Fashion

SO WHAT! Gucci or Gucci lookalike

Fashionlovers volgen de mode op de voet, maar je creditcard kan de snelle mode niet bijhouden. Daarom zijn lookalikes fashion-items helemaal hot. Zij maken de mode toegankelijk voor iedereen. Toonaangevend is Gucci, Gucci is een inspiratiebron voor velen modeketens. Gucci is het meest gekopieerde merk met al zijn ‘bling-bling’. Gekopieerd of niet, iedereen loves Gucci. SO WHAT, I adore my Gucci/Gucci-lookalike outfit.

Gekopieerd of niet, beiden zijn oké

Niet iedereen kan of wilt in dure merkkleding lopen. Er zijn verschillende redenen wanneer je kiest voor merkkleding of de door het merk geïnspireerde kopie. De mode verandert snel en de Euro’s wat het kost zijn al reden genoeg om niet altijd merkkleding te kopen. Wanneer je kiest voor duurzaamheid kan het wèl een reden zijn om merkkleding te kiezen. Het motto is dan: beter merkkleding van goede kwaliteit, dan meerdere kledingstukken van minder goede kwaliteit. Daar tussen in ligt ergens de waarheid, want tegenwoordig zijn de gekopieerde stukken ook van redelijke kwaliteit. De draagbaarheid van de mode kan ook een issue zijn. Je bent altijd voorzichtiger met duurdere kleding (althans ik wel ????), een goedkoper gekopieerd vest schiet je sneller “ff” aan. Vlekken op een goedkoper vest kun je zelf wassen, terwijl het duurder vest meestal naar de stomerij moet. Er zullen vast nog meer redenen zijn waarom jij kiest voor het één of het ander, in ieder geval beiden zijn oké. De tijden zijn veranderd en je hoeft niet meer te zwijgen wanneer fashion-items gekopieerd zijn, want de grootste mode ketens doen het ook. Dan mag jij het ook, toch?

‘Guccified’ is cool

Zoals jullie weten is Alessandro Michele, creative director van Gucci. Alles wat hij aanraakt verandert in goud. De grote modeketens willen hier graag aan meedoen en ik ook. Zoals jullie weten ben ik dol op Alessandro, de meest creatieve modeontwerper. Hij voelt zich verbonden met de Renaissance tijd en creëert zijn Gucci-Renaissance. Zijn ontwerpen brengen oud en nieuw bij elkaar. Hij mixt streetstyle met kleurrijk, overdadig en design. Zijn uitgesproken mode is gedurfd door patronen en kleuren combinaties. Draag je Gucci van top tot teen, dan ben je ‘Guccified’ en cool. Ik ga ook voor cool en ‘Guccified’, maar dan wel een beetje van Gucci en een beetje Gucci-lookalike. Vaak voel ik mij cooler, wanneer ik een lookalike item heb gespot. Niet alleen oké voor mij, maar ook voor mijn creditcard.

Van “kakkerig” naar fashion

Vorig winterseizoen hingen mooie lange (room-witte) vesten van Gucci in de Bijenkorf en Gucci-stores. Veel te duur, maar zo mooi. Ik herken de lange vesten nog van vroeger, “tuttige” vesten voor “kakkerige” dames. Niets voor mij toen! De lange vesten met de bijpassende plissé rokken van vorig jaar zijn altijd in mijn gedachte gebleven. Ben ik nu “kakkerig” of zet Alessandro de mode in een ander daglicht?

We zijn een jaar verder en ik spot de lookalike vesten van Gucci bij Zara. Het vest heeft een tuttige uitstraling met zwart/rode strepen: een echte lookalike Gucci. Er hangen ook rokjes en truitjes bij om te combineren. Ik verdwijn in het pashokje, eindelijk kan ik mijn ‘droomvest’ aan. In het pashokje verandert het “kakkerig” vest in een fashionable item. Ik denk aan mijn Gucci tas en Gucci riem thuis, want deze heb ik nodig voor de ‘guccified ‘ look. Door Alessandro krijgt het ‘tuttige’ vest een nieuw leven, een ‘guccified’ leven.

En nu overdrijven…

Vandaag ga ik mijn kleren veramelen voor de ‘guccified’ look. Ik ga ze combineren met gekopieerde en niet gekopieerde items. De herfst komt als geroepen, eindelijk kan ik mijn vest aan. Het rokje en truitje van Zara passen perfect onder het vest. Voor de eerste keer dit seizoen draag ik mijn Wolford panty’s, lekker warm. Ik ga de look overdrijven met accessoires, want dat doet Alessandro ook. Mijn tas en riem van Gucci sieren de look. De rode schoenen van Natan doen mee. Ik moet nóg meer overdrijven…

 

Gucci overdrijft de look meestal met parels. Hij matched parels met schoenen, tassen, riemen en nog veel meer. Mijn vest heeft ook grote parels in plaats van knopen. Mijn klassieke parels gaan ook mee in deze fashionable look. De parelketting draag ik in a fashion way. Ik draai mijn parelketting een paar keer om mijn nek, maak een knoop en laat ik de uiteinden hangen. De Jackie zonnebril van Christian Roth doet er nog een schepje bovenop. Ready for the shoot!

Gucci or Gucci-lookalike.
Let’s do it, be’guccified’!

Tags: