Geen categorieLifestyle

Bij Mylène staat de tijd even stil

Met de kerst 2018 hebben mijn kinderen een uitzonderlijk mooi cadeau gekregen van mij. Ze hebben beiden een waardebon van Mylène gekregen! Voor diegene die Mylène nog niet kent, zij is een kunstenares. De kinderen kijken mij vragend aan, maar wat komt er dan op het doek? Lieve schatten jullie gaan samen met Mylène op avontuur, een Art-Venture. Jullie bedenken het onderwerp en de rest is een avontuur. Nu is het even stil bij ons in de woonkamer.

Het ijskoude avontuur van Carlo

Carlo heeft een mooi moment in zijn leven wat hij op zijn doek wil terugzien. Dit is het avontuur wat hij in de bergen van Polen heeft beleefd n.a.v. de Wim Hof Methode. Carlo heeft de Wim Hof Academy gedaan. Dit is een methode die begint met een goede ademhaling, waardoor je je adem langer kunt inhouden en bewust contact maakt met je hart, autonome zenuwstelsel en immuunsysteem. Na ademhaling- en meditatieoefeningen kun je je lichaam voorbereiden om de volgende uitdaging aan te gaan: de confrontatie met kou. Neem na een warme douche, een koude douche en train zo je spieren. Als je dan vorderingen maakt, kun je net zoals Carlo in de zwembroek wandelen door de sneeuw, hardlopen over het ijs of zelfs zittend in sneeuw mediteren. Als hoogtepunt heeft Carlo een trip geboekt naar Polen en is daar het avontuur aan gegaan met “Other guys from all over the world” en Wim Hof. Momenten die hij nooit meer vergeet, momenten voor het leven.

Art-Venture met Carlo

Carlo maakt kennis met Mylène en haar gezellig atelier. Onder het genot van een kopje koffie en zoetigheid maakt Mylene niet alleen kennis met Carlo, maar ook met de Wim Hof Methode. Diep onder de indruk volgt ze geconcentreerd de verhalen en de beelden van zijn avontuur via de computer van Carlo.

Er wordt een foto uitgekozen, die zijn meest intense moment omvat. Ik krijg nu al kippenvel, want ik weet dat Mylène dit waardevolle moment kan vast leggen. Het schilderdoek van Carlo wordt in twee doeken verdeeld, omdat hij het schilderij links en rechts van de open haard wil hangen. Een goed idee van Mylène, zo kan hij ook nog een keer dit twee-luik schilderij samen hangen. In de weken erna houdt Mylène Carlo op de hoogte via foto’s/films via Whatsapp. Tenslotte moet Carlo nog een keer naar het atelier om een beslissing te nemen. Gaan we nu verder in abstract of realistisch.

Carlo maakt een wijze beslissing: abstract! Daarna zorgt Mylène voor magie, want wanneer we voor de allerlaatste keer komen zijn we totaal onder de indruk. Ja hoor, ze heeft het weer helemaal voor elkaar. Bij Mylène staat de tijd even stil. Carlo gaat zitten voor het schilderij en kijkt… Hij is nummer drie van de lange rij.

Het moment van beleving zit in het schilderij. Ik was er toen niet bij, maar ik voel zelfs de kou en de kracht van dat moment.

“My Experience”

Mylène geeft elk schilderij een naam. ‘My Experience’ heet het schilderij van Carlo, zo perfect gekozen. Karl en ik zijn bij Carlo thuis en het schilderij wordt vakkundig opgehangen door Karl. Tussendoor roep ik irritant nog van ‘een beetje naar rechts of een tikje naar boven’. Daar wordt Karl niet blij van en ik houd wijs mijn mond. De schilderijen hangen en de zon schijnt. De zonnestralen vallen op het doek en de kleuren reflecteren intens terug. De sneeuw lijkt echt, als deze maar niet gaat smelten. Nee hoor, de sneeuw blijft liggen net zoals de warme gedachte achter dit moment. Ik ben trots op mijn zoon en op Mylène voor het realiseren van dit kunstwerk. Ik ben natuurlijk ook trots op Karl, want de schilderijen hangen recht. Stil kijken we met z’n drietjes en genieten van het moment.

Mijn mooie trouwmomenten

Voor Rachelle en Martijn is het ook al snel duidelijk om een moment van hun trouwdag te kiezen. 30 Juni 2018 is hun trouwdag geweest, de mussen vielen toen van het dak. Verder heeft de schitterende trouwdag op rolletjes gelopen. Mooie lieve mensen hebben kunnen genieten van het schitterende jonge bruidspaar. Maar welk moment mag op het doek, die keuze is best moeilijk. Rachelle vindt haar mooiste moment de openingsdans met Martijn. Zo mooi, want op dat moment staat iedereen die hen liefheeft om hun heen. Rachelle en ik bekijken nog eens de foto’s om net dat speciale moment te vinden voor op het schilderij. De meningen verschillen en daardoor heeft het wat langer geduurd voordat een beslissing genomen werd. Uiteindelijk is de beslissing gevallen bij Mylène, pfff!

Art-Venture met Martijn en Rachelle

Rachelle en Martijn zijn nog nooit bij Mylène geweest en ze vinden het best wel spannend. Rachelle neemt het voorwoord en vertelt over de bruiloft en de sfeer die ze wilt overbrengen op het doek. Rachelle straalt wanneer ze over hun bruiloft vertelt. Bij Mylène staat de tijd nu even stil. Er worden foto’s en films gedeeld en Mylène luistert rustig. Martijn kijkt ondertussen naar de andere schilderijen en zijn voorkeur gaat uit naar een zwart/wit schilderij.

Mylène legt uit wat de bedoeling is van hun Art-Venture. Tijdens hun Art-Venture mag een schilderij steeds worden aangepast, niets is definitief. De rust keert weer en Mylène krijgt de opdracht voor de sfeer van de openingsdans te schilderen. Via Whatsapp houdt Mylène, Martijn en Rachelle op de hoogte. Ja hoor, ik ben ook toegevoegd aan de Art-Venture app. Toch na heel veel Whatapps komen de twee partijen niet tot ieders tevredenheid eruit en wordt een andere foto gekozen voor het schilderij. Weer worden foto’s/films gedeeld en ik zie het schilderij ‘groeien’. Eindelijk is het zover, Martijn en Rachelle gaan hun schilderij zien. Het is nog niet af, dus geen paniek.

Rachelle en Martijn zijn onder de indruk, wanneer ze het schilderij zien. Nu vraagt het schilderij naar kleur en Martijn en Rachelle kiezen voor “a touch of green”. Die twee blijven kritisch en zouden graag het oog van Rachelle anders zien.

Lieve Mylène blijft rustig, want zij weet precies wat ze gaat doen. Wanneer Rachelle en Martijn de laatste keer gaan kijken naar het schilderij zijn beiden helemaal gelukkig en super tevreden met het resultaat. Nu ben ik ook benieuwd! Ik heb het schilderij niet af gezien, dus heb ik nog een verrassing te gaan. Ik vertrouw Mylène, haar schilderijen zijn prachtig, dat weet ik.

A Perfect Day

‘The Perfect Day’ staat op het witte doek. Alweer een mooie naam, die Mylène gekozen heeft. Karl en ik gaan het schilderij ophalen bij Mylène. We hebben de bus meegenomen van Auto Hensgens HELO, want het schilderij heeft een afmeting van 2.00 m bij 1.20 m. Daar komt Karl en Mylène aan met het schilderij, helemaal ingepakt voor de reis.

We worden uitgezwaaid en vertrekken richting Amsterdam. Na twee uur rijden komen we aan bij Rachelle en Martijn. Het schilderij wordt naar boven gedragen. Morgenvroeg wordt het schilderij onthult, want we moeten meteen door met z’n allen naar de ‘Juwelennacht’ van Harper’s Bazaar. In de ochtend na het ontbijt wordt het schilderij onthult, zo mooi. Wij zijn helemaal onder de in druk. De kleurenpallet past helemaal bij het interieur, wat goed. De sfeer van het schilderij is sterk en zo sfeervol. Dit gaat boven mijn verwachtingen, wat is die Mylène toch goed. Al snel hebben we een plek gevonden voor het schilderij. Handige Karl hangt het schilderij keurig op en ik zwijg wijselijk gedurende dit moment. Rachelle en ik schuiven nog wat met de meubels en opeens lijkt de woonkamer verrassend nieuw, warmer en gezelliger “A perfect Sunday”. Karl en ik gaan tevreden naar huis.

Mylène en haar schilderijen,

daar word je stil van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: