Fashion

Una Vera Favola Carnaevalesca, het sprookje van Ronald Kolk

Maandag 4 september ben ik naar de Haute Couture Show winter 2017 van Ronald Kolk geweest. Een indrukwekkende show met beelden om in weg te dromen. Mooie moderne/klassieke muziek ondersteunt de modeshow. Het sprookje begint met een beeldige uitnodiging en eindigt in een mooie wereld gecreëerd door Ronald Kolk, mijn complimenten.

Broadway was his, RONALD KOLK

Couturier Ronald kolk heeft sinds 1998 zijn eigen couturehuis. Zijn couture vak heeft hij geleerd in Parijs bij Kenzo. Van tevoren heeft hij gereisd en gewerkt in de show- en theaterwereld van New York. Daar kleedde hij: de flamboyante Betty Midler, de excentrieke Grace Jones en het opzienbarend Trockardero Ballet van Montenegro Carlo. Ja, Broadway was his. Later kleedde hij het Nationaal Ballet en de Nederlandse Opera. Vrouwen van nu krijgen in zijn ontwerpen een gevoel van zekerheid en zelfvertrouwen.

Zijn clientèle is dan ook breed en internationaal georiënteerd. Zakenvrouwen, advocaten en politici, royalty, maar ook entertainers (mensen die in de showbizz werkzaam zijn), laten zich door hem kleden. Broadway was his, maar is nu ook: Broadway is his. Tijdens zijn couture show heb ik zijn ontwerpen gezien als kunst in een sprookje, dat is pas entertainment.

Met Silvy naar Huis ter Duin

Mijn vriendinnetje Silvy pikt mij op voor de couture show van Ronald Kolk. Even naar Noordwijk aan zee, geen probleem voor ons. Wij babbelen aan een stuk door en de tijd vliegt voorbij. Bij Eindhoven ontdekt Silvy dat haar jurk nog thuis aan de kapstok hangt. Lachend zegt ze: “Dat gebeurt mij nou”. Oké? Ja, mijn vriendinnetje is de moeilijkste niet. Aangekomen lopen we meteen naar het beach terras en genieten van kaas en rosé. Na het  borrel uurtje dineren we in het Beach restaurant. Daar lopen al gasten van de show in Black Tie. Oeps, nu moeten we opschieten. Op onze kamer schieten we in onze kleren. Silvy in haar bohemien lange jurk (gelukkig had ze deze jurk nog in haar koffer) en ik in mijn nieuwe look van Jacquemus (bij labels).

In stijl met Jacquemus

Simon Porte Jacquemus is een 26-jarige jonge ontwerper. Hij ontwerpt voor zijn vriendinnen en dat ene Parijse meisje die op zoek is naar eigenzinnige kleding waar ze vooral ook in kan leven, flaneren, door de nacht dansen. Mijn bloes/jas is zo eentje. Helaas ben ik niet meer zó jong, maar ik hou van eigenzinnige kleding en flaneren. Zijn kleding is enerzijds minimalistisch en simpel, maar altijd met een geestige twist. Mijn bloes/jas heeft ook een geestige twist: de kraag van een non. Verder is mijn Jacquemus oversized in alles, behalve de zijnaden zijn getailleerd. Ik combineer mijn look met een lange rok met split en hoge hakken. Mijn parelketting met een kruishanger ondersteunen de ‘non look’. Vavanond ben ik in het sprookje van Ronald Kolk en geef hem mijn zegen 😉

Una Vera Favola Carnevalesco

Una Vera Favola Carnevalesco betekent: het echte carnaval verhaal van Ronald Kolk. Silvy en ik zijn er klaar voor en ontmoeten andere gasten. Het is een prachtige locatie met mooi geklede gasten. Na wat hapjes en drankjes verlaten we de foyer en lopen door de geopende deuren naar ons genummerd tafeltje. Er heerst een gezellige sfeer, dankzij de kleine ronde tafels en stoelen. De catwalk is lang en voor iedereen duidelijk te zien.

Er hangt een mega groot scherm, waar de prachtige foto’s van Daanoe@home op zullen schitteren. Klik op zijn website en laat je verrassen. Zijn fotografie noemt hij: Touched by time. Hiermee heeft Ronald Kolk de juiste keuze gemaakt, want het achtergrond scherm is elke keer betoverend.

De show en muziek leiden de modellen in prachtige creaties over de catwalk. De modellen met opgestoken grijze haren, hoeden, jurken en suits laat de Venetiaanse oudheid bloeien. Tussendoor worden we verrast met een life optreden van LA, The voices.

Een perfect keuze bij deze nostalgische sfeer. De hele show is van een hoogwaardig entertainment, wat een perfectionisme. Silvy en ik klappen en dromen van een creatie van Ronald Kolk. Tja, zo’n creatie van Ronald is natuurlijk wel van hoogwaardige Euro’s!

Achter de schermen

Na afloop mag iedereen achter de schermen de kleding bekijken en kopen. Zo leuk om meteen deze creaties te mogen omarmen. De dames genieten en praten over de show. Er wordt gepast en er heerst een gezellige sfeer. Een sfeer van: ons kent ons. Zo is het natuurlijk ook bij Ronald, want de clienten groeien in leeftijd met Ronald mee. De creaties zijn voor speciale momenten en die heeft iedereen wel eens. Zijn creaties zijn handgemaakt en van ieder stuk is er maar een. Ze zijn zo mooi, wanneer je alles van kortbij ziet. Hij beheerst zijn ambacht tot in de puntjes. Wat een show, wat een creaties, wat een sfeer, dit moet ik even verwerken.

Van de foyer naar de bar

Terug in de foyer worden we verwend met lekkers. Ik zie bekenden en ’times flyes’. De bediening loopt met Venetiaanse maskers, zodat de sfeer erin blijft. Er worden foto’s geschoten en iedereen praat over de mooie collectie van Ronald Kolk. Insiders weten te vertellen dat al een creatie van de catwalk is verkocht. Tja, ik ben dat niet in ieder geval. Maar wie wenst zich niet één keer in zijn leven een echte Ronald Kolk creatie. Voordat we naar de bar gaan ontmoet ik het ‘ijs-meisje’. Zij trakteert me op een ijsje, mmmmmm.

Eenmaal aan de bar zie ik Limburgse bekenden die meegewerkt hebben aan de show: Zoals Sessibon (project organisatie), Rademakers (Bontzaak) en Stallman&Bronswijk Goudsmeden (juwelen). Iedereen is relaxed vanwege deze geslaagde avond. Tot slot komt Ronald Kolk de bar in en knuffelt zijn cliënten. Ik wil nog op de foto met deze kanjer, maar tenslotte gun ik hem zijn rustmoment. Overal komt een einde aan, zo ook aan deze avond. We krijgen een goodie-bag en gaan slapen.

Progressief en nostalgisch,
Flamboyant en melancholiek,
Vrolijk en ernstig,
Perfectionistisch en vliegensvlug,
Vogelvrij en gedisciplineerd en
Baroque en ultramodern,
DIT IS RONALD KOLK, aangenaam!

Tags: