Lifestyle

Oost, west, op zijn paasbest!

Geen paashaas, maar een paasboom staat bij ons in de gang. Het paasweekend staat voor de deur en ik spring als een paashaas door mijn huis. Druk, druk, druk, want ik wil alles op orde hebben. Ik verstop geen eieren, maar decoreer mijn huis. Mijn huis is op zijn “paasbest” met Pasen.

Paasweekend, familie weekend

Met Pasen zijn we met de familie bij elkaar. Geen stress, maar heerlijk eten en drinken met elkaar. Natuurlijk heb ik van te voren wel stress, maar volgens mij heb ik dat ook nodig. Ik ben verslaafd aan voorbereidingen en mijn creativiteit is dan niet meer te stoppen. Er is pas rust als mijn eerste stap is gezet. Een paar maanden geleden is een boom van ons gesnoeid en de mooiste takken liggen op de grond. Twee takken worden door mij aan de kant gelegd. Jullie worden mijn paastakken.

Van tak tot Paasboom

Ik heb twee mooi takken en dat worden mijn Paasbomen. Ik zet de takken in twee potten, één pot voor buiten en één pot voor binnen. Zodra de takken in de potten zitten, worden het bomen. De bomen blijven nog een paar weken kaal, maar dan is het zover….
Het is bijna Pasen en de vaasknijpers kunnen nu in de bomen. De vaasjes zitten geklemd op een knijper. Een voor een klem ik ze op een willekeurige tak. Ik heb tulpen gekocht en snij ze kort voor in de vaasjes. De vogeltjes zitten ook op knijpers. Jullie krijgen ook een mooi plekje in de boom. De schuifdeur staat open en ik hoor de vogels buiten fluiten, dit is toch geweldig! Ik hou zó van deze thuis momenten, tjielp, tjielp, tjielp!

Elke week een andere Paasboom

Bij ons is het super gezellig in de gang, want daar staat mijn kleurrijke Paasboom. Elke week koop ik nieuwe bloemen voor in de vaasjes, super leuk om te doen. Buiten heb ik alleen vogels in de takken van de paasboom. In deze pot heb ik twee haasjes in de lavendel erbij gezet. Zo grappig, toch? Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Paastakken kun je ook versieren met eitjes, kuikentjes of andere eigentijdse creaties. Dit is de traditionele manier, wat ook goed is. Mijn Paasboom is vernieuwend met de vaasknijpers en vogelknijpers en zo makkelijk om te doen voor iedereen.

Paaskrans met witte “walvissen”

Twee weken voor de Pasen heb ik nog een workshop bloemschikken. Ik maak samen met de anderen van de groep een paaskrans. Mijn krans is gemaakt van takken. Ik ga mijn krans versieren met bloemen en decoratie spulletjes. De knolletjes pak ik in met mos en zet ze vast aan de krans. De vaasjes klem ik vast en vul deze met water. De vaasjes vul ik met klimop en bloemetjes. Ik maak een ketting van veren en drapeer deze over de krans. Verder versier ik mijn krans met vogelnestjes en witte “walvisjes”. Natuurlijk zijn de witte “walvisjes” geen walvissen, maar moderne vogeltjes van porselein. Toch lijken ze zó op walvissen, hahaha. De krans leg ik thuis op een grote etagère met in het midden theelichtjes. De sfeer zit er helemaal in. Laat de gasten maar komen.

Nu nog de gasten en het paasmenu

Het komt helemaal goed met de Pasen, want het menu en de gasten zijn te gek. Oud en jong op zijn paasbest. Wat zullen we gaan genieten. Laten we deze momenten koesteren, want oma en opa zijn er nog steeds bij.

Vrolijk Pasen ????

Tags: