Fashion

Verliefd op mijn nieuwe vrolijke O Bag!


Karl en ik lopen twee weken geleden in het centrum van het stadje Velden (Oostenrijk) aan de Wörthersee. We logeren in het Schlosshotel  in Velden met de hele bende van onze rally-club. Vandaag hebben we eindelijk een rustdag en slenteren we door het mooie Velden. Niet ik, maar Karl blijft staan voor een etalage met allemaal gekleurde tassen. Karl zegt: ” Dit zijn vrolijke tassen Miriam. Is dit niet iets voor jou?” Helemaal overdonderd weet ik even niet wat ik moet zeggen. Niet ik, maar mijn man ontdekt de O Bag!

Wat is een O Bag?

De O Bag is een leuke, trendy en praktische tas. De O Bag tassen kun je naar eigen smaak samenstellen. Leuk om te weten is dat er voor de komst van de O Bag, een horloge de voorganger was van deze lijn, namelijk de O Clock. Inmiddels is het assortiment uitgebreid van horloges tot tassen ( O Bag). Fullspot is het overkoepelend (Italiaans) merk dat achter de O Clock en de O Bag zit. Fullspot is opgericht in 2009 en is ondertussen een wereldwijd fenomeen dat verspreid is over meer dan 50 landen. Het eerste grote product wat Fullspot echt op de kaart zette was de O Clock. Dit is een klokje met een verwisselbaar bandje en uurwerk waardoor er talloze combinaties zijn. Later, in 2012 lanceerde Fullspot de O Bag, ontworpen door Emanuele Magenta. Deze onderscheidt zich van andere tassen doordat de O Bag opgebouwd is in modules. Namelijk een Body, de binnentas, de handvatten en een eventuele omslag. De tas kun je altijd veranderen en aanpassen op de seizoenen en jou stemming. Dat is een uitdaging waard, toch?

Waarom een O Bag?

Met de O Bag ben je in drie stappen verwijderd van een persoonlijke en unieke tas. Hoe leuk is dit?! Kies de kleur van de tas, bepaal het type handvat en voeg eventueel accessoires toe, zoals een binnentas of kraag. Daarbij zijn de materialen eco-friendly. Ze zijn gemaakt van bamboe en plastic flesjes, geweldig toch? Het materiaal is zacht, warm, waterdicht, lichtgewicht, flexibel en gemaakt van veerkrachig foam rubber. Er zijn verschillende bodies: O Bag classic/standaard, O Bag mini, O Bag Chic. De handvatten kun je kiezen in leer, touw of kunstleer. De binnentas is ook naar jou keuze. Wil je een zakelijke tas, dan kies je voor meer vakken en eventueel een plek voor je laptop. Met een sopje maak je je tas schoon, easy to go! De O Bag is een creatief spel van mix en match. Daarom vind ik de O Bag TOP, persoonlijker kan je tas niet zijn. Tot slot maakt het kleurenpallet van de O Bags je vrolijk, maar de gunstige prijs nog vrolijker! Mijn mini O Bag zit nog onder de 100 euro.

Mijn O Bag is een souveniertje

Mijn O Bag is pas ‘geboren’ in Velden in Oostenrijk. Als Fashionista zou ik eigenlijk beter moeten weten, maar helaas. Daar bovenop komt ook nog dat mijn ‘hubby’ mij attent maakt op de O Bag. Karl haat shoppen, maar houdt wel van kleurtjes. Zo zie je maar weer hoe de dingen lopen. De O Bag-store in Velden is een ‘snoepwinkel’, de tassen zijn om op te eten. De kleurrijke O Bags stralen en binnen twee minuten staan we binnen. Karl en ik zijn meteen verliefd op dezelfde tas. De combinatie van ‘body’ en hengsel is perfect. Een lade gaat open en de verkoopster toont de mogelijkheden van binnentassen. Ik kies voor dezelfde kleur als het hengsel. Mijn eigen ‘customized’ O Bag is klaar voor de zomer. Helemaal happy sta ik bij de kassa, maar daar krijg ik te horen dat de O Bag geen Beach bag kan zijn. Het materiaal mag niet langdurig blootgesteld worden aan zon of andere warmte. Door de warmte verandert het model van de tas. Daar sta ik dan, toch ietwat teleurgesteld. Dit duurt maar twee seconde en vol overtuiging heb ik betaald. Mijn O Bag is gewoon te leuk. Eenmaal buiten loopt Karl met mijn nieuwe O Bag. Hij vindt de tas zó leuk en zwaait al lopend met de tas. Dit is wat een O Bag met je doet, ha ha ha ha!!!

Mijn  O Bag look

De zomer is begonnen en mijn O Bag mag vandaag de kast uit. Buiten is het inmiddels 30 graden, maar ik ga mijn best doen met nieuwe styling. Mijn top en rok van Mango sieren deze zomerse dag. De riem van Prada, de zonnebril van Celine en de schoenen van Sergio Rossi zorgen voor de zwarte accenten. Mijn nieuwe IT Bag mag vandaag eruit springen. Ik zwaai met mijn tas en moet aan Karl in Velden denken. Wat ben ik blij dat hij mijn O Bag heeft ontdekt. Gelukkig hoeven jullie niet naar Velden voor een O Bag, maar kunnen jullie online bij obagshop en zelfs in Maastricht bij Mrs O & More  je eigen O Bag kopen. Het is buiten zo warm dat ik toch even denk aan mijn foam rubberen tas. Nee hoor, je kunt er gewoon mee aan de wandel. Maar laat je tas niet volop en langdurig in de zon liggen.

In love with my O Bag ????
Thnx to my hubby!

 

Tags: