Food

Gin tonic met meloen, DOEN

In elke supermarkt liggen de meloenen voor het oprapen. Het is zomer en de meloenen zijn in de sale. Er is een overschot aan meloen. Dus elke week gaan er een of twee meloenen mee naar huis. Wat voor iets lekkers maak ik deze week met de meloen? Ik maak meloen met een tik, een tik van gin tonic. Een verrassende en verfrissende cocktail, die aanvoelt alsof je een buitendouche neemt in de zomer.
Meloen DOEN
De meloen hoort bij de zomer en is verfrissend voor elk moment van de dag. Snij je gekozen meloen in parten/stukjes voor mee te nemen of verwen jezelf thuis met meloen en rauwe ham. Een meloen salade met rucola is ook aan te bevelen. Maak prikkertjes met meloen balletjes, mozzarella en ham, leuk voor een feestje. Een gegrilde watermeloen met feta en basilicum is weer totaal iets anders, maar ook lekker. Er zijn genoeg variaties te vinden om geïnspireerd te raken. Het is wel zo, de ene meloen is de andere niet. Ze variëren in smaak, wat mede afhankelijk is van het suikergehalte. Hoe dan ook, een meloen in de zomer moet je doen. Proef het seizoen.
Meloen anders
Ik bereid de meloen deze keer anders, namelijk met alcohol: een leuk idee voor onze borrelgasten zondag. Ik maak geen meloen/ham prikkers, maar een meloen G&T (gin tonic). Buiten heeft de zomer weer de dertig graden aangetikt en daar hoort dan iets fruitigs en verfrissend bij. De Cantaloupe meloen heeft een frisse, zachte zoete smaak en past perfect bij gin tonic. Door het gebruik van meloen krijgt deze ‘G&T’ een zomers karakter. Tijdens de bereiding snoep ik al van de meloen, gin en tonic. Oeps, deze meloen bereiding is inderdaad anders. Ik voel de alcohol en mijn feestje is al begonnen.
Meloen ( G&T) gin tonic
Ingrediënten (4 personen): 1 Cantaloupe meloen, 50 gram rietsuiker, gin, tonic, ijsblokjes, 4 saté prikkers, 4 cocktail glazen en 4 zwarte rietjes.
Hoe maak ik meloen gin tonic:
  • Snij de meloen in stukjes en voeg deze met de suiker en een beetje water (half glas) in een blender.
  • Blend het geheel tot pulp, zeef de pulp en voeg nog een beetje water toe als dit niet soepel loopt.
  • Maak meloen balletjes en rijg deze aan een saté prikker.
  • Vul ieder glas met 100 ml meloen sap, 60 ml gin, een klein beetje tonic en ijsbal.
  • Garneer het geheel met de meloen prikkers en rietjes.
De bar is geopend
Karl en ik wachten op onze borrelgasten. Mijn meloen G&T staat al klaar in de ijskast. Voor dat onze gasten kwamen hebben we al foto’s gemaakt van mijn glas meloen G&T, met uiteraard mijn super fotograaf Karl. De grote ijsballen zijn ook gelukt: zo trendy die grote ronde ijsballen ( zie bol.com) net als bij een ‘echte’ bar.
Zodra de gasten er zijn neem ik het roer over en mijn keuken verandert in een bar. Als een echte barvrouw tover ik de glazen vol, inclusief de ijsballen en garnering. Kijk mij nou, de bar is geopend…
‘Happy hour’,
met meloen G&T

 

Tags: