Lifestyle

Verrassende dagen in Amsterdam

Amsterdam, here I come! Martijn is zakelijk een paar dagen weg, dus mag ik Martijns plekje opvullen. Heerlijke moeder/dochter dagen staan in het verschiet. We hebben weer tijd om te kletsen, eten, shoppen en gewoon meisjes dingen te doen. Wat ik nog niet weet is dat mijn Amsterdamse dagen overspoeld wordt met onweer, bliksem, regen, politie en korte nachten. Tja, als we alles van te voren weten… Nu hebben we wel weer leuke verhalen te vertellen.

Een zonnige dag met een staartje…

De zonnige rit naar Amsterdam verloopt spoedig. Mijn vriendinnen zijn weer de klos, bijna de hele rit telefoneer ik met mijn vriendinnen. Nu heb ik tijd, veel tijd. Bij Rachelle staat de thee met allerlei lekkers op mij te wachten. Dit zal wel de laatste keer zijn in haar appartement. Rachelle en Martijn gaan 1 november verhuizen naar een appartement aan de Amstel. “Mam, we gaan dadelijk naar het appartement kijken, zo mooi”: zegt Rachelle. Ze is apetrots en ik leef met haar mee. En inderdaad het appartement is al mooi gestuct en de ruimtes gaan leven. Die twee boffen met zo’n mooi appartement in Amsterdam. Eenmaal terug maken we ons klaar voor een avondje uiteten. We gaan naar het restaurant Mama Kelly, waar menig een al is geweest, behalve ik. Een restaurant gelegen bij het Olympisch stadion. Een prachtig historisch gebouw buiten het centrum.

Het roze interieur is verrassend gezellig en volgens de kaart zijn de kip en kreeft Mama’s signatuur gerechten. Maar eerst beginnen met bubbels, cheers! Er zitten alleen maar dames in het restaurant, grappig. Stop, één tafel wordt bezet door vier heren, goed bedacht heren 😉 De kippen worden af en aan geserveerd op grote schalen, super leuk. Rachelle en ik genieten van onze gekozen overheerlijke gerechten. Een echte aanrader dit restaurant. Bezoek Mama Kelly met je vriendinnen en je avond kan niet meer stuk.

Rachelle en ik gaan vroeg naar bed, we zijn moe en willen morgen fit zijn. En dan……. Dan gaat rond zes uur s’morgens mijn iPhone af. Moet ik nu opnemen? Ik kijk en zie dat Karl heeft gebeld. Wat is dit…?

De dag begint vroeg, heel vroeg

Ik bel Karl meteen terug en ik hoor zijn stem. Karl vertelt dat de politie hem gebeld heeft met de mededeling dat mijn auto bij het politiebureau staat. WAT??? In een klap ben ik wakker en vraag hoe dat kan? Oeps, gisteren heb ik mijn auto dus on-afgesloten aan de weg geparkeerd. Een super attente politie heeft de auto meegenomen, die we vervolgens kunnen afhalen bij het politiebureau, gelegen aan de Houtkade. OMG Miriam, wat een slordigheid. Daarbij heb ik vandaag nog een afspraak om half elf en en en en …….. Ik val nooit meer in slaap! Eenmaal terug in bed zegt Rachelle: “Mam we gaan nu wel nog slapen, géén stress! Lossen we morgen wel op, de auto staat veilig!”. Zij valt vervolgens in slaap en ik lig wakker. Ik tel de uren en ben blij als de wekker om negen uur s’morgens af gaat. Normaal haat ik dat ding!

Regen valt met bakken uit de lucht

Buiten stortregent het, goedemorgen! Tijdens ons ontbijt belt Rachelle het politiebureau en inderdaad we staan in het systeem. We spreken af dat ik met UBER naar mijn afspraak ga. Rachelle vertrekt wat later naar het politiebureau om mij vervolgens weer op te halen. Wanneer ik onder bij de voordeur sta en wacht op mijn UBER, zie ik mijn auto staan. Hoe kan dit nou!? Och, de politie heeft de sleutels natuurlijk meegenomen en de auto afgesloten. Ik bel Rachelle weer op en zeg dat ze alleen de sleutels hoeft op te halen bij het politiebureau, want de auto staat gewoon bij ons in de straat. Daar komt mijn UBER, nu naar mijn afspraak. Ik vertel de taxichauffeur smakelijk mijn verhaal en ratel aan een stuk door. Hallo, ik ben al wakker van zes uur en wil mijn verhaal kwijt. Die taxichauffeurs zijn wel wat gewend, ha ha! Buiten regent het aan een stuk door, ik zit veilig in mijn UBER.

Eerste stop bij Fendi

Alles is geregeld, Rachelle en ik zitten weer in de UBER richting PC Hoofdstraat. De regen blijft aanhouden. Geen probleem, wij hebben onze paraplu’s meegenomen. We stappen uit voor het Fendi boetiek, spannend. Fendi heeft zijn deuren in juli dit jaar hier geopend, het eerste Fendi boetiek in Nederland. Eenmaal binnen worden onze paraplu’s in hulzen gestopt en wij kunnen rustig verder neuzen. Ik herken de PEEKABOO tas en geniet van dit gerenomeerd Italiaans modehuis. Zo vrouwelijk en stijlvol is de mode van Fendi. Ik vertel Rachelle over het merk en mijn liefde voor de Fendi. Ik herken de new boots van Fendi en voordat ik het weet schiet ik in de Fendi laarzen. Zo mooi, maar wel kostbaar.

Daar moet ik nog even over nadenken. vervolgens lopen we de straat over naar de Gucci store. De waanzinnige Flashtrek Gucci sneaker met afneembare kristallen wil ik zien. Deze sneaker is zó over de top, maar daarom juist weer helemaal fashionable. Gucci blijft je verrassen, geweldig!

Op bezoek bij Gordon

Het is tijd om de innerlijke mens te voeden en dat gaan we doen bij het restaurant van Gordon, Blushing. Rachelle en ik lopen door de stromende regen naar de Paulus Potterstraat (zijweg van de PC Hoofdtraat), waar het restaurant van Gordon ligt. Gordon’s Blushing gaat voor een goede bak koffie, thee en healthy food. Een concept waar Rachelle en ik ons goed bij voelen. Jong en vrolijk personeel begroet ons en begeleidt ons naar een tafeltje.

Leuk interieur hier, daar word je vrolijk van. Het personeel is ongelooflijk opgewekt, net zoals de kaart. Ik kies voor het gerecht, de Gekkigeit. Heerlijke geitenkaas met honingwalnoten, appel en huisgemaakte balsamico-honingdressing. Zo gebekt als Gordon is, zo gebekt zijn ook de namen van de gerechten. Je voelt Gordon overal, wat een kunst om dit zo te praktiseren. Veel van zijn gerechten zijn biologische en gezoet met Stevia. Je krijgt er geen koemelk, maar soja- en amandelmelk. Heerlijke superfood Shakes van Ellemiek Vermolen zijn er ook. Te leuk, te gek, te vrolijk, te lekker is het concept van Gordon. Daar komt mijn lunch gerecht, nu even genieten. Gordon, dit is duidelijk. Tot de volgende keer… Mmmm!

Shop till you drop

“Mam, ga je nog terug naar Fendi voor die boots”, vraagt Rachelle. We zijn nog in de buurt en ik wil inderdaad die andere kleur van hetzelfde model passen. Eenmaal binnen wordt het een moeilijke keuze, welke kleur ik ga nemen: Zwart of taupe met het Fendi logo. Voor welke boots kies ik? Nieuwsgierig? Volg me op Instagram, Facebook of mijn website Seebymiam en ontdek mijn keuze. Mijn laarzen worden ingepakt in een gele Fendi shopping bag. Daar overheen gaat  een ‘regenjas’, perfect Fendi! En dan ……..  dan staan we weer in de regen.

Jeetje, houdt het nu nooit meer op?  Als antwoord krijg ik een bliksemslag te horen. Dan maar weer een ‘UBER-tje’ bestellen. We gaan gewoon door, regen of geen regen. Vanaf nu volg ik Rachelle, want ook haar wil ik natuurlijk nog verwennen. Ze is altijd zo genoegzaam, dat siert haar zo. Rachelle heeft voor haar bruiloft goed getraind, knap hoor. Nu kan ze shoppen met haar geweldige look. We verliezen elkaar uit het oog in Zara, maar ontmoeten elkaar weer in de pashokjes van Zara. Uiteindelijk slaagt Rachelle ook en lopen we beiden met een shopping bag. We shop till we drop!

Rachelle is nu mrs-kock

Rachelle en ik nemen nog een afzakkertje in de W-hotelbar, even bijkomen van een super lange regenachtige dag. We need drinks!! Rachelle en ik gaan voor rose met heel veel ijsklontjes. Tot slot nemen we nog een foto van ons tweetjes. We genieten en lopen de dag nog eens door, wat een dag. Rachelle vertelt over haar nieuw instagram account, mrs_kock. Leuk om haar ook te gaan volgen. Zij is jong, leidt een spannend leven, werkt bij uitgeverij Hearst, gaat verhuizen, pas getrouwd en houdt van het leven. So follow her, te leuk! Eenmaal thuis gaan we meteen in de huispakken, bestellen een heerlijke salade en pikken een filmpie. We knuffelen tegen elkaar aan op de bank en de  kaarsjes schitteren sfeervol. Dit moment moet ik vastleggen, want de volgende keer zit ik in het nieuwe appartement van Rachelle en Martijn. Wat gaat de tijd toch snel, veel te snel, de tijd vliegt…….

Amsterdam leeft,
Amsterdam bruist,
Amsterdam is veelzijdig,
I love Amsterdam!

Tags: