Food

Een groente carrousel om van te genieten.

‘Wie stapt er in mijn carrousel’? Een carrousel, gemaakt van courgette en tomaat. Dit is een simpel recept met een waanzinnige smaak beleving. Na een paar draai momenten is je carrousel al klaar. Even in de oven komt je carrousel tot rust en daarna is er tijd om te genieten. Trakteer jezelf op een ‘ritje’ met deze carrousel. Geen duizeligheid, maar de lekkerste ‘rit’ aller tijden!

Wat heb ik nodig voor een groente carrousel?

Deze groente carrousel bestaat uit groente, kaas en specerijen. Ik gebruik een ovenschaal met een doorsnee van 25 cm, deze is geschikt voor twee personen. Ben je met meerdere personen dan verdubbel je de porties en neem je een grotere schaal. Wanneer de kinderen thuis zijn, neem ik een grotere schaal. Ik moet er nog steeds aan wennen om alleen voor Karl en mij te koken. Daarom kook ik vaker te veel. Behalve deze groente carrousel, want deze is perfect afgemeten voor twee personen.
Courgette 1
Tomaten 3
Spaanse peper 1/2
Knoflook 3 teentjes
Pesto 2 e
Mozzarella 200gr
Basilicum blaadjes

 

 

 


Klaar voor de ‘rit’?

Ik heb alles in huis voor de groente carrousel en ik ben klaar voor de ‘rit’. Ik smeer de ovenschaal in met olijfolie. Dan snijd ik de courgette en tomaten in schijven van een centimeter. Ik leg de tomaten en courgette dakpansgewijs in een cirkel. Ik pers de verse knoflook erover en smeer daarna de pesto over de groente. De Spaanse peper snijd ik in kleine blokjes en strooi deze samen met peper en zout over de gehele schaal. Ik maak het af met een laag mozzarella. De oven is voor verwarmd op 180 graden en mijn carrousel kan erin. Na twintig minuten is mijn carrousel klaar. Ik ben nog steeds niet duizelig, het ruikt overheerlijk in mijn keuken.

Een regen van basilicum blaadjes!

De ‘rit’ eindigt met een regen van basilicum blaadjes. De blaadjes vallen op het warme gerecht en de geuren vermengen zich. Wat een beleving in onze keuken. De zalm en gebakken aardappeltjes staan al op tafel en wachten op de carrousel. De groente carrousel serveer ik als laatst. “Wat een feestje”, zegt Karl. Samen genieten we van alle lekkers. Dit is de beste groente carrousel aller tijden!

Stap in de groente carrousel
en geniet van dit spektakel!

Tags: