FashionLifestyle

HET ATELIER en haar mooie momenten

 Een atelier is een werkplaats voor kunstenaars. Ik heb al verschillende ateliers gezien van beeldende kunstenaars, waar ze met grovere materialen werken. Denk aan schilderateliers, of boetseer ateliers. Het atelier waar ik vaker kom en daardoor al beter ken is het atelier van Oorbellen van Marthje. Hier werken twee ‘kunstenaressen’ met fijne edele materialen en een vrolijke dosis creativiteit. Hier beleef je mooie momenten, waarin iedere vrouw zich koestert. Ik neem jullie mee in het verleden en heden van 
Oorbellen van Marthje.
Wie is Frans Timmermans?
Frans Timmermans is een kunstenaar en de vader van Marthje (oprichtster van Oorbellen van Marthje). Een kunstenaar met een enorm gevoel voor vorm en kleur. Oké, daar heeft Marthje haar creatieve brein van. Nu even verder over de bescheiden kunstenaar uit het Zuiden. Frans Timmermans (1921-2005) studeerde af aan het Jan van Eyk Academie en was toen voor velen kunstenaars een bron van kennis. Frans had een eigen stijl en verraste iedereen met zijn veelzijdigheid in hoe hij zijn materialen gebruikte. Frans Timmermans had zijn atelier in Houtem St. Gerlach. Hij werd geïnspireerd door het leven in Houthem en dat zag je weer terug in zijn beelden, schilderijen en aquarellen. Al tientallen jaren sieren zijn religieuze beelden het zuiden van Limburg. Een vader waar je trots op kunt zijn en dat is Marthje ook.
 
Eerste kennismaking
Ik ontmoet Marthje voor de eerste keer in de kasteelhoeve Burgemeester Quicx, coffee and more op het landgoed van Chateau St. Gerlach. Pfffffff, dat klinkt chique. Nee hoor, ook wandelaars stoppen hier voor een lunchbreak. De toenmalige huiskamer van burgemeester Quicx is gemoderniseerd, maar de eeuwenoude mergelmuren zijn behouden. Ik kom binnen en ben verrast met wat ik zie. Marthje is er al en zwaait naar mij. Ik ontmoet een sterke vrouw, die weet wat ze wilt. Ze staat open voor veranderingen in het leven en bruist van energie. We praten over het heden en verleden en snijden ons het woord nèt niet af. We vergeten te eten en te drinken, want we voelen beiden een chemie tussen ons.
Er lopen parallellen in ons leven met als boventoon creativiteit. Ik leef mee wanneer ze vertelt over haar vader, haar roots. Zij vertelt dat ze als kind aan de overkant van de straat heeft gewoond en dat Camiel Oogstwegel haar buurjongen was.
Wanneer ze over haar vader vertelt, straalt ze. Hij heeft haar geleerd dat creativiteit vanuit het hart komt. Hij zegt:” Ik kijk niet alleen met mijn ogen, maar ook met mijn hart”. Hier krijg ik kippenvel van…
HET ATELIER
Een atelier is de werkkamer waar de kunstenaars zich kunnen uitleven. Veel licht is vereist om optimaal werk te kunnen leveren. Wanneer ik de eerste keer het atelier van Oorbellen van Marthje binnen kom, vallen mij de grote ramen op van het oude kloostergebouw. Hier kunnen Marthje en Marianne met hun tangetjes en beiteltjes aan de slag zoals de groot beeldhouwer Frans Timmermans, de vader van Marthje. Net zoals haar vader haalt Marthje haar inspiratie uit de natuur en uit haar leven. In het atelier wordt de inspiratie verwerkt en zien we edelstenen veranderen tot een uniek sieraad. De creativiteit van Marthje en Marianne zorgt voor een waardevolle collectie, een droom voor iedereen. Ja hoor, iedereen kan deze sieraden dragen. De sieraden worden ontworpen voor alle leeftijden. Bekijk de film van “het Atelier” en maak kennis met het wel en wee van Oorbellen van Marthje. Veel plezier!

Op maat met OorbellenvanMarthje, zes stappen
Oorbellen van Marthje ontwerpt de meest prachtige sieraden in hun atelier. Elk sieraad is uniek, dit wil zeggen alleen jij bent in het bezit van jou gekozen sieraad.
De keuze is enorm en uitgebreid. Toch… Er zijn gebeurtenissen in je leven dan wil je een sieraad helemaal op maat gemaakt hebben. Zoals nu de bruiloft van Rachelle, hoe mooi is het om die dag een sieraad op maat te dragen. Een sieraad helemaal jou ding, voor zo’n speciale dag. Op maat met Oorbellen van Marthje, hoe?
Ten eerste Zorg dat je bent voorbereid voordat je een afspraak maakt. Ontdek www.oorbellenvanmarthje.nl en maak kennis met hun collectie. Bekijk de materialen, kleuren en opties in de modellen die zij al hebben gemaakt. Pinterest is ook een mooie plek om veel inspiratie te zoeken, maak een moodboards/collage van alles wat jij mooi vindt voor JOUW sieraden door Marthje.  Zo is ook Rachelle met een idee naar het Atelier gegaan en kun je beter uitleggen wat je wensen zijn. Moodboards en voorbeelden klaar?
Ten tweede Maak dan een afspraak in het Atelier in Oegstgeest.
Ten derde Neem naast je moodboards, ook een foto van je jurk/outfit mee (indien je de oorbellen zoekt voor bij een bepaalde look) dit is de perfecte inspiratiebron. Rachelle zit in het atelier en gaat aan slag met Marthje.
Ze stoeien met de verschillende materialen. Ze checken het model en de grootte. Marthje noteert en Rachelle kijkt in de spiegel.
Ten vierde, Rachelle gaat naar huis en Marthje gaat aan de slag met de uitgezochte materialen..
Ten vijfde Rachelle ontvangt via de app berichten en foto’s van Marthje, waardoor ze de oorbellen kan checken en aanwijzigingen kan geven. Dit gaat nog een paar keer op en neer, totdat de oorbellen van het huwelijk zijn goedgekeurd door Rachelle.
Ten zesde de oorbellen op maat zijn klaar. Rachelle kan ze ophalen en ter plekke passen. Ready to wear!
Mooie momenten met…
De wereld van Oorbellen van Marthje zit vol met mooie momenten. De ontwerpers, maar ook de eigenaars genieten van elk moment. Het hele proces van het ontwerp tot aan de verkoop is een wereld van geluk. Mijn dochter Rachelle creëert samen met Marthje haar huwelijkssieraad, hoe mooi is dit. Als bruidsmoeder neem ik ook een stukje stof mee en ga samen met Marthje en Marianne aan de slag om in zes stappen mijn sieraad voor de huwelijksdag te creëren.
Mijn moeder krijgt haar sieraden voor haar 85ste verjaardag, speciaal voor haar ontworpen. Sieraden die ze al gedragen heeft, maar speciaal gemaakt zijn voor de bruiloft van haar kleindochter.
De foto van haar jurk heb ik toen gebruikt als uitgangspunt en daarna zijn de ontwerpers aan de slag gegaan. Vol passie en emotie worden hier de mooie momenten van het leven vastgelegd.
Inmiddels zijn alle sieraden klaar en vol verwachting klopt ons hart.
Het Atelier van de blijde momenten,
creëert sieraden voor het leven!
Tags: