Lifestyle

Pluk- en veldboeketten zijn hip!

Wanneer je aan een bloemenboeket denkt, zie je bloemen opgevuld met bladgroen strak tegen elkaar. Tegenwoordig mag het allemaal wat losser en hoeft het niet meer zo netjes. Het mag nu kleurrijker, wilder en grootser. Het is zondag en ik ga thuis bloemenschikken met de bloemen die ik net gehaald heb. Er zijn een paar regels waar ik me aan moet houden, maar het gaat vast lukken. Of… wordt het weer een compact boeket. Ik heb er in ieder geval zin in, ik maak er een feestje van.

Een verrassende uitstraling

Bloemen blijven mooi, vooral als je een boeket bloemen ontvangt. Bloemen maken je blij en geven kleur aan je interieur. Toch koop ik voor mezelf bijna nooit bloemen, omdat ik meen dat een boeket altijd een aanleiding nodig heeft, zoals een verjaardag. Een ander ding is ook dat ik niet altijd het juiste plekje in huis vind voor een vaas met een klassiek boeket. Wanneer ik een boeket bloemen krijg loop ik meestal een rondje door het huis, omdat ik niet meteen weet waar mijn vaas nu op zijn mooist staat. Kennen jullie dit gevoel? Dit klinkt misschien ondankbaar, maar het klassieke boeket matched niet altijd bij een modern hedendaags interieur. Het pluk- en veldboeket is moderner heb ik nu ontdekt en past met gemak op elke plek in mijn huis, eigenlijk in elk huis. Bloemenwereld is wakker geschud en ik nu ook. Doe mee en verras je interieur met een modern boeket en geef jezelf en je huis een opkikker.

 

Geef bloemen de ruimte

Een pluk- en veldboeket is een luchtig boeket, waar elke bloem een plek verdient. Hoe bonter, hoe beter. Elke bloem is een kunstwerk op zich en dat laat je zien. Verstop je bloemen niet in een gepropt boeket, maar geef ze ruimte. Zo laat je de bloemen dansen en bewegen, daar worden ze blij van. Blije bloemen maakt blije mensen.

Veld- of plukboeket?

Ga jij voor een plukboeket dan pluk je de bloemen zelf, des te leuker. Dit kun je doen in je tuin en knip de steel dan zo dicht mogelijk bij de grond af. De keuze voor bloemen in een veldboeket is groot wanneer je naar een bloemist gaat. Kijk naar de verschillende kleuren en de structuren: rond, spits en vertakt. De stengels van de bloemen mogen verschillen in hoogte. Waar je ook voor kiest, het blijft een feestje. Alleen een boeket maken is niet zo simpel als het lijkt, er moet balans blijven in een bloemstuk. Wissel af met je gekozen bloemen en let op de structuur van de bloemen voor een mooie balans.

Ik maak mijn veldboeket

Ik heb mijn bloemen en vazen uitgekozen voor mijn veldboeketten. Daarna leg ik alle bloemen op de buitentafel en ik pak mijn bloemensnijder. Eén voor een snijd ik de bloemen af. Ik begin met mijn grootste vaas en sorteer mijn bloemen.

HOE SORTEER IK MIJN BLOEMEN IN DE VAAS

  • Neem eerst twee korte stelen en plaats die tegenover elkaar.
  • Dan neem je nog twee stelen die je in de andere richting tegenover elkaar plaatst, zodat je een kruis krijgt waar de stelen elkaar aanraken. Zo ontstaat er een frame.

  • Neem opnieuw vier korte bloemen. Zet de bloemen over het kruis heen, naar de andere kant toe. De stelen leunen op het eerste kruis en niet meer op de rand van de vaas. Zodra de bloemen vrijkomen van de rand van de vaas, zit je goed. Mijn cilinder vaas heeft een grote doorsnede, waardoor ik nu een beetje in de problemen zit. Doorzetten miriam!

  • Werk zo verder, steek de bloemen steeds over kruis in de vaas. Zo vallen ze niet naar de zijkant, maar blijven ze mooi staan in het midden.
  • De lange stelen zet je in het midden van de vaas, zodat ze omhoogsteken. Draai de vaas steeds een beetje. Dan zie je of alle plekken zijn gevuld en er een mooie compositie ontstaat.

Ik ben klaar en tevreden over mijn veldboeketten. Ik moet nog veel leren, maar heb er wel veel plezier in gehad. Al doende leert men, dus het zal wel steeds beter gaan in de toekomst.

De bloemen staan buiten, maar ik verplaats ze naar binnen om te toetsen hoe ze in mijn interieur staan. Ze staan goed in de keuken, woonkamer en gang. Ik moet wel nog de blaadjes bij enkele stengels er af halen i.v.m. de vervuiling van het water. Hebben jullie er ook al zin in?  Zijn jullie al bekend met deze techniek of gaan jullie nu ook eens voorzichtig beginnen. Stuur  dan een foto van jullie boeket naar mij ( info@seebymiriam.nl)  en de mooiste zal ik delen, zodat de andere volgers er weer van kunnen leren. Sharing is caring!

Wat een pret,

maak ook een pluk- of veldboeket.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: