Fashion

De perfecte foto-shoot in Port Lligat

 

Karl en ik zijn op een road-trip door Frankrijk en Spanje. Vandaag zijn we op zoek naar een mooie plek als achtergrond voor mijn foto-shoot. We logeren in het stadje Roses in Spanje en rijden langs de Costa Brava naar een klein vissersdorpje, Port Lligat. Port Lligat is een vissersdorpje waar de Villa van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali ligt. Zij zorgen voor een mooie achtergrond van mijn fashion-shoot in mijn mooie zomer jurk.

Mijn Mango jurk, de perfecte summer-look

Vandaag nemen we de auto en rijden naar Port Lligat voor een zomer-shoot. Momenteel waait hier de Tramontana wind en mijn look moet wind bestendig zijn. Mijn haren zijn strak naar achteren in een knot en ik voel me veilig. De ring oorbellen staan leuk bij mijn haarstijl. De maxi-dress van Mango is fashionable. De Mango jurk is lichtblauw. Een lichtblauwe kleur scoort altijd in de zomer. Mijn jurk is wijd, lang en luchtig. De halssluiting houdt alles op zijn plek en ik ben klaar voor een rit langs de Costa Brava. Vandaag trotseer ik de Tramontana wind voor een bezoek aan Salvador Dali.


Een kort vestje voor de koele ochtend

De ochtend is nog wat koeltjes en een dun zomer-vestje is de perfecte uitkomst. Mijn Dolce&Gabbana vestje is dun, maar niet kort. Ik lost dit op en knoop de onderste punten vast. Mijn vest zit nu strak om mijn middel en oogt kort. De combinatie blauw en Leopard print heb ik op de catwalk zien passeren. Deze combinatie is verrassend anders, maar zo nieuw. Ook Salvador Dali is altijd verrassend geweest in zijn kunst, dus waarom ik niet?

Als fashionista tussen de toeristen

We zijn aangekomen en ik trotseer de wind, steentjes en moeilijke paden. Als een waardige fashionista loop ik over de kleine steentjes, de keien en de moeilijk gangbare wandelpaden met mijn Prada sandalen. De kleine haven maakt echter alles goed, want dit is de perfecte achtergrond voor een fotoshoot. Ik voel me niet helemaal op mijn gemak, want de toeristen zijn voornamelijk makkelijk gekleed. In mijn maxi jurk val ik dus nogal op tussen de rest, maar wellicht kunnen de toeristen mijn look waarderen. Mijn look is ook ietwat apart, net kunst toch? Ja hoor, Salvador Dali en ik hebben chemie. Net even anders.

Dali en ik houden van Port Lligat

Salvatore Dali en zijn vrouw Gali kochten in 1930 een vissershuisjes in dit dorpje. Hun huis is door de jaren heen “organisch” gegroeid. Bij Iedere gebeurtenis in het leven van Dali en Gali was het begin van een nieuwe cel, een nieuwe ruimte in het wooncomplex. Zo doendeĀ kreeg het complex een labyrintachtige structuur, met smalle doorgangen en talloze niveauverschillen. Helaas hebben we geen kaartje meer kunnen bemachtigen om het huis te bezoeken. Een tip: thuis je ticket boeken. Toch zijn Karl en ik tevreden met met de aanblik van het labyrintachtige witte huis van deze kunstenaar. We maken ons rondje en schieten foto’s voor, achter en naast het huis. Mijn Twinset tas en blauwe getinte zonnebril doen vrolijk mee. De zon en de haven maken er een fantastisch kunstwerk van. Af en toe gaan we zitten en voelen wat er is geweest en wat er nu is.


Het is een gezellig dorpje, waar een groot kunstenaar mooie werken heeft gemaakt.

Fashion en Port Lligat,
De perfecte foto-shoot

Tags: