Food

Verslavend: Gemberthee en Mr. Selfridge


Gemberthee en Mr. Selfridge zijn beiden betoverend. Begin er niet aan, want het werkt verslavend. Wanneer Karl en ik weg zijn, willen we weer op tijd thuis zijn. Tijdens uiteten nemen we geen dessert meer, want dan zijn we te laat voor onze Netflix serie. Thee neem ik ook liever thuis, want daar wacht mijn eigen gemaakte verse thee op mij. Ik neem jullie mee naar Mr Selfridge in London onder het genot van een glas gemberthee.

In mijn pyjama op de bank

Kleine kinderen zitten vaker al vroeg in hun pyjama’s thuis. In de winter als ik thuis ben en ik hoef niet meer de deur uit dan duik ook het liefst in mijn pyjama of huispak. Mijn fashion look heeft dan zijn werk gedaan en kan weer in de kast. Nu is het tijd voor iets comfortabels. Dan valt de keuze al snel op een huispak of pyjama. Vroeg in de avond kies ik voor een huispak en later in de avond voor de pyjama. Wanneer ik een van beiden aantrek voel ik mij ontspannen en ben ik helemaal thuis. Klaar voor een gezellig avondje: een avond met kaarsjes, thee en Mr. Selfridge.

Verse Gemberthee is easy en gezond

Verse gemberthee is easy. Het is niet meer dan heet water met verse gember en citroen. Gember is een ondergrondse wortelstok en wordt gebruikt als een keukenkruid. Op vakantie heb ik gemberthee leren drinken. Een dienstdoende arts op vakantie heeft me toen dit recept voorgeschreven voor mijn keel. Sindsdien heb ik altijd gember in huis. In Amsterdam heb ik gemberthee met een schijfje cirtoen gedronken. Een heerlijke combinatie met een fris kleurtje en frisse smaak. Mijn favoriete thee is niet alleen gezond, maar dus ook hip. Bij een verkoudheid is gemberthee een aanrader. Perfect voor deze wintermaanden, alhoewel ik de gemberthee elke dag drink. Elke dag snijd ik twee dunne schijfjes gember voor in de thee. Waarom dunne schijfjes? Dunne schijven geven nog meer smaak. De gember is dan nog pittiger van smaak. Wanneer je de gemberthee liever wat zachter en zoeter wilt, kun je er wat honing aan toevoegen. Gemberthee is niet alleen sterk van smaak, maar ook sterk voor je gezondheid. Gemberthee is een krachtige antioxidant. Gember is goed tegen misselijkheid, werkt cholesterolverlagend, tegen pijn, goede spijsvertering, geheugen verbetering, heeft anti-bacteriële eigenschappen en goed tegen trombosevorming. Overal waar “te” voor staat is niet goed, dus ga niet de hele dag gemberthee drinken. Ik bewaar mijn gember moment voor de avond om dan samen met Karl te gaan Netflixen.

Mr. Selfridge wil ik elke dag

Mr Selfridge is de nieuwe man in mijn leven. Karl is niet jaloers, want ook hij vindt Mr. Selfridge helemaal te gek. Mr. Selfridge is een Netflix serie voor hem en haar. Mr Selfridge is een pioneer. De serie speelt zich af in 1909 wanneer de zakenman Harry Gordon Selfridge vanuit de Verenigde Staten naar London komt om in Oxford een groot warenhuis op te richten. Hij is een zeer ambitieus en harde zakenman die een heel ander beleid volgt dan zijn conservatief ingestelde collega’s in het Verenigd koninkrijk. Mr. Selfridge wordt gespeeld door acteur Jeremy Piven. Mr. Selfridge is de man die elke dag in maatpak kruipt en weet wat vrouwen willen. Toen al zei hij dat winkelen een beleving moet zijn waarbij de klant centraal staat en een gast moet zijn. ‘De klant is Koning’ is ook een uitdrukking die Harry Selfridge heeft bedacht. Zijn durf en ondernemingsgeest heeft karl en mij enorm aangesproken. Wat is die man goed.

Karl en ik krijgen er niet genoeg en kijken soms wel drie afleveringen achter elkaar. Tussendoor maak ik nog een theetje en daar gaan we weer. Zoveel energie heeft die man, waardoor jezelf ook weer energie krijgt. De mode ontwikkeling is ook zó leuk om te zien. Ik kan niet alles vertellen, maar het werkt verslavend. Karl en ik hebben nu even pauze, want het vierde seizoen moeten we nog kijken. We blijven weer wat langer dineren, want Mr. Selfridge wacht nu niet op ons. Het waargebeurde verhaal gaat in het vierde seizoen ten einde. Hoe loopt deze serie af? Ik kan me er nu al op verheugen. Dat wordt weer weinig nachtrust, maar dat is het waard. Mijn gemberthee houdt me wel fit, 😉

Gemberthee en Mr. Selfridge,
de perfect match!

Tags: