Fashion

Shoppen bij LABELS is een beleving!

Parijs, Milaan en London zijn geweldige steden, maar ik shop liever bij LABELS in Sittard. Hier ademt high-fashion, stroomt Streetwear en is veel creativiteit. Zorg dat je fit bent, want LABELS fashion is killing. Ik neem jullie mee in de Designer wereld van LABELS!

LABELS is te GEK

Labels is een boetiek gelegen in de Putstraat te Sittard, een zijstraat van de Markt. De high-fashion people kennen de weg naar dit Designer boetiek. De etalage verklapt de avantgardische mode en door een poort stap je in de fashion rush van Labels. Het interieur van meesterontwerper Maurice Mentjes geeft Labels de identiteit die ze verdienen. Bij de entree maak je kennis met het team. Ze zijn allemaal zo enthousiast en begeleiden je door hun fashionwereld. De mannen kunnen rechts (gitzwart interieur)shoppen en de vrouwen links (puur wit interieur), goed over nagedacht (Yin-Yang). Margot Meessen en Rob Ehlen zijn de eigenaren van dit high-end boetiek. Ze lopen over van enthousiasme en nemen je mee in hun fashion rush, samen met hun zoon Ramon Ehlen. Deze te gekke familie maakt het boetiek voor wat het nú is, een boetiek waar ik niet meer om heen kan.

Nog een verhaaltje, Margot

Op vrijdagmorgen na mijn boodschappen doen, loop ik binnen bij Labels. Eigenlijk heb ik dan niet meer zoveel tijd, maar Labels werkt nu eenmaal als een magneet bij mij. Ik kan er niet om heen. Margot staat meestal achter de balie en verwelkomt me. Ja, bij Labels zijn ze wakker. Daar slapen ze thuis en niet in de winkel. Water of thee? En dan beginnen de fashion verhalen. Margot vertelt van haar inkopen en alle in-and-outs over Fashionweek Parijs. Ik smul van haar verhalen. Nog één verhaaltje Margot, ik krijg er niet genoeg van. Dan struint ze met mij de rekken af. Ze neemt de nieuwste stukken eruit met de daar bijhorende verhalen. Margot vult mijn modewereld aan, daarvoor hoef ik niet naar Milaan, Parijs of waar dan ook. Ik snuif de nieuwe mode op en bewaar het pasmoment voor een andere keer. Na mijn bezoek aan Labels slaan mijn fashion-brains en creativiteit meestal op hol. Gevoed met veel nieuwtjes op modegebied, ga ik in mijn hoofd mixen en matchen. Ik weet  één ding zeker: ik moet weer terug, hi hi hi.

Een Designermix om van te smullen

Labels staat bekent om haar mix van ‘leading ready-to-wear designer-brands’. In de beginfase van hun werkzaamheden moesten Margot en Rob knokken om hun designer-brands binnen te harken. Sinds twee jaar wordt de weg naar de top steeds extremer. Top Designer-Brands komen nu bij Labels aankloppen en zijn trots op Labels als verkooppunt. Ik volg op Instagram Street-Style-Bloggers en vindt de kleding die zij dragen bij Labels. Zo dicht zit Labels op de snelle fashion-wereld. Hun laatste verovering is Marni, mijn lievelings brand. Marni, Vetements, Loewe, Haider Ackermann en RAF Simons zijn de eerste lijn Brands, om in weg te dromen. Ze doelen ook op de avantgardische mode, een mode van de jonge generatie modeontwerpers die met nieuwe vormen experimenteren. Boris Bidjan Saberi, Rick Owens en Cedric Jacquemyn zijn er enkele van. Er zijn ook nieuwkomers zoals Jacquemus, Alyx en J.W. Anderson. Te veel om op te noemen. Sinds twee jaar zijn ze ook online: www.labelsfashion.com. Hun website is net zoals hun winkel verdeeld in wit (women) en zwart (men). Duik jij in de wereld van Labels online of offline? Ik ga voor offline, want zo kan ik de fashionwereld voelen en beter beleven.

Sofie D’Hoore, mijn laatste aanwinst

Het is weer vrijdagmorgen en waar ben ik? Ja hoor, bij Labels. De boodschappentassen gaan weer aan de kant en voordat ik het weet sta ik in een jurk van Sofie D’Hoore. Sofie D’Hoore is een modeontwerpster en woont in Brussel. Ik heb al een bloes van haar, maar deze jurk is weer zo mooi en beweeglijk. Een jurk met veel stof en grote ruches. Blauw is sowieso mijn kleur, maar de jurk is wel erg wijd. Na een paar rondjes in de winkel te hebben gemaakt, weet Margot me te overtuigen. Na het pasmoment komt weer een nieuw verhaal over samenwerkingen tussen Top Designers, yes! Vetements heeft een samenwerking met Levi’s, Commes Des Garçons en Eastpak. Ik zie de nieuwe stukken: een spijkerjas, schoenen en een bloes. Dit is een waanzinnige wereld, maar zo leuk. Ik ruk mezelf uit de winkel, want anders kom ik nooit meer thuis. Mijn boterhamvlees moet de koelkast in. Thuis maak ik mijn fotomoment voor jullie. Ik stijl de jurk met Celine sandalen en Row zonnebril. Ook show ik de laatste nieuwe IT bags van Jacquemus. De grootste tas gaat cross-over en de kleinere is een heupriemtas waarvan de riem er nog in de tas zit. Helaas gaan de tassen weer terug naar Labels bij alle andere accessoires van Labels of niet?

Labels is te gek,
Labels maakt me knettergek!

Tags: