Lifestyle

Klein Curaçao, groot paradijs

 


Geen carnaval dit jaar, maar een weekje Curaçao met onze kinderen en hun partners. We gaan genieten van zon, zee en elkaar. Maar nog meer van het Kerstkado van de kinderen. Wat we niet weten is dat dit kado het hoogtepunt van onze vakantie wordt. Ik neem jullie mee naar een groot paradijs, Klein Curaçao.

Een keer per jaar met de hele bende op vakantie

Een keer per jaar gaan we met de hele bende op vakantie. Wij zijn dan met z’n zessen en willen volop genieten van elkaar. Iedereen heeft een druk leven en ziet een weekje vakantie wel zitten. Onze voorkeur ligt dan wel bij het woord genieten, prioriteit nummer één. Met z’n zessen gaan we door een deur als het hierop aan komt. We genieten dan van zon, zee en elkaar. Elk jaar verzinnen Karl en ik een andere vakantie. Deze keer is het vakantie adres Curaçao geworden. Iedereen vindt het een goed idee, wie niet!? In de winter het zonnetje op zoeken, dat vindt de bende wel oké.

Klein Curaçao, het perfect Kerstkado

Vandaag wordt ons Kerstkado verzilverd. In het midden van onze vakantie gaat de bende naar Klein Curacao. Onze aanstaande schoonzoon Martijn kent Curaçao uit zijn duimpje en heeft dit perfecte kado bedacht. We vertrekken die morgen om zeven uur. We nemen onze strandtassen en stappen met een portie vrolijkheid in onze auto’s. Martijn navigeert ons naar Kimka Kalki Marina. Daar begint ons avontuur. We maken kennis met de boot, de kapitein en zijn zwabber. We voelen ons meteen thuis op de boot. We gaan varen en verlaten het eiland. Boot vakanties vinden we altijd super, dus ook dit moment. De wind waait en de golven worden groter. Iedereen geniet en voelt dat dit het perfecte Kerstakado is. Een Kerstkado met een beleving om niet te vergeten.

Met ‘the flying fish’ naar het paradijs

De boottocht naar klein Curaçao duurt 2 uur. Goed ingesmeerd verlaten we Curaçao. De golven zijn niet mild met ons. We zitten op de bridge en krijgen af en toe een lading water over ons heen. Zoutwater in je ogen is geen pretje, maar toch lachen we en hebben we veel plezier. Na een uur varen roept de vriendin van mijn zoon ‘the flying fish’. We zien tientallen vissen door de lucht glijden om daarna weer in het water te verdwijnen. Met een snelheid van soms wel 60 km/h zweven ze met een hoogte van maximaal 1,5 meter in de lucht. Ze scheren ook met grote snelheid vlak onder het wateroppervlak. Alweer een beleving om niet meer te vergeten. De vliegende vissen brengen ons tenslotte naar klein Curaçao, het grootte paradijs.

Klein Curacao, een groot paradijs

De golfslag wordt minder en opeens varen we het paradijs in. De zee is verandert in een mooie licht blauwe kleur. De witte stranden lachen ons aan. Je staat opeens in een andere wereld. Klein Curaçao is een klein kaal onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Het eiland is drie vierkante kilometer groot. We worden getrakteerd op belegde broodjes en genieten van de natuur. Daarna zwemmen we naar het strand. We gaan snorkelen en maken kennis met de gekleurde tropische vissen en de waterschildpadden. Het eiland fungeert ook als vogelbroedplaats. Aan dek!!!! Daar staat de champagne klaar met watermeloen. Ik ga niet meer naar huis. Dit moment moet ik vast leggen met een foto. De Quay (Australisch merk) zonnebril van Rachelle is perfect voor deze shoot. Ondertussen slaat de de snorkel gekte toe en hebben we waterschildpadden liefhebbers erbij gekregen. We eindigen met een barbecue en voeren de vleesresten aan de waterschildpadden. Tenslotte zeggen we het paradijs vaarwel en varen binnen anderhalf uur terug. Klein Curaçao is geen droom, maar een groot Paradijs. Dankjewel lieve kinderen voor deze wonderbaarlijke beleving.

Curaçao tips?

Curaçao is een eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden waar iedereen Nederlands spreekt. Dat is heel apart na negen uur vliegen. Zelfs de APPIE (Albert Hein) is om de hoek. Wij logeren in een huis op het park Boca Gentil. We gaan uiteten op de mooiste plekjes. Baoase is daarvan het meest culinair Beach Restaurant ‘ever’. Karakter is de perfecte lunchtip voor aan het strand. Ford Nassau is een restaurant op een heuvel. Hier heb je zicht op de beroemde brug van Willemstad. Jan Thiel heeft ook mooie hippe restaurants, zoals Papagayo Beach Restaurant. Dit is op loop afstand vanuit ons huis. We zijn weer terug in Nederland en hebben nu al heimwee naar Curaçao. In Curacao heeft het ook geregend, maar al snel schijnt daar de zon en weg is alle nattigheid. Tja, maar de Curacao beleving is ‘forever’.

Klein Curacao,
het paradijs op aarde!

Tags: