Fashion

Paraderen met de riemen die je hebt

We gaan niet roeien met de riemen die we hebben: we gaan voor meer! Maar wat, als je niet genoeg riemen hebt? Daar heb ik een oplossing voor.  En waarvoor heb ik opeens zoveel riemen nodig? Nou, riemen zijn weer helemaal hot in fashionland en het liefste in size: extra extra large. Mijn riemen heb ik bewaard of gejat van… (sssst). Er is dus geen tekort aan riemen bij Seebymiriam.

Musthave accessoire, de riem

Eindelijk is het weer zover, de comeback van de riem. Iedereen kan gaan paraderen met riemen. Eerst zijn de fashion people ingegaan op de trend van het dragen van een riem als accessoires. Het nieuwe seizoen spring/summer 2018 lacht de riem toe en niet om te voorkomen dat je broek afzakt. De riem maakt je look fashionable. Het maakt niet uit welke riem je kiest, trek deze om je lijf en je look is fashionproof. Er zijn zoveel verschillende riemen, kies je leukste riem en verfraai je look.

Upgrade your look

Upgrade je look met een riem, zó powerfull is een riem. Hoe leuker je riem, hoe leuker je look. Een gekleurde riem frist sowieso elke look op en kleur op kleur is nog beter in fashionland. Doorbreek een wijde jurk/trui/bloes/t-shirt met een riempje in de taille en de curves komen beter naar voren: wie wilt dit nu niet? Ben jij een basic girl en geen crea, dan is voor jou een riem de uitkomst om je eenvoudige look een upgrade te geven. Ook de jeans mag weer met een riem, maar dan wel anders. De riem gaat niet meer netjes in de lussen, maar het uiteinde mag bengelen langs de pijpen. Je riem mag zelfs bijna de grond aan tikken volgens de fashionrules.

Off-white heeft zo’n “extra large” riemen in de collectie met een industriële look, super cool! Ik vind deze look te gek en zou heel graag deze industriële look evenaren. Ja hoor, ik heb ook nog wensen. Te veel om op te noemen…

How to loop your belt

Er zijn verschillende manieren hoe je een riem bevestigt. Ik ga voor de easy way en geef jullie drie makkelijke tips.
THE DOUBLE ROLL: Het uiteinde van de riem mag je nog een paar keer om de riem draaien. Daarna maar de riem nog bengelen.


THE CLASSIC KNOT: Je riem gaat in de gesp en vanuit daar steek je het uiteinde achter de riem naar boven. Je steekt het einde weer in een ontstane lus naar onder en trekt de knot aan, voilà.


THE DOUBLE KNOT: Alleen een smalle riem eigent zich voor een eenvoudige dubbele knoop. Ook hier mogen de uiteindes verschillend in de lengtes hangen. Een kort uiteinde en een extra lang uiteinde maakt de look verrassend fashionable.


Er zijn more funny ways to loop your belt, maar onthoudt het volgende: trek je riem strak aan. Je zult zien wat je strakke riem met je kleding doet, JUST DO IT!

Gooi nooit je riemen weg

Riemen nemen niet veel plek in je garderobe en ze komen altijd weer van pas. De kleuren en de modellen draaien elke keer weer met de mode mee, ook nog na 20 jaar. Mijn dochter heeft mijn Moschino riem, 25 jaar oud, bewaard en heeft er nog plezier van. Ik heb spijt van mijn leren taille riemen die ik heb weggegooid. Deze riemen zijn in het midden breed en eindigen in smalle riempjes. Het brede stuk hoort op de buik en de slierten trek je van achteren naar voren en knoop je dicht met een strik. Ik mis mijn mooie blauwe en witte riemen van toen, jammer! Ik kan ze wil weer vinden in de winkels, maar dan is het weer kassa kassa! Dus geen riemen meer weg doen, Miriam. Nieuwe riemen kun je ook scoren bij je man, als ze maar lang zijn. Eerste instantie wilde ik een paar riemen bij Karl stiekem jatten… maar zo ben ik niet. In overleg met Karl heb ik vier riemen kunnen scoren. Een paar gaatjes bijzetten en ze zijn draagbaar voor mij. Ik heb geluk, want er zit ook een Louis Vuitton vintage riem bij.

Belt your coat

Ik laat jullie zien hoe mijn winterjassen worden geriemd. Elke winterjas krijgt een upgrade. Ze worden sportiever, modieuzer en fashionable: helemaal van nu. Ik paradeer met de riemen die ik heb en voel voldane vrolijkheid. Deze parade kan natuurlijk ook met zomerjassen, maar na anderhalve week de griep en nog steeds herstellende blijf ik bij de warme winterjassen. Daar ga ik…

…De lange tweed Zara jas krijgt meer vorm dankzij de Gucci riem en/of de lange bruine Natan riem (double knot) .
…De kleurrijke Marccain jas wordt vrolijker met de Louis Vuitton riem van Karl.
…De krullige Prada jas wordt geriemd door de Scapa touw riem. Ik laat een uiteinde ook hier weer extra lang, so fashionable.
…Mijn Celine jas wordt geüpgrade door een Patrizia Pepe riem (classic knot). De riem geeft de jas een swing effect.

Nogmaals, de riemen parade kan ook met jurken/truien/t-shirts/blazers/bloezen. Genoeg inspiratie voor de toekomst. Nu zijn jullie aan de beurt!

Belt your look,
have fun!

 

 

Tags: