Fashion

Hoe mijn droom met Christian Lagerwaard afloopt…

Een jaar geleden starten Christian (haute-couture designer) en ik vol enthousiasme een van mijn spannendste uitdagingen; het ontwerpen van het meest vrouwelijke ‘herenpak’. Deze samenwerking start in Parijs met mijn gepersonaliseerde Hermès tas en gaat verder in het atelier van Christian. Lees meer hierover: https://seebymiriam.nl/mission-in-paris-completed/ In het atelier van Christian wordt gewerkt aan het perfecte ‘herenpak’ voor dames. Hoe deze samenwerking eindigt, is verrassend anders. Ik ben benieuwd wat jullie reactie op deze zal zijn.

Hoe creëer je elegantie in een mannenpak

Dit en nog vele andere vragen komen op bij Christian, wanneer hij denkt aan een vrouwelijk ‘herenpak’. Christian ziet het als een transitie; “deze uitdaging ligt hem in de techniek. Hoe transporteer ik mannelijke elementen in een vrouwenpak en andersom”. Een heel verhaal volgt en langzaam wordt het mij duidelijk dat ik nog heel veel moet leren. We gaan voor de soepele “vrouwelijke” stoffen en niet voor de standaard “mannen” stoffen. Het punt is: Waar houdt “mannelijke” stof op “man” te zijn en waar begint “vrouwelijke stof”, “vrouw” te zijn. Een vrouw gaat voor souplesse en wilt geen kartonnen/stijf pak. Daarom kiezen we voor een nonchalante look met souplesse en een slightly overdressed silhouette. Ik voel nu al dat het helemaal mijn pak gaat worden.

Mijn pak wordt uniek

Ik ben altijd op zoek geweest naar ‘HET PAK’. De pakken die ik kocht hadden meestal een “maartje”; te smalle broek, te getailleerde blazer, te shabby, te soepele stof of te zware stof etc. Dus mijn pak gaat nu helemaal mijn ding worden en niet een aftreksel van een trend of bestaand pak. Natuurlijk heb ik wel mijn favorieten zoals; oversized, ruime pantalon, vrouwelijk, geen diepe revers en tenslotte een nonchalante look met vrouwelijke elementen. Daarbij wil ik het pak zowel sportief als chic kunnen dragen. Een hele waslijst zoals jullie kunnen lezen, maar zo wordt het wel mijn pak. Een geweldige uitdaging voor Christian, aan de slag!

Een samensmelting van emotie & ziel

“Elk materiaal luistert anders en heeft zijn eigen wil”, zijn de woorden van Christian. We kiezen voor een klassieke groene crêpe stof. Daardoor krijgt het pak een flatteuze look. Het wordt dus een mooie gabardine stof voor het voorjaar/zomer. De juiste kwaliteit is belangrijk, want zo krijgt mijn pak een eigen ziel. Saint Laurent heeft ook een eigen ziel weten te leggen in zijn ontworpen smoking pak jaren geleden. Zijn smoking pak in het zwart of wit blijft een prachtige, iconische creatie die iedereen kent. Mijn wens is dat mijn pak ook die emotie, dat gevoel en geluk, zal gaan uitstralen: reach for the stars! Christian gaat voor individualisme en niet voor een ‘lopende band pak’. In ons pak zit chemie, een samenspel. Dit pak wordt echt te gek, mijn pak krijgt een ziel.

Vertraging in dromenland

Christian is volop bezig met het ontwerp en gooit zijn en mijn ziel in het pak. Tussendoor worden afspraken gemaakt om door te passen. Het pak groeit in kleur en vorm. Patronen worden aangepast om zoveel mogelijk de vrouwelijke silhouetten de laten zegevieren. En dan … Ja hoor, de RIVM-regels worden in Nederland aangepast en het contact met Christian stopt voor een onbepaalde tijd. En nu? Hoe gaan we verder en kan de zorgwekkende economie mijn pak wel dragen? Christian en ik hebben een fantastische merknaam bedacht voor het pak en straks gaat dit allemaal niet door… Tussendoor geeft Christian aan dat hij met andere projecten bezig is en de moed zakt mij in de schoenen. De wereld staat inmiddels op zijn kop, er gebeuren vreselijke dingen. Mijn pak is natuurlijk geen noodzaak, maar toch …

Mijn droom komt uit

Het nieuwe jaar is begonnen en daar staat Christian opeens voor mijn deur met aan één hand een kledingzak en in de andere een oranje doos. Ja hoor, het pak is af. Ik mag deze voor de eerste keer passen, zó spannend. Ik weet zelfs niet meer precies de kleur van het pak. Alles gebeurde op afstand, dus niet vreemd voor mij dat ik nu ook heel verrast ben. Mijn gepersonaliseerde Hermès tas zit in de oranje doos. Deze heb ik dus ook een jaar geleden gepersonaliseerd. Ik sta te trappelen van alle spanning, wat moet ik nu eerst uitpakken?

Als eerste trek ik het mijn ‘herenpak’ aan en voel meteen de ziel en alle vrouwelijke belangrijke elementen die zo belangrijk zijn voor Christian en mij. Christian wat ben ik trots op jou en ook een beetje op mijzelf.

Alles wat ik wil zit in dit pak, waanzinnig goed. Dit ‘herenpak’ heeft de vrouwelijke elegantie die elke vrouw zich wenst. De mooiste silhouetten komen tot stand zodra ik beweeg. Dit is wat ik wil, mijn droom is uitgekomen.

Uiteindelijk gaat nu ook de deksel van de doos en voorzichtig pak ik mijn Hermès tas uit de doos. Wat is hij mooi, zo mooi. Helemaal handgemaakt, net zoals mijn pak. De camel kleur gecombineerd met oranje staat helemaal voor Hermès. Mijn ogen draaien in het rond van plezier. Het pak en de tas staan perfect bij elkaar. Ik ben zo blij om het resultaat met jullie te delen. 

Hoe gaan we nu verder?

Helaas kan ik hier geen antwoord opgeven, want de economie staat op zijn kop. Christian heeft momenteel andere prioriteiten die zijn tijd en energie vragen, waardoor onze samenwerking betreft de nieuwe pakken collectie ‘on-hold’ staat voor onbepaalde tijd. Toch hoop ik dat we van deze collectie ooit realiteit kunnen maken. Zodat meer vrouwen dit pak kunnen gaan dragen. Daarom zou ik graag jullie mening willen horen over het volgende: Geloven jullie in de productie van dit ‘herenpak”? Zou jij ook graag dit pak willen dragen? Wil jij dit pak in een andere kleur? Hebben jullie nog andere vragen, of misschien wel ideeën? Stel je vragen aan mij of rechtstreeks naar Christian . En wie weet … 

Dreams come true,

just keep believing!

Tags: