis met een van mijn lekkerste Thaise recepten. Thaise gerechten zijn zo verrukkelijk, daar laat je andere lekkernijen voor staan. Zijn daarom de Thaise vrouwtjes zo slank? Ik neem jullie mee in mijn keuken, waar Thaise geuren je verwelkomen!

Het geheim van de Thaise slanke vrouwtjes

Het geheim van Thaise slanke vrouwtjes is, maat houden! Geen grote borden opscheppen, maar regelmatig een kleine portie. Dit is niet echt een eye-opener, maar wel voor iedereen haalbaar. Deze manier van eten is helemaal mijn ding. Niet te veel eten, kleinere porties en vaker op een dag eten. Daarbij gaan de Thaise vrouwtjes verder en kiezen zij voor veel wisselende en gekleurde groente, weinig vlees en geen brood of kaas. En kijk daar gaan wij/ik weer de fout in…. En tot slot hun speciale ingredi√ęnt: Veel lachen, moed houden en de hoop nooit opgegeven. Wat een heerlijke mensen. Dat kunnen wij toch ook, niet ?!

Verliefd op de Thaise keuken.

Meer dan 15 jaar geleden heb ik kennisgemaakt met de Thaise keuken. Die eerste kennismaking heb ik toen beleefd als onbeschrijflijk lekker en zo anders. De fijne smaakjes zijn een verrassing voor je smaakpapillen. Daarbij zijn de gerechten luchtig en gezond. Watch out! Overdrijf in het begin niet met de pepers, want dan kan het mis gaan. Dan staat niet alleen je tong in brand, maar ook … ūüėČ
In Thailand houden ze met heel hun hart en ziel van lekker eten, ze leven om te eten. Ik ben ook verliefd geworden op de Thaise keuken en misschien jij straks ook.

Thaise curry met ananas en garnalen

Dit overheerlijke recept voor twee personen neemt je mee naar Thailand. De ananas en garnalen zijn de basis ingredi√ęnten van dit recept. Combineer de ananas en garnalen met warme groente, zoals broccoli, sperziebonen, asperges of je eigen lievelingsgroente. Ik ga voor haricots verts, want de fijne Thaise keuken verdient een fijn Frans boontje. Dit gerecht serveer ik met pandanrijst.

Ingredi√ęnten: 250 gr grote gepelde garnalen/gamba‚Äôs, 1 el sojasaus, 2 el ma√Įzena, 2 el olie, 2 teentje knoflook, 2 tl groene Thaise curry, verse ananas, 2 dl kokosmelk, 1/2 vis- of kippenbouillontablet, 1 el Thaise vissaus, 1 el koriander (fijn gehakt), 400 gr harico verts, 200 gr pandanrijst.

Zet klaar: De wokpan, pan, snijplank en alle ingredi√ęnten

Bereiding:                                                                                     РMaak de haricots verts schoon en kook ze 15 minuten in kokend water of zoals ik, 15 minuten in de stoomoven op groente stand.
– Kook water voor de rijst en kook de rijst in 8 minuten gaar. Daarna het water afgieten en rijst laten staan met de deksel op de pan.

– Snijd ondertussen de knoflook fijn en snij de verse ananas in blokjes.

(Gebruik zoveel ananas als jij lekker vindt. Hou je van zoet, mag het gerust wat meer zijn.)
– Marineer de garnalen met de ma√Įzena/sojasaus


– Verhit de olie in de wokpan.

– Roerbak de (gemarineerde) garnalen tot ze niet meer doorzichtig zijn (ca 1 1/2 minuut). Schep ze met een schuimspaan op een bord.

– Roerbak nu in dezelfde pan de knoflook met de currypasta zachtjes ca. 2 minuten.


– Roerbak de ananas 1 minuut mee.
РVoeg de de verkruimelde bouillontablet en de vissaus toe en breng alles aan de kook. Voor de liefhebbers mag er nu ook 2 dl kokosmelk bij. Ik ga voor geen kokosmelk. Waarom? Kokosmelk is te machtig voor mij. Laat dit 2 minuten koken.

Tot slot:
Meng de gegaarde groente en scampi’s onder het mengsel en maak het af met peper en zout. Als laatste bestrooi ik het gerecht met verse koriander. Ondertussen ruikt de keuken naar dit overheerlijke Thaise gerecht.

Thais genieten op een doordeweekse dag

Bij Karl gaat de liefde door de maag. Bijna elke doordeweekse dag kook ik en verras ik mijn man op iets lekkers. Wanneer ik Thais kook ruikt hij het al in de gang en roept: ‚ÄúThais?!‚ÄĚ

Vandaag heb ik een extra verrassing, want mijn look heb ik aangepast aan het gerecht. In mijn kimono en orchidee√ęn in het haar verras ik Karl. Op maandag schuift onze zoon Carlo, ook vaker aan tafel, gezellig. De wokpan gaat op tafel en de pan met rijst ook. De pannen houden ons eten warm en we scheppen gezellig op. Mijn Thais gerecht smaakt overheerlijk, we genieten met z‚Äôn drietjes. Dit Thais gerecht is niet spicy, perfect voor beginners. Wil jij spicy? Voeg dan een Spaanse peper toe samen met de knoflook in het bovenstaande gerecht. Voor alle beginners is dit het ideale recept, een wonderbaarlijke kennismaking met de Thaise keuken.

 

LEEF om te koken
LEEF om te genieten

 

 

 

 

 

 

 

 

Verstuurd vanaf mijn iPad

Tags: